pajjade bihålor,

Aj. Mina bihålor gör så galet ont. Hatar när dom börjar krångla, finns ju inget som hjälper mot det onda heller!
Man får bara gå och vänta ut det liksom. Igår var jag till och med så desperat att jag bad Johan annvända Lucas nässug på mig, haha! MEN, det kändes som om han skulle suga ut hela jävla hjärnan på mig - fan vad ont det gjorde! Så det gjotde ingen nytta..
Men men, nog om detta!

Helgen har rullat iväg fort!
I fredags tog vi det bara lugnt med fika på Brooktorpsgården och sen hade vi myskväll hemma framför Idol med grillad kyckling och potatisgratäng samt godis. Mysfredag med andra ord.

I lördags åkte vi till Ullared för att påbörja julklappsinhandlingen. MEN FY FAN vad mycket folk det var!!!
Vi fick inte ens en riktig parkering, utan vi fick ställa oss uppe på berget så långt ifrån varuhuset man kunde komma, dock såg man kön därifrån. Och satan i gatan vilken kö det var, ringlade sig runt hela området!
Vi vägrade att ställa oss i kön, så vi gick runt i alla små affärer runt omkring, vilket var bra, för då hittade jag mig två par skor, ett par kängor och ett par stövletter (dock hatar jag kängorna nu, för den ena skon är såå mycket större än den andra). 1½ timme senare var kön borta och då kunde vi gå in och handla. Vi körde en snabbhandling för det var så mycket folk där inne att vi fick panik, så vi fick inte med oss nått annat än blivande julklappar med oss ut (jag som behövde kläder till mig sjävl:( ).
Vi körde på en lugn kväll hemma med lite öl/vin och chips framför "Så mycket bättre" och nån film som gick på tv.

I går förmiddag så hade vi min Farmor & hennes man på fikabesök. Lucas den bortskämde fick en jättefin blå åkpåse/kofta och en jättecool oversize pippimössa som min farmor hade stickat åt honom :)
Efter att dom hade åkt hem, så ville jag ut och gå en liten söndagspromenad kände jag. Johan och hans kompis hampus hängde också på, så vi bestämde oss för att gå till parken och mata ankorna. Vi provade även med att Lucas fick sitta upp i vagnen förförsta gången eftersom han ändå försöker resa sig upp nu när han ligger ner. Och ja, det var uppskattat att få sitta upp!
När vi sedan var hemma så gjorde jag äntligen isterband med dillstuvad potatis till middag. GOTT!
Eftersom det är så mättande så låg vi i matkoma i några timmar innan jag fick ett städryck klockan åtta på kvällen och började röja här hemma. Johan tyckte jag var dryg som diskade, plockade, skurade toan och gjorde rent speglarna så sent på kvällen. Men fint blev det!
Sen tillslut så kollade vi på Beck i sängen innan vi somnade. Förövrigt somnade lucky för kvällen redan vid kvart i åtta igår - lyx!

Idag har jag bara hunnit med promenix med Harry och Lucky, ätiti frukost, dammsugat lyan, badat lucky som hade bajsat ner halva sig och sen tänkte jag börja vika den rena tvätten men det gjorde för ont i mina bihålor.
Och nu sitter jag här.

That's all for now! Ciao!

hårdbajs,

Wihoooo! Tacka gudarna för katrinplommon!
Lilleman har vart jättehård i magen i några dar, han har vart så hård att han grät när han bajsade igår. STACKARN! :(
Alla vet ju hur hemskt det är att skita ut en sån hård & torr jäkel, tänk hur hemskt det måste vara för en bebbe då. Dom vet ju inte vad det är som gör ont och ska ut..

Men men, i morse tvingade jag i honom katrinplommonpuré. Han tyckte inte om det för fem öre, men jag gjorde så han fick i sig halva burken typ.
Och sen efter en varm dusch och lite magmassage så vips - kom det ut kletbajs! Efter det var både han och jag glada, haha! :)

Nu har Lucas precis ätit lite mellis, päron/äpplepuré, han tryckte i sig hela burken för han tyckte det var så gott :) Så nu sitter han i sin gåstol och är nöjd.
Jag däremot sitter och väntar på att Johan ska komma hem från jobb så vi kan gå ner på stan och ta oss en liten fredagsfika.
Får se vart vi går, men jag antar att vi kör på Broktorpsgården eftersom dom har barnstolar där annars får det bli Roberts, dom är barnvagnsvänliga iallafall.

