feber,

Igår var det dags för 1 års kontrollen samt vaccinationen för lillemans del.
Det gick bra, men han grät ju såklart när dom stack honom med dom där 3 meter långa nålarna, fast det gick över ganska så fort ändå. Mammas duktiga kille!
Sen hemma så trampade han på en glasbit och skärde (jaa, så heter det enligt mig) upp sin lilla fot så han började blöda och allt. Men Johan fick iallafall ut hela glasbiten och tvättade såret med sårtvätt, så det blev rent och så.

Vi stack till parken så han fick leka av sig lite, men vi märkte att han inte var riktigt lika vild och galen som vanligt så vi gick hem efter någon timme och då hade han ju självklart fått feber.
Så jag tryckte i honom en supp och sen gick han och Johan och la sig och somnade som två grisar. Lucas sov ändå hela natten i sin säng trots febern, men gud vad han pratade i sömnen!
Hela natten har han antingen pratat eller gråtit, mammas gulle!

Febern håller fortfarande i sig idag, så vi får hålla oss inne och ta det piano.
Nu vaknade han precis efter att ha sovit en stund, jobbigt att känna sig hängig i denna värmen liksom.
Men jag han verkar piggare nu, alvedonen måste ha hjälpt till :)

Nu är det dags för lunch!


elephants in h-town,

Sicken underbar dag vi har haft idag!
Helt fantastiskt varmt och fint, sverige när det är som bäst! :)

Jag och Lucas har underhållt oss med lite av varje idag, vi har inte haft en tråkig stund knappt!
Mysigast var dock när vi låg på vår picknickfilt i parken, fikade och mös som bara den (det är såna här dagar man uppskattar att vara mammaledig).

Nu ikväll efter maten när vi gick vår vanliga kvällspromenix med harry så gick vi ner till lekparken i hamnen så lilleman fick busa av sig innan läggdags. Sen när vi skulle gå vidare så stötte vi på 3 elefanter bara sådär! Haha. Det är cirkus på g i stan och så stod alla djuren ute och käkade, men vad paffa vi blev! Lucas blev helt stum av dom stora elefanterna, kamelerna och dom vackra hästarna som stod där :)
Jag vet att Johan är lite sugen på att ta med Lucas på cirkus men jag är fortfarande otroligt tveksam till detta för jag är fortfarande väääldigt skeptisk till hela den där grejen med att ha vilda djur på cirkus.
Jag menar inte att personalen inte sköter hand om sina djur, tvärtom! Djuren är ju deras levebröd!
Men jag tänker rent etologiskt. En elefant ska inte fraktas i lastbil hit och dit en hel dag för att sen få stå i någon sunkig hage och käka hö direkt från marken. En elefant behöver stimulation och aktivering!
Visst att dom tränar dom, men dom behöver lite mer än så. En elefant i det vilda tillbringar ca 18 timmar om dagen åt att leta föda, en tam elefant får sin mat mitt framför ögonen och äter upp det på en timme. Vad ska den göra dom resterande 17 timmarna förutom träning och lite sömn?
Jag är inte någon etolog på något sätt och vis, men när jag gick på gymnasiet och läste en djurparkskurs så gjorde vi flera studiebesök på både Borås djurpark och Kolmården och då fick vi lära oss så himla mycket från personalen så det är därför jag vet lite om detta. En elefant i fångenskap utvecklar väldigt lätt ett sterotypsikt beteende om den inte får utlopp för sina behov och kan i andra fall bli aggresiv.
Hästar och hundar på cirkus har jag inget emot. Dom tränas, rids och får pälsen fixad och tycker att det är så himla kul. Det är inte lika naturligt att rida en elefant som en häst eller att klicka en hund som en elefant.
Fan, nu börjar den bittra djuraktivisten i mig vakna. Bäst att sluta!
Jag har egentligen ingen som helst aning om hur vilda djur mår på cirkus, så jag har väl ingen rätt att spekulera i det. Men om jag fick välja om vilda djur skulle på bo zoo eller cirkus så blir det såklart zoo, där dom får vara så "naturliga" som möjligt (med undantag från phuket zoo, värsta djurparken jag har vart på).
Och jag som bara skulle skriva att vi kanske ska gå på cirkus men jag är tveksam pga av djurhållningen och clownerna! Fy fan för clowner säger jag bara, haha! :)
Annars har jag gått på cirkus flera gånger när jag var liten och jag tyckte det var jättekul med undantag för clownerna och det var dessutom innan jag riktigt hade koll på det där om djurhållning ;)

Men de var kul att träffa elefanter på kvällspromenixen iallafall! :)

21 maj 2012,

Ja, igår var det alltså min älskade grabbs 1 års dag!
Eftersom vi hade haft släktkalas både lördag (Ling kalas) och söndag (Axell kalas) så kände vi att vi bara ville ta dagen som den kom, och bara ha det mysigt ihop! :)

Jag och Lucas började morgonen med att kolla på ett av hans favvobarnprogram - MUMINDALEN!
(Han älskar verkligen det) Sen körde vi på en promenix nere vid Nissan innan vi gick in och käkade lång och god frukost. Vi gjorde oss sedan iordning för en Mor & son dag ihop på stan (som jag hoppades på skulle gå bra, och den gick helt ok faktiskt. Bara lite ledsna och förbannade miner mot slutet). Vi köpte skor till oss båda och sen kollade vi efter lite shorts till honom, men det var inget kul så det slutade med att vi fick sätta oss på stora torg i en timme typ och kolla på allt folk+fåglarna, dricka smoothie och kolla på allt som fanns i stånden.
Lucas fick då sin första riktiga ballong (ni vet såna som alltid finns på marknader?) - en helikopter! :)
Efter nästan två timmar i vagnen gjorde han uppror så då var det bara att traska hem och käka lite frukt innan vi båda tog en låååång siesta på två timmar, fan vad vi sov!

