Blöööh,

Vill kräkas på allt som har med flytt och städ och göra nu..
Och dålig stämning med för den delen.

Låt oss spola fram tiden en vecka så det här är överstökat!

Moving,

Igår fick vi nycklarna till nya lägenheten och idag har vi börjat flytta över saker lite smått innan det stora flyttlasset bär av på fredag.
Känns bra, men stressigt och TUNGT! Min rygg tar redan kål på mig vad fan..

Kommer uppdatera bättre efter vi har flyttat och lägga in lite bilder på hur det ser ut osv. Ja, när internetet har hoppat igång vill säga. Har ju telia, så det lär väl krångla som vanligt.

Var förövrigt hos doktorn idag för min yrsel, illamående och matthet. Hon klämde, kände och tog blodprov & pissprov men hittade inget att anmärka på förutom dåliga blodvärden som antagligen hör ihop med mitt låga blodtryck som jag alltid har haft.
Så hon gav mig rådet att röra på mig och motionera varje dag så lär det råda bot på det. Jag frågade hur mycket jag måste gå egentligen med tanke på att jag rastar Harry minst 2-3 ggr (han får ut och pissa minst 4ggr per dag) om dagen. Då sa hon att jag får gå fortare för att det ska ha någon inverkan. Ska tilläggas att jag går snabbt villket jag sa också, men då sa hon bara "Jaha, du är en sån där snabbmänniska du". Bra doktor! ;)

Nu ska jag sooovaaaa....

ang vargattacken i kolmården

Det har vart så himla mycket skriverier om denna "vargattack i kolmården" och jag har läst varenda artikel om det.
Och jag blir så TRÖTT på allt jävla skitsnack runt omkring det
Nu ska ju alla som har vart och hälsat på vargarna blivit "attackerade" och käkade på.

Det är fruktansvärt det som har hänt, men när man jobbar med vilda djur så är det en risk man får ta varje dag. Vare sig man jobbar med delfiner, elefanter eller vargar så finns det en risk varje gång man hanterar dom, och det är något djurskötarna ska ha i åtanke. Lite långt borta ibland, särskilt om man har flaskmatat och fött upp djuret, men det finns nog där i bakhuvudet någonstans.
Om man har sett något avsnitt av "Djursjukhuset" på 1:an, så ser man ju att de är ganska så medvetna om riskerna och säkerheten med djuren där på kolmården.

Jag ser denna olyckan som en arbetsplatsolycka, det händer dödsolyckor på flera arbeten i sverige flera gånger om året. Men just för att det är en varg som har gjort det så blir det förstorat till max. SÅKLART.
Bara för att en varg attackerar så borde den dödas och helst förbjudas helt i hela sverige. Men om man krockar med en lastbil i tjänst så låter man ju den fortsätta rulla? Borde mnan inte förbjuda alla lastbilar då också?
Finns hundra exempel till på vad som man borde förbjuda i samband med arbetsplatsolyckor..
MEN det som jag tycker är dåligt i denna situationen är det inte fanns någon som helst bevakning när kvinnan var i inhängnaden själv. Det är en stor brist på säkerheten. Man borde ha överbevakningskamera eller ha någon som står och bevakar allt utifrån. En walkietalkie kan ju inte göra allt för mycket i en attack.
Men, det är ju all personal medveten om nu, så det är ju ingen idé att jag predikar om det mer.

Jag tycker det idiotiskt att halva svenska befolkningen vill avliva alla vargarna i detta hägnet pga av detta. Jag antar att det är alfahanen alt. honan som har gjort utfallet till att börja med eftersom det är dom som står för jakten vanligtvis i en vildflock, men man kan inte bara ta bort dom sådär för då blir det extremt oroligt och problematiskt i flocken. Något jag däremot tycker är att man ska sluta ta emot besökare till dessa vargar, någonsin.
Det är skillnad på en vild vargflock och en vargflock som har blivit präglade på människor. En vild varg är rädd för människan och är skygg. För en människopräglad varg försvinner denna rädsla och i vissa fall ser dom människan som en slags varg.
Har flocken haft en såkallad "dålig" dag eller om det har vart oroligheter i flocken en längre tid, så borde man se ett utfall som ett faktum.

Jag har haft närkontakt med varg på kolmården en gång och det var absolut en av höjdpunkterna i mitt liv! Det var helt fantastiskt! Det är som att träffa på en förvildad jättehund. För dom är verkligen stora och grova och helt oförsiktiga. Och Deras kroppsspråk är så tydligt, hundars kroppsspråk är mycket svårare att läsa av.
Jag åkte ju dit på studieresa med klassen för att vi läste en etologikurs i samband med detta besöket, så att besöka vargarna var något vi gjorde mest i utbildningssyfte (fast jag tyckte det var det roligaste jag gjorde i under hela min skoltid).
Jag tror inte det är samma flock som vi besökte som gjorde denna attacken men iallafall..