Ikväll blir det god mat och mys framför Idol antar jag.
Jag vill ha isterband & dillstuvadpotatis, ingen fredagsmat kanske - MEN. SÅ. JÄVLA. GOTT!
Får se vad mannen säger!



What to do when morsan tvingar i en katrinplommon!?


Jo man får bajsa normalt sen!
Lucas tar i! Hahaha :)


här är Herr.Lucas,

Såhär somnade Lucas precis innan vi skulle iväg på kursen " Bra mat för barnfamiljen".
Inte ens i sömnen låter han sina ben vara :)


Hur sött!?

KUUUUURRRRRRRRRRRRR,

Min hund lider av en kurrande mage idag.

Han brukar få det då och då och äter han så går det oftast över. Men idag vill han inte äta, inte ens Lucas majskrokar duger.
Han vill bara ligga jämte mig med sin kurrande mage, som kurrar så extremt högt att det suger i min egen mage.
Dom som har träffat honom när han här en sån här "kurr-mage" vet hur jäkla högt det kan låta och hur IRRITERANDE DET ÄR!
Och jag vet att han inte kan hjälpa att hans mage låter, men det är verkligen helt sjukt vad den låter!
Ska väl tilläggas att han inte är sjuk på något sätt, dvs han varken spyr, fiser eller bajsar löst utan är precis som vanligt - förutom att hans mage låter!

Jag har förövrigt en jobbig hosta.
Så nu blir det krig - kurrande mage vs hosta!


Harry precis just nu!

this day is gray,

Lagom pigg och fräsch man känner sig i sånt här grått och trist väder vi har.
Ne, inte direkt. Känner mig lika grå & tråkig som den här höstdagen. Usch.
Jag har brist på energi och känner inte för att göra något idag, kan väl visserligen bero lite på min förkyldning också.

Men ikväll ska jag & Johan lämna bort Lucas till sin faster i några timmar för vi ska på...Tadadmaa -
MATLAGNINGSKURS!
Den är inriktad på småbarnsföräldrar och man ska väl få tips och ideér om vad man kan laga till sitt barn från 6 månader och framåt.
Det är inte det att jag inte vet hur man lagar mat, för det vet jag, det är johan som inte vet! Hahahaha ;)  
Nej, men vi tänkte mest att det skulle vara en rolig grej att göra tillsammans ensamma men ändå lära oss nått under tiden :)
Hoppas det blir kul och lärorikt iallafall!

Annars har jag inte planerat så mycket. Hade tänkt ta mig en tripp ner till stan och kolla runt lite. Men det är jkag verkligen inte sugen på i detta vädret!

Laters!


I brist på matbilder får det bli en bild på en 17 årig full emma..Ha!


tisdagslyx,

I kväll har lilla familjen lyxat till det lite genom att äta på Harrys.
Väldans gott och himla mysigt! Såna här besök uppskattar jag till tusen, "kryddar" till den tråkiga vardagen lite!
Lucas uppskattade också besöket, han pratade på som aldrig förr och kollade runt på inredningen :)

Just so you know!



effektiv,

Gick upp vid halv sju idag. Kunde verkligen inte somna om, så det var bara att stiga upp och ta mig en kopp thé eftersom det var så satans kallt här hemma.
Hade tråkigt efter 5 minuter och bestämde mig för att prova på att baka piroger - liiite överambitiöst klockan sju morgonen, jag vet. Jag hann att göra degen och fyllningen innan Lucas vaknade vid åtta snåret, så det var bara att agera pirogbagerska och lektant på samma gång så att han skulle vara nöjd.
När alla pirogerna vart färdiga så gick vi ut med Harry en sväng, efter det dammsugade jag av lyan så gott det gick och sen tog jag och lilleman en dusch ihop.

Nu har jag och mannen tagit varsin pirog till mellis och sen avnjutit en kopp kaffe.
Tjaa, det är vad jag har gjort hittills idag. Får se vad dagen bjuder på mer?

OCH nuuu vaknade Lucas, så det blir till att ge honom lite mellis också så att han håller sig nöjd och belåten. Äpple/mangopuré får serveras idag :)


Nyduschad kille häromkvällen med backslick - såå sjukt sött!