När vi vaknade så fick han lunch och fika innan Johan kom hem och då fick han ha lite paketöppning.
Han fick ett par klossar från fisher price med lite knappar och grejer på som var det mest intressanta av paketen (tur att vi känner vår son, ett par vanliga träklossar hade han bara sugit på innan han hade kastat dom åt helskotta liksom).
Därefter packade vi in oss i bilen och åkte till stadsbondgården, först gick vi och kollade på getterna och fåren som var väldigt intressanta, både Lucas och Harry stod limmade framför staketet.
Sen kollade vi på resten av alla djur som finns där och kaninerna och kycklingarna var väldigt intressanta dom med! ( Innan Lucas föddes sa jag till min familj att dom inte fick köpa kaningosedjur & dylikt till honom eftersom det är för tjejigt med kaniner. Han fick en snuttekanin av lillsyrran och en spelande kanin av Johans faster och han ÄLSKAR dom och såfort han ser en levande kanin skriker han av lycka. Så jag får väl lov och ändra mig då, kaniner kan killar också ha, haha!)

När vi hade sett oss mätta på djuren så packade vi in oss i bilen och åkte till kiosken vid östra stranden och köpte glass. Det visade sig att Lucas tyckte sorbet var himla gott och läskande, för det sög han i sig som bara den!
Efter glassfikan beställde vi med oss lite kinamat hem som vi alla åt av, Lucas visade ännu en gång att han älskar mat som SMAKAR, fick knappt äta nått eftersom han skulle äta det jag åt :)
Mitt i maten fick Lucas ett litet besök av min faster, hennes man palle och min ena kusin Alice. Dom hade med sig paket och ett jättehäftigt scrapbooking pappersflygplan. Dock var han väldigt trött så han uppskattade mer att få ligga inborrad i min kusins famn än att öppna paket :)
När dom hade åkt så blev det bums i säng med en flarra välling och det tog inte lång tid innan den nyblivna ettåringen somnade efter en ganska så bra dag! :)


Lucas & Pappa matar mamma bruse med gräs :)

new shoes,

Lucas har vart i stort behov av nya tygskor men jag har inte hittat några som passar bra.
Men igår när det var hans födelsedag och allt så gav jag mig ut på jakt efter dom perfekta små skorna igen.
Och visst hittade jag ett par underbara små skossor på dinsko som PASSADE, lite förstora till och med :)

Lucas har ju väldigt breda och stora fötter samt långa tår, så det är som sagt lite svårt att hitta skor till honom, men dessa passade BRA och har ni pojkar med liknande fötter så kolla in dessa små blå converse liknande tygskor. Dom är dessutom jättelätta att trä på! :)
149:- pix!

När jag ändå var i shoppingfarten så fick jag också ett par skor.
Ett par virkade ballerina :) Eftersom jag är tjejen med sveriges värsta tåbira så behöver jag en öppen sko på sommaren annars dödar jag alla med min fotsvett så fort jag tar av mig skorna.
Hoppas att dessa kommer att lufta lite iallafall ;)
Textilsko
Blue suede shoes                         

  

Ballerina



ett år sedan,

Jag minns exakt vad jag gjorde för ett år sedan. Eller rättare sagt jag minns vad jag gjorde hela dagen och hur den slutade :)

Johan hade inte vart hemma på 11 dagar, det var ju då han pluggade till officer, men han kom hem torsdagskvällen den 19:e maj.
På fredagen den 20:e maj vaknade jag tidigt som vanligt eftersom bebisen sparkade på blåsan. Gick upp och skvätte innan Johan tvingade ner mig i sängen igen för en sovmorgon (tack gode gud för att jag tog den).
Därefter åt vi frukost på vår balkong innan vi bestämde oss för att åka in till Huskvarna och gå på vårmarknaden där. Vi lämnade av Harry hos las peras innan vi åkte in till HVA för lite marknad.
Det var apvarmt och jag svettades typ ihjäl! Johan köpte en plånbok till sig och en näspiercing till mig, och en munk till mig också, haha! ;)
När vi hade strosat runt tillräckligt åkte vi vidare till Ikea för lite lunch. Hälsade på gamla jobbarkompisarna och pratade mest om när det var bf, vilket det var den 21:a, alltså dagen efter.
Åt deras goda kycklingfilé med pommes, bea och ratta! Och eftersom jag var världens matvrak så blev jag knappt mätt på den bamseladdningen! Så därför bestämde vi oss för att åka hem till Carro för en kopp fika där.
Satt på hennes balle och fikade och tjötade. Carrp frågade hela tiden om det inte tryckte på i magen, om jag inte kände av att det var dags snart. Men näe, det gjorde jag inte.
Hade bara mer sammandragningar men annars kändes allt som vanligt. Lite mer svullet kanske, men det berodde nog på värmen ;)
Därefter åkte vi hem till Mullsjö igen, åkte inom godisfabriken och köpte världens gottepåse med 100kg choklad och lakrids i, innan vi åkte hem till familjen. Tog en liten fika där innan vi tog med oss Harry hem till oss.
JOhan satte sig i vardagsrummet för att plugga och jag la mig i sängen med godispåsen och laptopen för att kolla på Tre kronor. Jag hann vräka i mig godis, slappna av och se 15 minuter av ett avsnitt innan jag hörde världens PLOFF/KNÄCK inuti mig och sen kände jag bara hur det började forsa ljummet vatten mellan bena på mig.
WOW, det är nu det händer hann jag att tänka innna jag ropade på Johan. Hann även att kolla på klockan och såg att den var exakt 18.00.