Vi fick besöka vargarna i smågrupper i en halvtimme var. Och när vi först kom in i inhängnaden så sa djurskötaren att vi alla skulle ställa oss mot varsin sten eller träd för om vargarna vill hoppa upp och hälsa på oss så orkar vi aldrig att stå kvar på samma ställe. Och faller man till marken så kan dom se det som att man är underlägsen och kanske till och med är en svag individ, då kan de lätt ta en till ens "leksak". Först var de lite skygga men sen så var de bara rätt på och nosade och buffade på oss alla. En i min grupp var lite rädd (kan tillägga att hon var väldigt speciell av sig och man behövde alltid säga till henne 3 gånger extra för att hon skulle fatta något) och det kände ju vargarna med en gång så de hoppade och nosade och buffade på en henne och eftersom hon inte hade lyssnat och lutat sig mot någon så föll hon till marken. Hon tyckte det var jätteobehagligt och såg det som att de var aggresiva mot henne, men vi andra såg att det inte alls var så. De kände ju bara att hon var svag så att säga och då är det klart att de gav sig på henne. Mig hälsade de lite på men sen sket dom i mig ganska så snabbt.

Det jag vill ha sagt om detta är att alla som håller på och bölar för AB är okunniga i det här med kroppsspråk av varg. Arne weise böla ju som fan om det. MEN COME ON, han är fan hur gammal och svag som helst, klart dom hoppade på honom.!? Samma sak med den där tjejen som de hade hoppat och naffsat på, antagligen så var hon rädd och obekväm med det där mötet och det kände ju vargarna av direkt, så då går de på henne. Precis som de gjorde med min klasskompis som var rädd.
Dessutom får man inte ha på sig kläder som luktar annat djur tex hund, det kan trigga igång dom också som ni förstår.

Jag vill inte försvara vargarns beteende mot sin skötare, då det verkar ha kommit helt från ingenstans. Men som sagt, vargar är vilda och inte domesticerade som en hund är tex. Dessa vargar är bara präglade på människor vilket gör dom farligare egentligen eftersom dom blir orädda för människan.
Sluta bara upp med närkontakt med varg på kolmården och skaffa bättre säkerhet för djurvårdarna. Och om dom bestämmer sig för att fortsätta med närkontakten, låt bara folk som verkligen VILL träffa varg göra det, och släpp inte in rädda eller helt okunniga männsikor hos dem.

Och en sak till att tänka på.Vilda vargar i naturen går inte till attack mot människor eftersom de är för skygga för det. Visst går de på hundar och boskap men de gör björn med. Och det beror på att skogen försvinner allt mer och då försvinner deras föda, vilket medför att de söker sig inåt samhället för att hitta mat.
Ska vi ta bort alla vilda och farliga djur bara för att de följer sina naturliga instinkter?!
Ja men då får vi väl börja med alla djur som finns på savannen i afrika då :)

Midas hette denna sötnosen. Han var väldigt underlägsen i flocken och sååå kelig :)
 
Det "lilla" tassavtrycket på mitt ben :)
 
SÅ FINA!

lugn,

Fattar fan ingenting av nya blogg, det var först nu som jag fatta hur man kunde skriva ett snabbinlägg, haha!

Jaja.. Nu njuter jag av lugnet framför tv:n iallafall. Lucas har vart svårsövd idag, men nu blev det tyst där inne, så nu sover alla utom jag. Kollar på kniven mot strupen och ska strax sätta på det senaste avsnittet av true blood :)

Idag har dagen rullat förbi i ett ganska så lugnt tempo, är fortfarande inte helt kry (jävla yrsel, illamående och matthet) så det har inte gjorts så mycket.
Har iallafall hunnit med att hämta tillbaka min mobil, lämnade in den för att batteriet blir asvarmt när den laddas och den luktar bränt, och att den dessutom höll på att få frispel fram och tillbaka. Dom har bytt mikrofon och högtalare samt uppdaterat den, hmmm? Hoppas på att den kommer hålla sig frisk nu ett tag iallafall. Gick till stora torg och delade på en mjukglass med Lucas & Harry och sen har jag besökt stranden med alla mina grabbar efter att Johan kom hem från jobbet.