Tuppkam!


bästa stunden på dagen,

Är när Lucas sover och jag kan sätta mig i lugn och ro med en kopp kaffe och en bunt av dagens reklam.
Att bara sitta där och sörpla kaffe och bläddra igenom dom meningslösa reklambladen från mat & prylaffärer ääär såå fridfullt!
Fan, det känns inte som att jag är 21 utan snarare mer som 71! Haha :)

Förövrigt, familjen Axell/Ling går under namnet sjukLING från och med idag.
Vi börjar bli sjuka - IGEN!
Är det någon från la familia som har smittat oss tro?! 

Vi har iallafall ätit pasta med en rykande het spenatsås till och snart blir det en kopp thé &  i kväll blir det glass.. Dock hittar jag inte Sia's lemoncurd glass i någon affär här i halmstad! Har kollat i 4 stycken nu!
Men men, skit samma. Har bestämt att vi måste bota detta sörvlande & halsont så fort som möjligt!, vi ska vara friska tills på onsdag iallafall! :) 

förstörd mus,

Hej!

Min musplatta har gått sönder, fattar fasen inte varför. Men pilen rör sig inte ett skvatt på datorn iallafall. Som tur är hade Johan en liten usb-mus som funkar :)

Har haft en himla mysig helg med la familia, skönt att få träffa dom igen. Som den mamma & pappagris jag är tycker jag det var evigheter sedan! Harry tyckte också det var kul att få leka av sig med sina kompisar, igår efter att dom hade åkt hem låg han i sitt fönster och sov heeeela dagen.

I fredags spenderade vi kvällen vid matbordet eller i soffan framför idol. Det blev en tre rätters middag tillslut och den gick hem hos alla, eller dom sa att det var gott iallafall!  :P
Jag serverade:

Förrätt: Spenatknyten (smördegsknyten fyllda med en röra gjord på stekt purjo,bacon,hackad spenat, grädde och gorgonzola)
Varmrätt: Potatisgratäng med marinerad fläskytterfilé samt sallad och beasås.
Dessert: Ungsbakade färska fikon med vaniljmascarpone och mörk choklad samt kladdkaka

Alla rätterna gick hem, men förrätten och efterrätten var vinnarna!
Pappa gillar inte spenat men erkände att knytena var jättegoda och åt glatt upp och dom andra gillar inte fikon egentligen, men gillade detta!  Då har man väl ändå lyckats i köket? Om man får någon att äta något den inte gillar och den GILLAR DE ?! :)
Jaja, nog med skrytning för min egen del ;)

På lördagen efter att alla hade gjort sig iordning så åkte Johan & min pappa till kristiansstad och kollade på bil medans vi kvinnor & Lucas gick på stan och kollade runt lite.
Sen på eftermiddagen var vi bjudna på kalkonmiddag hemma hos min faster & hennes familj. Har aldrig ätit helstekt kalkon innan, men det var gott! :) Blev även bjudna på en smarrig & otroligt saftig chokladtårta som min kusin hade bakat - måttligt svullen mage man hade sen på kvällen ^^
Igår efter att familjen åkte hem så gick vi ut och promenerade en sväng i det fina vädret innan vi prakerade våra arseln i soffan med varsin kina box & lite naturgodis framför Karlsson på taket :)

Otroligt mysig helg med mycket god mat!
Fan vad jag älskar mat egentligen..... och sötsaker!
Jag är en gottegris!

Förövrigt - Lucas la världens bajsblöja innan. Önskar att Johan hade fått den, hade velat se hans panik, för det var verkligen bajs ÖVERALLT!
Jag fick till och med bajs på mina händer och mitt linne och mina byxor. Det ända jag tänkte på var att få Lucas ren och fin och få mina händer rena. Kollade precis ner på mina kläder och insåg att jag inte har bytit kläder sen dess och har bajsfläckar på mina kläder (självklart ska jag byta nu när jag kom på detta).  Men är det bara jag som inte orkar bry sig om det kommer lite bajs, spy eller dreggel på sina egna kläder, så länge ens barn är rent och torrt typ? Inte för att jag skulle gå ut i en bajsig tröja liksom, men man glömmer bort sig själv så lätt nu för tiden. Jaja, ni fattar väl på ett ungefär hur jag menar?
Dags att byta på mig själv!

CIAO!


Lucas fick smaka på majskrokar igår förförsta gången. Han tyckte det var konstigt, men i det stora hela väldigt gott!