- JOHAAAAAAAAN, mitt VATTEN HAR GÅTT!!!!
- Mjaaa, visst.... sa han ifrån vardagsrummet.
- MEN JOOOOO! skrek jag tillbaka.

Johan kom trots allt inrusande i sovrummet fast att han trodde jag ljög för honom
- Res dig upp så får jag se då?
- Men det kan jag ju inte, det bara forsar ju vatten för fan!! Känn här !
Han insåg ganska så snabbt att jag inte ljög ;)

Jag reste mig upp ur sängen och sen hoppade jag in på toan med benen ihop slingrade eftertsom jag inte ville ha vatten på hela golvet och precis när jag satte mig på toan såg jag att slemproppen gick. Fräschade till mig och sen ringade jag in till förlossningen medan Johan fick ringa till mina föräldrar.
Jag hade inga värkar, men dom sa att jag skulle komma in ändå. Och eftersom bb-väskan redan var packad så kunde vi åka in direkt med ett stop hos familjen för att droppa av Harry.
Och när vi gjorde det så kom den första värken, klockan 18.30 exakt.
Påväg in så började värkarna göra sig mer påtagliga och kom var 5:e - 7:e minut cirka.


Inne på förlossningen gjorde dom ett ctg på mig och eftersom mitt vatten hade gått och att mina värkar redan var så regelbundna så skrev dom in mig. Så vid 19 var vi där, och vid 19.30 skrev dom in mig och visade oss vårt förlossningsrum och sen efter det fick jag gå och äta kvällsmat och Johan fick åka till donken och göra detsamma. Jag var så avis på JOhan för min kvällsmat bestod av torra mackor och fil & flingor. Så jag satt där i en soffa i sällskapsrummet framför tv:n helt ensam och kollade på let's dance och försökte tvinga i mig de torraste mackorna genom tiderna i mellan alla värkar. Efter en halvtimme pallade jag inte mer utan slängde resten och gick tillbaka till mitt rum där redan Johan väntade och då var klockan 20.
Sen så gick jag och sket (ville ínte bajja i sängen på mitt barn) och det ska jag säga er var asss jobbigt, försök att skita samtidigt som du får en värk och har en sköterska som bankar på dörren och frågar hur det går, haha!
Men efter en stund så gick de iallafall, eller ja jag fick ut de ;)
Sen så satt jag mest på pilatesbollen, höll i johans byxor samtidigt som jag räknade hur många varv jag kunde snurra på bollen på 1 värk. Var tvungen att ha nått och tänka på liksom.
Vid 22.00 var det personalbyte och då kollade dom mig (var öppen 3 cm) och sen fick jag lustgas. Tyckte inte alls om det först utan blev så sjukt illamående och kräktes i en påse (som johan fick tömma sen, haha)
Vid elva sen så bad jag om EDA (=ryggmärgsbedövningen), jag hade 7 värkar på 10 minuter och varje värk höll i sig i minst 1 minut, så jag hade liksom bara 3 minuter att slappna av och andas på.
Och eftersom jag gick på blodförtunnande sprutor behövde jag ta eda;n lite tidigare så det ska kunna ha någon inverkan. Dom sökte narkosläkaren som tog 100 år på sig innan han kom, sen när han väl kom skulle han stå och berätta om alla bieffekter som man kan få osv, jag brydde mig inte ett skit utan bara nickade och gnydde i mellan alla värkarna. Sen när han skulle sätta den så misslyckades han på både första och andra försöket och sen fick han ett larm och sprang därifrån och sen kom han tillbaka och satte den på tredje försöket iallafall! Och vid andra försöket (ca klockan 00) tyckte jag att det började trycka på så då fick dom kolla mig och då var jag öppen 10 cm, alltså på 2 timmar hade jag öppnat mig 7 cm!
Tog typ 15 minuter innan den malande smärtan i rygg & mage försvann och jag kunde andas! Så vid 1 tiden hade jag alltså fått sprutan och då var jag redan öppen tio centimeter och mina krystvärkar började etablera sig, så egentligen hade jag inte behövt den. Men gud vad skönt det var att bara kunde andas och sen när det tryckte på så behövde jag bara andas lite lustgas.
Jag låg och pratade en massa med mina sköterskor och hade det faktiskt..TREVLIGT!
Men sen efter någon timme så orkade jag inte hålla emot mer utan frågade om det var okej att krysta.
Vilket det var. Så efter en första rejäl kryst efter två tiden så kom hela Lucas ut på en gång! Så klockan 02.20 den 21 maj var min underbara son född!