Lucas sprang direkt ut till havet så fort vi kom till stranden, han skulle minsan bada! Han slängde sig vattnet och jagade Harry och svalde saltvatten och hade det dökul tills jag tyckte det var dags för honom att gå upp. Då förvandlades den söta, glada lilla ungen till en vild älgkalv - helt galen med andra ord! :D
Trots att vi fick med oss 100 kg sand hem så var det skönt att få både hunden och barnet rastat :)


:),


E 20 norr,

Driver omkring här i linné, jag söker någon sorts egen livskvalité.
Ingen människa ser mig, men en dag som den här känns det bra.
Jag vet jag måste göra min grej, spelar ingen roll vad folk säger mig.
Det är nu eller aldrig, det är allt på ett kort.
Att det är nu eller aldrig gör steget för stort.
Det ser ut som jag får vänta för evigt för att få nånting gjort.

När ska jag leva mitt liv för mig, göra dom saker jag tror på?

När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå,
så när kommer jag leva mitt liv för mig?


Jag når Örat, jag kör E 20 norr, det är stan i mitt hjärta av lycka och sorg,

men alla dom drömmar jag har, finns ej där.
Jag måste ta en chans i mitt liv, måste på det där tåget innan det går förbi,
men jag förblir passiv står kvar där jag är,
fast jag sagt till mig själv; jag gör det, jag svär.
Jag vet att det är tragiskt att inte leva så som man lär.

När ska jag leva mitt liv för mig, göra dom saker jag tror på?

När ska jag våga vara mig själv och fånga dom drömmar jag vill nå,
så när kommer jag leva mitt liv för mig?


Så säg att du förstår mig.
Säg att du känner dig lika liten som jag.
Säg att du förstår mig, och jag gör det idag.

Så när kommer jag leva mitt liv för mig?

när ska jag våga vara mig själv,
så kanske att jag lever mitt liv för mig?

mama luxury,

Eftersom Lucas har kommit in i en helvetisk nattfas så har jag fått sova åtta timmar på 5 dagar kanske?
Vet inte vad det beror på, men jobbigt är det.
Johan har iallafall lovat att jag skulle få sovmorgon idag eftersom jag har kämpat så på nätterna nu i veckan.
Och jisses vad jag fick sova, till typ 11. Visst vakna jag ett par gånger för jag hörde grabbarna bus, men ändå.
Jag fick ligga kvar i sängen helt ostört! LYX! (Helt sjukt att man tycker att det är lyxigt att få sova, haha. Men så är det att vara småbarnförälder I guess.)

Jag gick lagom upp till att Lucas skulle fm-vila, så har ätit frulle (Johan hade vart och handlat mitt favvobröd, smörfranska från Paulssons) och druckit kaffe i lugn & ro.
SKÖNT!


Igår var vi förövrigt första gången på busfabriken med lilleman. MYCKET uppskattat från båda sidor kan jag väl tillägga. Johan ville gärna pröva alla saker med och han sa att han längtar efter att Lucas blir lite äldre så han också kan få leka lite han också och jag tyckte det var skönt att Lucas rastade sig självt.
Lucas tyckte bollhavet och en liten rutschelkana var roligast, och att klättra med förstås.
Jag stod mest granskade alla vilda barn med vidöppen mun. Dom är fan helt galna, som besatta!
Kommer Lucas också bli ett sånt vildmonster när han blir äldre!?! Ni skulle sett en liten kille som cyklade, det bara lös fartdåre om hans ögon! Helt sinnes verkligen! Men har man vilda barn ska man verkligen ta med dom dit, för man lär få trötta barn på kvällen :)

Sen lite senare på kvällen gick vi hem till Mallan & Hampus och blev bjudna på god mat och rödvin (SOM JAG DRACK, OCH TYCKTE VAR GOTT!!!? Im getting old..) och så kollade vi på fotbollen, såklart. Barnen uppskattade dessvärre inte varandra, men förhoppningsvis gör dom det tids nog. Det skiljer ju 11 månader på dom, så det är ju inte så konstigt ;)

Dagens planer är fortfarande öppna. Vi tar dagen som den kommer helt enkelt.
Ciao bella!


faller mig i smaken,

Måste bara säga att Karl Pilkington är en av världens skönaste män just nu. SÅ JÄVLA ROLIG!
Han syns i programmet "An idiot abroad/ En idiot på resa" på måndagar i 1:an. Och jag viker mig av skratt nästan hela programtiden för att han är så jävla bitter och det är det som är så roligt!

Jag kan vara bitter och negativ, men han är fan dubbelt upp och dessutom blir allt han säger roligt.
Så just nu är han min idol, måste lära mig att vara bitter på ett roligt sätt ^^

Jaja, ville bara säga det.
Smell ya later!