Kladdiga som lim blev dom jäkla krokarna också, så Lucas sket i att hålla i den tillslut :)




bajs,

Hahahha glömde skriva om en rolig incident som hände igår kväll.
Precis innan jag skulle ställa mig i duschen så skulle Johan byta på Lucas som hade bajjat.
Han hade lagt en rejäl en och eftersom han hade suttit i sin gåstol så hade det tryckts upp lite på ryggen.
När johan väl stod vid skötbordet och fick se vilken bamsebajs det låg i blöjan fick han lite smått panik och ropade efter mig. Jag sket i det först eftersom det är ingen som hjälper mig om dagarna.. Men sen så skrek johan verkligen efter mig och jag fick komma.
- EMMA KOM OCH TA HAN DÅ!!! JAG HAR BAJS PÅ FINGRET! *Kväljning*
- Men torka bara av det med en våtservett...?
- *kväljning* JAG HAR BAJS PÅ FINGREEEEEET!!!! *kväljning*kväljnig*kväljning*

Hahaaha, så det slutade upp med att jag fick torka bort allt bajs. Men kul var det att se mannens panik :)


Hipp hipp hurraaa,

På min mammas födelsedaa!
Och Lucas 5 månaders dag! ;)
Det ska vi minsann fira ikväll eftersom pappi,mutti & lillasyrran kommer hit över helgen. Myyys! :)

Vårt bredband var typ kaputt igår, så jag kunde inte uppdatera bloggen. Inte för att jag hade så mycket tid över till den ändå, men iaf! Jäkla FELIA!

Hade iallafall fullt upp hela dagen igår, eller jag hade något att göra hela dagen rättare sagt.
Jag hade tvättstugan på morgonen.
Fick även besök av finaste Tora & Tess och deras sötnosar Viggo och Meja, blev en liten playdate för kidsen så vi mammor kunde ta oss en kopp kaffe och prata på medans barnen lekte.
Harry ville också vara med och leka med barnen på ett hörn, eller ja, han ville pussa på dom.
Efter deras besök hann jag med en snabb dammsugning av lyan innan det var dags att bege sig till BVC för lite vägning, mätning samt 5 månaders vaccinationen. 
Lucas var jätteduktig och grät bara av ena sprutan, men lugnade ner sig rätt snabbt ändå :)
Efter Bvc åkte vi vidare till Willys så jag kunde handla lite mat tills idag ( ska ju förhoppningsvis bjuda på 3 rätters middag ikväll). Efter willys så åkte vi hem så jag kunde slänga i mig lite mat i magen innan jag traskade ut i höstmörkret med Harry på en kvällspromenix.
När jag sen var väl hemma så tog jag och Lucas en långdusch ihop, innan vi kurade ihop oss i soffan framför tvn. Kollade på det tredje avsnittet av American Horror Story. Tycker inte serien är läskig utan den är jäkligt sjuk och creepy liksom. Efter andra avsnittet var vi fast i serien trots att man inte hänger med i allt som händer, men nu väntar vi med spänning tills det fjärde avsnittet släpps!
Innan läggdags fick Lucas lite alvedon eftersom han började bli varm och sen efter det somnade vi alla rätt fort efter en hektisk men mysig dag!

Nu sover min lilla korvgubbe och jag tänkte börja förbereda kvällens dessert och förrätt om jag hinner.
Jag kan inte skriva vad jag ska laga eftersom min nyfikna mor lusläser min blogg och jag vill inte att hon ska få reda på något i förväg :)

So long!


hahaha, min mamma & jag!
(jag älskade öl även som bebis, så fick jag suga på flaskan var jag nöjd)


JUST NU,

Lucas in action:


Första gången i sin gåstol..


Lucas funderar och verkar vääldigt skeptisk till den..


Men oooj vad rolig den är när den låter och har sig!


En uppskattad present som han fick av mami & papi fast han inte kan gå i den riktigt än :)





(hahahha älskar denna bilden, fastän det inte ser ut som Lucas. Men kul har han!)





havrekakor,

Glömde skriva receptet på Havrekakorna jag gjorde igår. Dom är skiiitsmidiga att baka, och jättegoda!

Ta och blanda ihop:
200
g
smör - rumstempererat
1 ½ dl strösocker
½ dl farinsocker ( kan uteslutas, ta mer stösocker isf)
1 krm salt
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
50 - 100 g choklad

Sätt ugnen på ca 180 grader och sen rör du samman alla de torra ingredienserna.
Därefter slänger du i smöret och knodar ihop det till en deg.
Rulla ut degen och skär små bitar som du rullar till små bollar, lägg bollarna på en plåt och tryck till dom med fingret eller en gaffel. Grädda bollarna i ugnen i ca 12 minuter.
Medan kakorna svalnar av så kan du sätta på en vattenbad och smälta lite choklad som du sedan kan doppa dina kakor i. Jag hade lite mörk & ljus choklad som jag blandade, men nästa gång ska jag ta nougat, vilket jag tror kommer bli ännu godare! :)


Dom få kakorna som är kvar i burken efter att Johan har vart där och nallat! :)
(och ja, det är lite spillt på dom här och där)


God morgon,

Ny dag idag och strax väntar en promenad med hunden.
Måste bara vänta på att lilleman ska vakna först, men det gör han nog vilken sekund som helst.