Jag var så glad när jag hörde honom skrika och när jag fick upp honom på bröstet, vilken sjuk känsla! Helt obeskrivlig! MEN, fyfan vad matt och trött jag var och helskotta vad ont jag hade i muffen!
Så efter lite stygn i murren, och lite pyssel med lucas så kom dom in med dom godaste mackorna jag någonsin har ätit! Var hungrig som en varg så åt upp Johans mackor med, haha :)

Sen så rullade tiden och dagarna på och nu sitter jag här ett år senare trött och lite utmattad efter min sons första födelsedagskalas och tänker tillbaka på hur fort ett år kan gå. Samt hur fort man glömmer bort allt ont och dåligt sålänge det bara för någonting gott med sig :)

Inatt blir alltså Lucas 1 år och efter släktkalas både igår och idag så ska lilla familjen fira detta själva imorgon på badhuset eller stadsbondgården eftersom Lucas älskar både att bada och att kolla på djur. Han får bestämma! ;)



Nykläckt kille<3


Några timmar gammal :)

helgen som kommer,

Imorgon är det äntligen fredag igen!
Och då ska lilla familjen bege sig ner till Johans familj i höganäset.
Det som blir annorlunda denna gången är att min familj också ska komma och sova över där, ska bli supermysigt för Lucas att ha båda sina mor & farföräldrar under samma tak. Ja, för oss andra med förstås :)
Men jag tror verkligen att han kommer att uppskatta det, han kommer säkert spela apa när han har alla sina favoriter där.

Vi ska iallafall fira lilleman lite och sen om vädret tillåter blir det en tur över till Danmark.
Men vi får se vad som händer, mysigt kommer det garanterat bli!

Sen på söndag ska vi ha födelsedagskalas för Lucas hemma hos oss, för på måndag är det ju hans STORA dag! :)<3


Att få leka i sanden är Lycka tycker Lucas!
(mamma&pappa håller inte med)

dagis,

God kväll! :)

Johan sitter och tittar på hockey, men jag känner inte att jag har nerver till det ikväll (börjar bli som min mamma), så jag valde att uggla framför datorn en sväng..

I går var vi och hälsade på Lucas blivande dagis och det känns faktiskt...Bra!
Det finns endast två avdelningar på denna förskolan och Lucas ska gå på "tvåan", den avdelning som håller till på ovanvåningen av huset. Dom kör på max 15 barn till 3 fröknar (vilket jag tycker är helt ok, känns tryggt med 1 fröken på 5 barn) och dom kör även på blandade åldrar. Dom har alltså ingen liten och stor avdelning så att säga.
Först tyckte jag det kändes sådär när dom berättade det, vill liksom att dom ska förstå behoven för en sådan liten kille som Lucas trots allt är. Men när vi var där och kollade så fick ju Lucas strosa runt fritt och kika in alla grejer och då intresserade sig genast en äldre kille för honom. Han hjälpte Lucas och visade hur olika leksaker fungerade och sådär, så sött! Så nu har jag ändrat min åsikt och tror faktiskt det kan vara nyttigt att vara blandade åldrar, tror Lucas kommer lära sig otroligt mycket fortare eftersom han är en liten härmapa ibland :)
Dom låter även de små barnen sova ute i vagnar ute på gården när dom har rast efter maten (undrar hur det kommer att gå med den vilan egentligen, haha!?)
Själva stället var ganska så slitet och det var små lokaler, men det är nog inget barnen reflekterar över direkt, utan mer något som jag inte gillade riktigt.
Men något som däremot kändes riktigt bra, var när den tredje fröknen började jobba. Hon började prata med Lucas direkt och sen när hon hade hängt av sig så gick Lucas bara fram till henne med en gång, kröp upp i hennes famn och bara kramade henne. Hon blir nog hans favvofröken :) (märktes att dom andra barnen gillade henne väldigt mycket med, så hon är nog en stor favorit på det stället).
Vi var bara där en halvtimme ungefär och kollade in dagiset och pratade med fröknarna, men det lugnade iallafall ner mitt oroliga mammahjärta en aning.
Nu har jag inte direkt ångest över inskolningen längre :)

Idag har vi inte alls gjort något intressant direkt. Jag har vart as seg efter en jobbig natt med lilleman, han vaknade vid 03 och höll sig vaken till 05 cirka innan han tillslut somnade om för att sen vakna igen vid 06.30.
Så ja, jag har vart ganska så seg idag. Och Lucas hgar vart på tjurhumör. Skit-gnällig verkligen.
I eftermiddags åkte vi iallafall ut till skedala och promenerade i skogen i någon timme. Var lite kallt, men super skönt ändå! Härligt att få se lite skog och sjö igen! Harry var verkligen i extas, badade och sprang runt som aldrig förr :)
Och sen ikväll gjorde Johan pannkakor till kvällsmat, gotttttt! :)


Bilder från promenixen på ön idag.

- Lucas, nu sitter du snällt kvar där tills jag kommer fram igen så mamma kan ta kort på dig och den stora stubben.
- Okej..
10000 bilder senare....