In sickness and health,

Har mått som ett sprängt rövhål i en veckas tid nu.
Var helt matt och konstant trött och haft yrsel från helvetet.
Har inte orkat göra någonting, knappt se efter Lucas. Så kass har jag vart!

Men idag är det lite bättre, TACK OCH LOV!
Tog en kestine (efter råd från mamma om att det kanske är allergi) och jag tror det har hjälpt en aning faktiskt!
Har visserligen vart trött idag med (Lucas sa god morgon kl 04 idag så det beror ju säkert på det) men jag har knappt vart yr och har orkat med att städa och fixa lite här hemma idag.

Hoppas nu på att det ska bli helt bra igen, finns fan inget värre än att vara så slö i hela kroppen.
Jag känner mig så värdelös när Johan får göra "allt" och jag bara går hemma och inte orkar lyfta ett finger, fast visserligen fick vi ju en Emil i Lönneberga i bebis upplaga, så jag har ju att göra. Men ni fattar vad jag menar ändå..

Nu blir det en promenad med lilla familjen och en sväng ner till ankorna så lilleman blir glad.
Sen ska vi fortsätta tvätta med, feels good to be back on track!

blood is thicker than water,

Finns det någon likhet mellan oss?


En styck jag, 10 månader gammal.


En styck Lucas, 7 månader gammal.

Can you blow my whistle baby,

Vad menar Flo Rida med det?!
Sitter och visslar med i låten och tycker att den är ganska så svängig och trevlig. (Alla som känner mig vet ju at jag är anti ny musik och gillar mest musik som är gjord från 50-80 talet typ. Ska tillägga att jag kan tycka nya låtar och band är bra, men dom håller inte i längden. Inte ofta iallafall, men undantag finns )
Men så kom jag och tänka på texten. Är det snusk han sjunger om månne?

Jaja..
Idag har jag ränt på stan, lämnade tillbaka lite böcker jag lånade för några veckor.
Lucas rev ju sönder en sida i en Alfons bok, trodde jag skulle skämma ögonen ur mig när jag berättade det för en som jobbade i receptionen. Men hon var jätte tillmötesgående och förstående och sa att det inte gjorde något, puh!

Efter bibblan gick jag och lämnade in min telefon på telenor, den har ju krånglat en massa fram och tillbaka. Och jag har dragit mig för att lämna in den, den betyder mycket för mig och Lucas, haha!
Men nu var det dags iallafall, så nu har jag en stenklump med lite knappar på som jag fick låna under tiden. Alltså den var nog super modern för ca 10 år sedan, haha! (Dock har jag alltid haft gamla mobiler typ, har aldrig prioriterat teknik direkt, men sen så proppsade Johan att jag skulle ha en ny och ja, efter att jag skaffade det så blev jag lite frälst).
När jag hade lämnat in telefonen så stack jag till hemköp för att köpa lite grejer till huliganen, han har vart konstant lös i magen sedan i söndags (då bajsade han 12!!! gånger) och sen har det lugnat ner sig lite, men inte helt. Har försökt mata honom med ris och okryddad kyckling och annan "snäll" mat, men det vägrar han äta. Majsvälling går ner iallafall. Så nu köpte jag morotspuré och blåbärspuré, då det tydligen ska ha lite hårdnande effekt på bajjet, någon annan som har mer tips på vad jag kan ge? Börjar bli lite tröttsamt att behöva gå upp senast klockan sex på morgonen för att byta bajsblöja och sen hålla på och byta hela dagen typ.
Han är förövrigt pigg annars, bara att han skiter som en ko.

Lucas somnade i vagnen och då passade jag på att kolla lite på stan, annars hade det aldrig gått.
Jag hittade massa fint, älskar sommarkläder, men ändå slutade med att jag kom hem med 5 par strumpor, 1 par shorts och 3 tröjor till Lucas och INGET till mig. Fan att det alltid ska bli så! :)

Nu ska jag dricka mitt kaffe i fred och käka en kaka och samtidigt njuta av lugnet innan huliganen vaknar igen.I brist på nya bilder, lägger jag upp en bild på Lucas födelsedagstårta som jag kämpade med.
Lager av sockerkaka, vaniljkesella,chokladmousse, blåbärsgrädde, marsipan, sugarpaste och lite fantasi är receptet på denna. Jag är som sagt as dålig på pyssel & detaljer, men Lucas gillade den och det är ju huvudsaken :)I'm alive,

Jag lever!!

Har bara väldigt fullt upp med en jäkla massa.
Bloggar mer regelbundet inom en snar framtid igen, promise!

Under tiden hittar ni mig på instagram: emmaaxell_ <--------

PUSS

RSS 2.0