Idag har jag planerat ett besök till babycafét och sen efter det ska jag strosa lite på stan.
Måste ju hitta presenter till Mamma och Carro ;) Och laga mat ska jag hinna med att göra också!

Wooops nu skriker Lucky! skriver mer sen..
Ciao!

hejja mamabear,

Det är bra med dåligt väder ibland.
Har hunnit med att leka en massa med grabben, kollat på "Drömmen om ett barn" medans han vilade, bakat havrekakor doppade i choklad samt vikt och sorterat den rena tvätten.
Har även börjat förbereda middagen, korvstroganoff med ris får det bli idag!
Jag är en duktig mama!

Hahah, förresten var det bara jag och johan som tyckte det var lite läskigt igår på det okända eller är vi helt enkelt chickens ? Jag hade fan bajsat ner mig om jag hade råkat ut för det som den familjen gårdagens program handlade om råkade ut för. Johan vågade inte ens se på Medium som började efter, utan bytte till Svärföräldrarna från helvetet! :D Min man har nämligen börjat bli en liten räddhare den senaste tiden, visste inte att han var en sån fegis i grund och botten! Men jag älskar honom ändå♥
I kväll ska vi iallafall börja kolla en ny amerikansk tv-serie som heter American Horror Story, har hört & läst att den ska vara skitläskig och bra. Endast två avsnitt har släpps, så vi får väl se om det är någonting att ha?!
I hope so!

Nu ska Lucis på mellis få sin namnsdag och allt!
Den 18:e oktober är Luc(k)as dag!


bara så ni vet,

Idag ska jag bara gå ut när jag måste. Dvs när Harry måste ut och pinka, annars ska jag tillbringa min dag i sängen med Lucas. Sådeså!




Han börjar lära sig. Sakta men säkert :)

brrrrrr,

Hej!

Har inte skrivit för jag har tillbringat hela helgen hos Johans familj i Höganäs som skrivet.
En mycket mysig helg som har innefattat mys, god mat, lång promenad i skogen, besök på landet och kalas :)
Är trött och lat, så jag orkar inte skriva om helgen. Lägger upp några bilder istället, en bild säger trots allt mer än 1000 ord :)

Idag har Lucas farmor vart här och så har vi vart på öppna förskolan här i Halmstad. Det verkar vara en bra öppen förskola, så dit kommer det bli några fler besök till :)
Vi har annars fikat och sen har B-M fått passa upp på Lucas så jag har kunnat ägna mig åt lite andra saker. Som att laga mat ostört tillexempel :)

Förövrigt - fram till för några dagar sedan hade vi sveriges svettigaste och varmaste lägenhet, 26 grader hade vi som lägst. Men nu när kylan har börjat göra sig påmind så har vi fått apkallt här hemma.
Vi hade 18 grader igår och 19 idag, golven är kalla och vi tänder alla ljuslyktor vi har här hemma för att få upp lite värme. Värmen går inte att höja mer på elementen heller. Så ja. Här blir det nog en kall vinter om inte hyresvärden höjer värmen en aning!



I bilen påväg till Farmor & Farfar :)


Solnedgång över havet på kvällspromenixen med Harry


Vi bestämde för att vi skulle åka upp till kullabergs strövarområde och gå en runda
eftersom det var så fint höstväder.



Och visst gick vi, backe upp och backe ner!


Johan och Harry busar i löven. Förövrigt är bokskogar så himla fina och mysiga!


Uppe på toppen och en liten del av utsikten!


När vi hade gått färdigt den "lilla rundan" ;) så var det dags för lite fika.
Johan och Kaj (pappa & farfar)



Mama & babybear


Ska väl tillägga att det märks att jag inte har motionerat på ett tag. Har sådan sjuk värk i mina benhinnor,  jag skäms! haha :)


Hemma hos Johans gamla chef som bor helt underbart, så hade jag velat bo!
Dvs på landet, men ändå nära stan. Här har vi Lucas, Lucas & Leo :)



Efter en fika så gick vi ut för att kolla på alla djuren de hade där dvs hundar, höns, får, kor, grisar och kaniner.
Och denna kaninhanen var helt gigantisk, en sån jättekanin ni vet, belgisk nånting! Vägde minst 10kg, men fin var han :)
Var även i fullfärd med att gosa med kaninungarna så tog inga kort på dom små sötnosarna..