- Kolla in min pinne mamma!
- Älskling! Är du färdig nångång? Tittut!?
Haha, älskar Johan på denna bilden! :D

Mammor & bebbor,

I går var det dags för den sista träffen för vår föräldragrupp på BVC. Helt otroligt vad alla barn har blivit stora sedan första gången jag var där!
Alla var inte där, men dom vi tycker allra mest om och som vi brukar träffas var där iallafall :)

Vi pratade om infektioner & virus och hur man ska gå tillväga med det.
Sen pratade vi väl allra mest om hur året som nybliven förälder har varit och hur barnet har utvecklats.
Dessvärre så var det mitt i Lucas fmvila, så han var trött och tjurig som ett bi och gnällde mest hela tiden vi var där. Men någon ska ju ha det gnälliga barnet också ;)
Efter träffen gick jag+Lucas, Åsa+Ester & Annie+Selma och käkade lite lunch på SPIS&DELI. Jag hade aldrig vart där innan så det var kul att pröva något nytt, dom kör mestadels på ecomat som ska vara nyttig och smakrik som jag fattade det. Och eftersom jag hade ätit too much junkfood i helgen så valde jag en kycklingsallad med grillade grönsaker & qinoa.
Lucas somnade såfort jag la ner han i vagnen, så jag fick äta (och äta fick jag göra, eller iallalfall tugga den nyttiga salladen, ha ha) min kycklingsallad i lugn & ro medan jag kunde prata lite med dom andra - LYX!

Efter lunchen passade jag & Åsa på att köpa solskydd till våra små, det är ju sånt erbjudande på apoteket "köp 2 solskyddsprodukter och få 25% rabatt på hela köpet". Så vi köpte varsin tub till kidsen och fick dom på så sätt det lite billigare. BRA DÄR! (solskydd kostar ju annars skjortan liksom)
Därefter vaknade Lucas, så det var bara att traska hem och ge honom lite mat som han inte alls var sugen på. Han ville ha äpple & leverpastej istället.

Direkt när vi kom hem fick vi besök av Malin & Alicia, såå mysigt att ha besök utav lillan (nu när du har fått bebis Malin, vill alla bara träffa dig pga ditt barn. Haha;) och utav bästa Malin förstås!
Världens sötaste lilla tjej är hon, Alicia. Både Lucas & katten var intresserade av henne när hon låg i luckys säng och sov. Så Lucas skulle allt fram och klappa henne då & då och utforska hennes ansikte. Han förstår ju inte vad Alicia är riktigt, men han gillar henne, det märker jag iallafall :)
Jag fick gosa med lillan jag med, såå mysigt, bebisar är det bästa som finns! Fast det tolererade inte svartsjuke Lucas ska jag säga er, no one takes his mothers attention from him, då blir det liv i luckan! Haha :)

Sen flöt kvällen på i ett ganska så segt tempo. Vi var alla ganska trötta och sega och jag hade jordens mensvärk. Förövrigt, folk säger att den försvinner efter att dom har fått barn. Min däremot har blivit mkt värre!
Just for the record liksom..

Lucas somnade vid 7, vaknade vid 2 och ville komma över till oss och sen sov han till 7 i morse. Duktig kille!
Eftersom han vaknade så tidigt så har jag hunnit med att vika 7000 kg tvätt, bytit sängkläder, lagat lunch och börjat förbereda middagen (utöver dom vanliga sysslorna & lek med lilleman som alltid måste göras.) Woop im good!


sweet weekend,

Hade en toppen helg med mannen!
Även om jag saknade Lucas lite väl mycket denna helgen ;)
Men tack vare att Lucas & Harry inte var hemma hann vi med en hel del, vi hann med saker som vi inte hade kunnat göra om dom var hemma rättare sagt.

En tripp till ge-kås. ( När vi var där kändes det som vi handlade en massa, men väl hemma kändes det som vi inte hade köpt någonting. )
Storstädning
Bakning av 3 sorters kakor
Middag på Ninos
Massa tittande på SOA
Quality time med katten (som hon njöt av bigtime)
Frukost i sängen

Jag & mannen firade ju även 2 år i söndags, så därav fick jag frukost på sängen och en fin bukett med blommor.
Tack honey, jag älskar dig!


Le me at Ninos. Han hade goda pizzor och stora (gamla) öl ^^
Jag tittade på allt damm som alla hundra miljoner saker han hade på väggen samlade på sig.

fredag,

Hejhej hallå bloggen!

Försöker hålla Lucas vaken genom att muta honom, visar barbapapa för honom och så får han äta aprikoser och lite hjärtchips (såna som smälter i munnen ni vet, han älskar dom efter att ha fått smaka, eller ja, stulit såna hemma hos Lina & Polki. Och jaaa, klaga på bara alla överdrivna moralföräldrar, han har fått 4 chips som jag har brytit i småbitar. Inget skadligt anser jag :))
Vi ska iallafall åka bil strax, vilket han hatar att göra längre sträckor. Men är han trött så somnar han iallafall!
Vi ska åka och lämna Lucas för en helg hemma hos hans Morfar, Mormor & mostrar. Ska möta upp min pappa och lillasyster i Värnamo och äta lite mat på gyllenemåsen och sen får Lucas & Harry åka med dom hem medan jag och Johan ska styra kosan mot Ge-kås!
Bra deal! ;)

Så vår barnfria helg kommer innehålla lite shopping (mkt t.om.?), bakning, städning och litta mys!
Mina föräldrars helg kommer innehålla jakt på klåfingrig huligan, så jag oroar mig inte för att dom kommer att bli sysslolösa ;) Lucas föräldrafria helg kommer nog innehålla bus och 70.000 pussar samt lite åkning i morfars mustanger kanske?
Ja, vi får se! Jag tror vi alla kommer att ha det mysigt iallafall :)


En 2½ månad gammal Lucas samma dag som vi flyttade till Halmstad tillsammans med hans fina Mormor :)

fatso,


Theo och lilla magen :) (SVULLNA HÄNDER)


Ååhå, lilla plutten!

facts about me,

Lite sanningar om mig;

* Finns det något djur i hela världen som skrämmer mig allra mest så är det bläckfiskar.
* Jag tror på något slags liv efter döden, och att man kan komma och kika till sina efterlevande när man själv är död.
* Jag har ett väldigt stort samvete, även om det inte alltid märks ( En gång kallade jag min pappa för peddo i ren ilska efter ett bråk, efteråt hade jag så dåligt samvete att jag grät en hel natt typ. Eller en annan gång så råkade jag trycka in en penna under min lillasysters öga, inget hände mer än att hon började lipa. Men oj vad jag mådde dåligt för det. m.m...)
*
Jag har väldigt svårt att leva i nuet, tänker alltid bakåt eller framåt i tiden istället.
* Jag är en hopplös romantiker, blir kär i kärleken liksom. Vare sig jag ser ett gammalt par pussas på en parkbänk eller en riktigt bra kärlekscen på film, så smälter mitt hjärta.
* Jag ser Balders död som ett stort misslyckande från min sida, jag klandrar mig själv för det.
* Jag anser att om inte en kille gillar öl, så är han omanlig.
* Jag brukar gå in på birthday.se för att se när kändisar fyller år och vart dom bor, haha.
* Jag är en facebook snokare.
* Jag har förändrats sedan jag fick barn, har blivit vääldigt känslig.
* Jag har tinitus efter att ha gått på flertal spelningar utan att ha använt öronproppar. Efter ett par öl bryr man sig inte om det, utan tycker att det förstör ljudet och själva känslan liksom.
* Jag ogillar att köra bil när Lucas sitter i bilen eftersom att jag lätt kan börja tänka på annat än att just köra bil. Då tycker jag mer om att sitta jämte och leka körskolelärare, haha!
* Jag gillar muskelbilar och vill gärna äga en egen.
* Jag älskar att fika, är en riktig lattemamma!
* Jag hatar att ringa till folk jag inte känner.
* Jag gillar kors, gamla biblar, ikoner osv.
* Jag är väldigt dålig på detaljer när det gäller bak, pyssel, inredning osv.
* Jag är väldigt omtänksam som person.
* Jag blir arg på skitsnack. Finns nästan inget värre än när någon låtsas som ingenting ena sekunden medan den i nästa sticker kniven i ryggen på dig med en massa skitsnack. Säg det du vill ha sagt rakt ut istället för att gå bakom ryggen med det!
* Jag drömmer om att föda upp hundar en vacker dag, men då ska jag bo i ett stort hus (gärna en bit ut på landet) och ha massa tid och passion för det.
* Jag vill bo där min barndomsvän Elin bodde när vi var små,i en stor gul herrgård med vita knutar, på landet med en mjölkbonde som granne och med bara 15 minuters bilkörning in till stan. Vilken idyll!
* Jag blir så ARG när jag ser gravida röka eller stå på ett högljutt dansgolv.Väx upp och ta ditt ansvar som vuxen människa och MAMMA!?
* Jag är väldigt negativ som person (tur att jag har johan som är positiv) ;)
* När jag går på en offentlig toalett måste jag ALLTID riva av en meter av pappret, eftersom jag tänker att det är fullt med bakterier på det från andra människor (och det vill ju inte jag gnida in min muffla med).
* Jag är hemmakär och tycker om att vara hemma och mysa, fast samtidigt blir jag väldigt fort uttråkad och måste hitta på något, några gånger i månaden.
* Jag avskyr när folk skriver om sina problem på facebook. Face you're problems, don't facebook them!
* Älskar att duscha längeeee.

Nu orkar jag inte skriva mer, för nu ska jag laga köttgryta!

daycare,

Nu har Lucas fått dagisplats!
Har fixat med papprena och skickat in dom, så i augusti börjar inskolningen!
Anxiety for me!!

Ringde precis och pratade med dom och bad om att få komma och hälsa på för att se hur deras verksamhet fungerar osv. Hon jag pratade med lät vääldigt snurrig och lite arrogant sådär, så hon gav mig inget bra första intryck. Dock lät barnen i bakrunden helt sjövilda så jag tänker ge henne och denna förskolan en chans iallafall.
Alla som har jobbat eller bara hälsat på ett dagis vet ju hur stimmigt det faktiskt kan bli.
Men annars är personkemi och bemötande väldigt viktigt för mig - SÄRSKILT när det gäller mitt barn!
Men det är först när vi har vart där och hälsat på som jag tänker bestämma mig för vad jag verkligen tycker om det hela. Hon kanske bara hade en jobbig dag?
(jag har lovat att jag inte ska vara så dömmande längre, något jag verkligen försöker jobba på)

Dagiset ligger nära där vi bor, är litet (har bara två avdelningar) och har en egen kokerska samt tillgång till lekplats. Visst låter det bra!? Det var iallafall därför vi sökte dit. Nu hoppas jag bara på att det är en bra verksamhet i sig och att det är bra fröknar som bryr sig lika mycket om alla barn (och deras föräldrar) och deras behov.