Lucas bar stolt på Lucas :)


Lillemans första möte med kossor på nära håll. Intressant!


Glömde kameran på kalaset, men såhär såg Lucas ut väl hemma. Han sov 2 timmar på hela dagen, så när han väl somnade så tvär däckade han!


I bilen påväg hem till H-stad.

fredagsbestyr,

Puh, nu har jag äntligen en liten lugn stund..Har hållt igång sedan åtta idag, så det var verkligen skönt att kunna sätta sig ner med en kopp kaffe i handen :)

Har alltså tvättstugan idag, så har fått springa upp & ner i trapporna, och in & ut över innegården med Lucas i babybjörnen (och eftersom det är så kallt idag måste jag ta på varma kläder och sen ta av dom och hålla på så) . I mellan maskinerna har jag ätit frukost med lilleman, promenerat med hunden två snabbisar, diskat, packat allt som alla behöver inför helgen samt gjort iordning mig själv och Lucky (samt lekt med honom). Så nu har jag bara lite kläder kvar i torkrummet, annars är allt klart!

Johan ska bara komma hem från jobb, duscha och varva ner lite innan vi ska hämta upp Jennie & Aramis (hennes katt som hatar Harry,hahaa) och sen åka vidare mot Höganäs & resterande av familjen Ling. Påvägen ska vi också stanna och hälsa på Johans gamla chef och hans familj, dom vill så gärna träffa Lucas! Särskilt deras yngsta grabb som också heter Lucas, han blev så glad när han fick höra att vi skulle döpa våran bebis till det så han började gråta eftersom han trodde vi döpte Lucas efter honom (så hans mamma låter honom tro det, så sött, haha!:) ). Imorgon är vi ju bjudna på kalas hos Uffe & Laila, får se om han uppskattar sin present? Håll tummarna!

Såatteja, det var väl de!


Idag har Lucas på sig sin älskade Johnny Cash body som "han" hade önskat sig av sin Moffa och FICK!
Då blev han (jag) överlycklig! :)


höst fint,

Min lillasyster tyckte det var på tiden att bloggen gjordes om lite, och hon hade så rätt så!:)
Så tack lilla söta syster för att du gjorde det höstfint i min blogg, jag hade inte kunnat göra det bättre själv!




Den här lilla killen ligger och fiser som bara den idag och fisarna luktar fan urban ska jag säga er!
I morse hade han fisit så illa under mitt täckte att jag trodde att han hade bajsat ner hela sängen.
Men nedå, ingen bajs, bara fisar. :) 

Me and my love,


neeeeheee,

Trodde jag hade tvätttid idag. Så jag vaknade vid sju, låg kvar i sängen till åtta och sen gjorde jag iordning mig och Lucas för att gå ner till tvättstugan. Men då visade det sig att de var IMORGON kl 8 jag hade tid..
Ååååh... Var ju inställd på att tvätta hela dan!
Nu vilar lucky lite efter frukosten och jag har redan plockat här hemma så det finns inget att göra.

Så vad ska jag göra idag då?


They f'cking exist,

Denna bilden gjorde min kväll!


hello harry brown,

I kväll har Lucas vart en riktigt glad kille, haft riktigt mycket energi! Att han har haft 3kg snor i näsan har han inte brytt sig ett dugg om. Förutom när vi har behövt suga ut det, då är han minsann ingen glad unge! Finns det någons barn som är snäll när man använder nässug på dem? Lucas blir verkligen helt galen och har redan lärt sig att när den kommer fram, ja då ska man vända bort huvudet och vifta på armarna! :P
Hoppat i gungan som en dåre har han gjort ikväll, kollat på Harry när han har legat i sitt fönster och försökt dra i hans päls!
Nu ligger han och resten av grabbarna och sover iallafall. Jag har precis kollat på Grey's och ska fixa med Johans mackor inför morgondagen OCH kolla på Body of proof tänkte jag:)




Hahaha, jag älskar Harrys min på denna bilden! Man riktigt ser hur förbannad
han är på mig för att jag tog upp Lucas till hans "vilja-vara-ifred-plats".






fikapaus,

Jag hann inte bli så uttråkad eftersom min faster ringde och erbjöd sig att ta med sig Harry på en promenix på hundstraden. JA TACK sa både jag och Harry!
Blir inte att man ger hunden så mycket uppmärksamhet nu när man har bebbe, så en promenad med en annan vovve är ju toppen!
Och så bestämde vi att vi skulle ta en fika efter att dom hade rastat färdigt hundarna.
Så under tiden Harry var ute och rastade fläsket så hann jag leka med Lucas och prata lite med Johan som kom hem från jobbet.