Här lekte Lucas med Saras (en av mina allra bästa tjejkompisar) son Tim på ett dagis i Mullsjö (som var stängt) och visst verkar det som om han gilla att leka utomhus med en kompis på dagis! :) Sötnosar! <3

tisdag,

Efter en orolig natt så är det nu tisdag förmiddag/lunch.
Lucas valde att slå upp de blå klockan 6.30 och har idag visat att han kan smacka samtidigt som han plutar med munnen. GULLE!
Nu käkar han lunch och strax ska vi bege oss mot veterinären så Harry kan få sig en liten vaccination.
Hade inte kattens transportbur vart så tung och jag hade gått så hade jag tagit med henne med, men det får vänta någon vecka tills jag har bilen :)

Annars blir det bara en lugn dag här hemma. Ska visserligen hem till Polki och Lina & magen på en fika, så då lär man få passa upp på huliganen. Men annars så blir det en lugn tisdag.
Är ju inte så bra väder, så då är det inte kul att vara ute. Men men, det är skönt att ta det lite lugnt i bland också :)

Nu ska jag också äta lite!
TJING!


Jag och skrutt en blåsig dag!

I hate you,

Finns det något mer jag hatar förutom pedofiler, djurplågare och barnmisshandel så är det fan cancer.

Den lömska jävla parasiten söker upp oskyldiga och helt underbara människor och infekterar dom till max.
(Det känns som om han totalskiter i att hoppa in i människor som faktiskt inte har tillfört samhället och världen något bra utan bara elände. Man hör ju aldrig att massmödare och barnvåldtäcksmän får det? Eller hur?)
Cancern vill bara förstöra männsikorns liv med sin exictens, det är hans mål.
I bland lyckas man lura bort honom tack vare olika behandlingar och bli frisk ifrån honom! Men i vissa fall kommer han tillbaka och förstör ännu mer.
Och ja, i andra fall finns det liksom inte ens hopp när han väl har slått rot.

Cancer kan ju komma genom arv, genom andra sjukdomar och via saker som utvecklar honom som tex rökning & snusning.
Men det spelar liksom ingen roll varifrån han kommer och varför.
För man kan ALDRIG säga att någon människa borde skylla sig själv för sitt levende och att det var väntat att han skulle komma så personen borde skylla sig själv. Eller hur!!?
För cancern kommer enbart för att han vill förstöra människors liv oavsett orsak varför han hamnade där.
Vare sig det är ett barn eller en vuxen människa det handlar om så HATAR jag cancer och tycker verkligen att det är så orättvist och hemskt att någon ska behöva genomlida det.
Tycker forskningen borde gå lite mer framåt nu och hitta på mer botesätt.

Orsaken till varför jag skriver det här inlägget är för att det finns en människa som jag älskar och är väldigt fäst vid, och nu har den jävla cancern infekterat honom IGEN.
Och det gör så ont i mig att veta att han ska behöva genom lida allt det här helvetet en gång till.

Älskade älskade Farfar, du kommer att bli fri från skiten denna gången!
Jag kommer alltid finnas vid din sida eftersom du alltid har funnits vid min.
DU har;
* tagit med mig på hundövningar och tävlingar vilket jag älskade även om jag ibland tjurade för att jag frös,
*tagit med mig ut i skogen och berättat saker om naturen,
*med lite påminelse alltid försökt fira mig på mina födelsedagar med färska blommor och paket,
*gett mig min första klocka, 
*tagit med mig och erica flera vintrar på raken så vi kunnat träffa våra kusiner lite oftare,
*alltid berättat massa saker du har vart med om när vi har åkt bil,
*alltid bjudit på tenor eller läkerol när vi har åkt bil så man har mått illa för att man har ätit så många på raken
* alltid bjudit på så god fika hemma hos dig
* haft världens roligaste trädgård med massa fruktbuskar och frukträd som man alltid älskat att springa runt i
*hjälpt mig med hundfrågor
*visat intresse i min skolgång, du kom och gärna och hälsade på när jag jobbade där
* alltid sagt vad du tycker, vare sig det gällde hur jag såg ut (när jag var punkare frågade du om jag skulle på maskerad, ha ha! Eller när jag hade septum piercing undrade du om jag hade blivit inspirerad av kossorna i skolan, haha! Men du säger ändå alltid allt med kärlek även om det kan tolkas fel ibland) eller om det var för att jag behövde hjälp med Balder.
*kört mig till tex jobbet när jag inte har vågat köra själv
* visat omtankte, du ringde mig minst en gång i veckan när jag var gravid för att kolla så att allt var bra med mig och bebisen i magen
*alltid skrytit om alla dina barnbarn 

Ja, listan kan göras ännu längre men jag vill bara att alla ska förstå att han alltid har vart en superbra farfar och att cancern ska förlora greppet big time denna gången!

 

sunday bloody sunday,

Söndagarna i Halmstad är underbara.
Hela stan är typ helt död. Knappt någon trafik, bara ett stort lugn liksom.
Hade bara alla kondis vart öppna hade det vart toppen.


tårtdjungel,

Sitter och googlar tårtor för lite inspiration till lillemans födelsedag som närmar sig med stormsteg.
Hade gärna velat göra egna tårtor dels som en utmaning för mig själv men också för att det är lite mer personligt och för att vi ska fira honom på en söndag och då är princip alla konditorier stängda här i H-stad.

MEN, jag insåg ganska snabbt att mina färdigheter inom tårtbakning inte håller måttet!
Vad fan, folk gör ju konstverk till tårtor! Helt sjukt fina saker verkligen! Jag ville gärna göra någon motivtårta, men det kommer jag ju aldrig fixa insåg jag, haha!
Det jag kommer att uppnå är ju max en slabbig gräddtårta med lite frukt på liksom! :D
Men jaja.. vi får väl se hur det går med dessa tårtdrömmar ^^

Idag har min man och Lucas gudfar cyklat Hallandsloppet, dvs 10 fucking mil!
Dom klarade hela rundan och det det tycker jag är grymt gjort, för det skulle jag aldrig någonsin klara.
Eftersom starten gick såpass tidigt idag så kom Jolle & hans Mathilda igår eftermiddag för en sleepover hos oss.
Vi käkade middag, drack lite rosé, pratade och kollade hockey typ innan läggdags. Mysigkväll!

Idag medan grabbarna cyklade så passade jag ,Mathilda & Lucas på att äta en lång frukost innan vi gick en sväng med Harry och därefter tog en trevlig sväng på stan. Ville hitta ett par bra tygskor som är lätta att dra på till lilleman, men han har så breda fötter så hittade inga som passade bra :/
Köpte däremot "Alfons nallen/gubben" som Lucas ska få i födelsedagspresent, något jag vet att han kommer att bli glad för! Som tur var sov han när jag köpte den, så han är fortfarande lyckligt ovetande om vad som ligger och trycker i garderoben :) Dock höll katten på att hitta den och visa den för honom, var riktigt nära ögat att han fick tag i den!
Efter några få timmar på stan begav vi oss hem igen för lite förberedelse av middagen som grabbarna skulle få när dom väl kom hem.
Gjorde någon slags medelhavspastagratäng och så grillad paprika och en insalata caprese sallad till de ;)
Hade tänkt att gå óch möta killarna uppe på galgberget när dom cyklade i mål, men vi hann bara upp för sjukhusbacken (fyfan för att putta en barnvagn upp för den jävla backen) innan dom mötte upp oss så vi kunde gå hem och äta.
Efter maten käkade vi en supergod rabarber/hallon paj med vaniljsås som Mathilda hade bakat och efter det begav sig dom fina skåningarna hemåt igen.

Johan är typ halvdöd ikväll, och Lucas sov en allt för lång emlur så han vägrar lägga sig nu, så det lär nog bli en ganska så tråkig kväll.
Men jag har massa disk som ska tas om hand och sen en påse chips samt kall rosé i kylen så jag ska nog klara mig ;)

Nu blir det en kvällspromenix med Harry boy!


Lilleman fick leka av sig lite på lekhörnan på Eurostop efter lite tråkig handling :)


Lucas <3 mamma på västra stranden för lite rastning av vår byracka



It's a beautiful day,

Ojojoj Sverige, vilken fin vecka vi har haft!
Så fin att jag har njutit varenda sekund av den och försökt vara ute så mycket som möjligt.
Det bästa med fint väder är faktiskt att jag kan vara ute och rasta min huligan, han är så aktiv att det är galet!

En kort sammanfattning av veckan eftersom jag inte har bloggat något:
Tisdags: Johan slutade jobba tidigt så vi åkte ut till Riccardo's för att ta årets första italienska glass. När vi väl kom dit insåg vi att hela Halmstad hade tänkt samma sak, så vi sket i det och åkte ut till grötvik(!?) istället och tog en vanlig mjukglass med strössel där. Gott det med!
Sen var vi ute och gick, åkte till västra stranden så Harry & Lucas fick springa av sig. Slutade med två blöta sandmonster, haha :)

Onsdags: Var ute halva förmiddagen och en liten stund på eftermiddagen med Lucas & Harry. Båda blev rastade med lek och spring helt enkelt. När Johan kom hem från jobbet åkte vi direkt till badhuset så vi kunde aktivera vårt monster lite till och eftersom han är helt galen i vatten så var det inga problem. Mycket uppskattat med andra ord!

Torsdag/idag: Idag mötte vi upp Jennie för en dag med picknic ute i en park nära stan.
Lucas somnade precis när vi kom dit så vi kunde både fika,prata och lapa sol i lugn och ro. Kändes verkligen som att det var riktig sommarvärme när vi låg där på filten och solen gassade (och nu när jag kom hem insåg jag att det var så. Mina armar och min panna är fan rödare än en kokt kräfta. Vart är mitt juggepigment mamma?!).
När Lucas vaknade åt han lite mellis innan han kutade runt som en besatt i parken, han utforskade allt som fanns och charmade även en gammal söt gubbe :)
Efter 3 timmar i parken fick vi nog och efter det gick vi förbi Hallo och köpte med oss goda mackor hem för en liten lättare lunch (man blir inte hungrig på maffig middag när det är varmt ute, eller hur?!).
Nu ikväll när vi gick kvällspromenaden så beställde vi minivårrullar med sötsursås och satte oss på vår bakgård och åt det i kvällssolen. SÅ GOTT! Lucas blev helt galen i det, och åt som en galning. (Jag vet att små barn inte ska äta friterat, MEN det sket vi i, orkade inte vara några några moralföräldrar ikväll. Det är ju inte som att vi äter det varje dag liksom, så det så.)

Nu sover Lucas och jag hade kunnat göra honom sällskap om jag säger så.
Han har blivit jätteduktig och har nu somnat i egen säng i en vecka, dessutom har nattningen tagit max 30 minuter istället för 1½ timme! Alla som vet hur mycket vi har kämpat med det här måste förstå att jag är stolt! :) Han har dock vaknat 3 nätter på raken runt 2-3 tiden och vart skitpigg och vart vaken i typ 2 timmar eller tills jag ger honom välling. Vill inte vänja honom vid detta utan hoppas bara att detta är en period som går över snart.

Nu satte Johan på SOA, it's sooo goood!
Jax är mitt frikort ^^ och Opie efter det ;)

RSS 2.0