Så när Åsa, Palle & Alice hade promenixat färdigt med hundarna, kom de upp med gott fikabröd som vi avnjöt till en kopp kaffe. Dom lämnde även morgon/badrocken till Lucas som vi hade bett dom köpa åt honom på Ullared. Och eftersom Lucas är så vansinnigt bortskämd fick han även en svart dreggellapp med vita stjärnor på och en jättesöt röd/vit snobbentröja. 

Så det blev en trevlig fikapaus i vad som annars hade vart en långtråkig onsdag. Men nu sitter jag och försöker komma på vad jag ska laga till middag idag. Är inne i en sådan fas där jag har nada inspiration till matlagning... . . Får se vad som hittas på. Nått vegetariskt kanske?



Lucas i sin nya morgon/badrock :)


goodbye to vuxenmys,

Och så var det onsdag igen.
Lucas står i sin hoppgunga och hoppar som aldrig förr.Det är helt galet vad han har börjat studsa upp och ner på bara några dagar! Lyckan är total när Harry kommer fram och nosar medans han studsar. Lucas älskar Harry, dessvärre är det inte ömsesidigt, haha! Kan nog bero på att det flyger tussar med päls när Lucas ska "gosa" med honom.

Men men...Idag gick vi upp vid åtta eftersom grabben inte ville sova en minut mer, berodde nog mest på hans täppta näsa och att han vaknade av att sopgubbarna väsnades så utanför (vårt sovrumsfönster ligger precis över soprummet). Så det var bara att pallra sig upp. Men jag har iallafall hunnit med promenix med mina odjur och dammsugit lyan samt skrubbat toan, så det var ju bra att vi gick upp i tid :)
Dock ska vi inte besöka cafét idag, vill att Lucas ska bli helt frisk så han inte åker på en omgång till och dessutom inte smittar ner några andra små bebbar.

Hahah förövrigt märktes det att vi i familjen hade sovit dåligt igår natt ska jag säga er!
Lucas somnade redan vid åtta, riktig lyx för oss vuxna eftersom han vanligtvis somnar runt tio tiden eller när vi går och lägger oss. Såi jag & johan tänkte passa på att mysa extra mycket, men vad händer?
Jo, vi båda somnar som stockar vid halv nio i soffan och vaknar inte förrens vid halv elva typ. Haha!
Så ja, så gick det med den myskvällen! :D

Nu ska jag mata grabben och sen får jag väl se vad jag ska hitta på. Tror det finns en chans att jag kommer bli riktigt uttråkad idag ^^

Ciao!


Däckad Luckyboy i mammas famn..


jävla sverige,

Jag vet inte hur många gånger jag har sett det här klippet..
MEN, det är lika sant och kul varje gång - du är bäst Herr. Glans!



hahahahahah

kaffe är bra,

Hej!

Sitter här och surplar en massa kaffe medan Lucas ligger i sitt babygym för en gångsskull. Inte för att han är så nöjd kanske, men där får han ligga tills jag har druckit upp kaffet iallafall.

Förövrigt så sov inte den lilla krabaten någonting i natt typ, vet dock inte riktigt varför faktiskt. Han var inte direkt snorig eftersom vi hade sugit ut allt innan han skulle somna, och feber hade han inte heller, blöjan var rätt så torr med. Försökte med att erbjuda bröstet, tutten och vagga honom och det funkade stundvis. Men efter cirka en timme vaknade han igen. Det är inte lätt att vara liten och sjuk :(

I morse när jag gick upp och kollade mig i spegeln så möttes jag av ge-kås påsar under mina ögon. Helt sjukt vilka påsar jag hade! :D Fick sån panik så jag började sminka mig direkt för jag såg så sliten ut, haha!

Lucas har iallafall sovit en timme nu på förmiddagen, och då fick jag passa på att diska upp gårdagens disk och plocka här hemma (detta eländiga jävla plockande).
Då kan iallafall inte Johan klaga när han kommer hem. Inte för att han brukar göra det, för då vet han att jag inte lagar någon mat till honom ;)
I eftermiddag ska vi iallafall ut på stan när Johan kommer hem från jobb, presentjakt till Uffe som gäller!
Måste handla till min mamma & storasyster som fyller år nästa vecka med egentligen. Men en person i taget får vi köra på :)

Ne nu kallar Lucky på mig! Ciao


Sjukling!

 

Helgen,

Som sagt så hade jag besök i helgen.
Det var Jossan, Isabelle och hennes dotter Ellie som kom på besök.
Jag tycker det var så otroligt kul och mysigt att få ha mina gamla barndomskompisar på besök. Har saknat att få umgås och prata med dom :)

En liten sammanfattning av helgen:

De anlände i fredagskväll, runt halv åtta tiden lite trötta och hungriga efter en lång bilfärd. Det första dom fick var ett glas med vin i mina "big carl" vinglas, haha! Ellie fick sig ett glas med jordgubbssaft och det var hon nöjd med!
Johan skulle ju ut och svira med Hampus & Hampus och några andra grabbar så vi hade tjejkväll för hela slanten med undantag för Lucas dårå.
Vi åt tacos, drack vin och pratade på för fulla muggar! Efter maten så placerade vi oss alla i soffan och hade massa fredagsmys och tog igen en massa prat och hemlisar, dessutom fick dom gosa bebis och jag fick gosa trotsig treåring :)
När vi skulle gå och lägga oss vid typ 2 tiden, så fick jag ett sms fullt med felstavningar(klassiskt fyllesms) av min älskade sambo att han satt på akuten och att jag inte behövde vänta uppe.
Jag försökte ringa men han svarade inte, panik ja visst.
Tillslut fick jag tag i honom och då visade det sig att Johans kompis hade åkt på rejält med däng av något pucko på en krog här i h-stad, en sån kille som hade gått ut på krogen enbart för att få slåss ni vet. SOm tur var kom polisen och körde dom till akuten och fick tag i puckot som hade gjort det, så då kunde jag somna tillslut :)

Jag vaknade upp på morgonen av det underbaraste ljudet ni kan tänka er. En skrikande liten tjej med en otroligt gäll röst som jagde min hund, underbart! Men Ellie gjorde så vi kom upp i tid iallafall ;)
Johan fick sova kvar, så gjorde vi andra iordning oss för ett par timmar på stan. Vi strosade runt på torget, inne i stan, gick vidare till pippi parken där Ellie fick leka av sig och sen efter det gick vi till Broktorpsgården för en fika (dock var lekrummet upptaget så vi fick sitta i rummet jämte så Ellie kunde gå in där och leka med dom andra barnen när det blev för tråkigt för att fika) och efter det blev det ett besök till systemet innan vi gick hem för att äta lunch. Vi slappade några timmar innan vi tillslut tog tag i oss själva och började göra oss iordning för en tjejkväll ute på stan. Johan var snäll och lovade att han skulle se efter både Lucas och Ellie och ha lite myskväll här hemma med dom och Hampusarna. Så vi gjorde oss som sagt i ordning till musik och tog oss några glas innan vi begav oss ut. Vi gick först till Harrys och åt god mat och drack gott till, stannade inte allt för länge där eftersom det var en redig köttmarknad där. Bara en massa äldre som ville limma på oss. Så nä, vi stack vidare för att se om det fanns något roligare ställe för oss.
Dock var man tvungen att vara född -83/85 för att komma in på de flesta ställena, så det sög ju.
Och dom ställenea där vi väl kom in på var det mest väldigt mycket yngre människor på. Tillslut hittade vi iallafall till James Rockbar. Det var väldigt mycket konstigt folk där, 100 ggr värre än dom värsta som hänger på Bongo i Jkpg. Men vi slapp betalade inträde och dom hade bra priser på alkoholen, dessutom hade dom sköna soffor coh ett airhockey spel så vi bestämde oss för att stanna. Och efter ett tag började allt mer "normala" människor trilla in och vi drack gott och spelade airhockey och hade det trevligt som bara den :)
Tack flickor för ni förgyllde min helg med galej och galenskaper, det här kommer jag leva på länge! :)

Dock är det helt sjukt vad man har ändrats i sitt beteende sedan man fick barn. Man uppskattar verkligen att få komma hem och gosa ner sig jämte sin älskade och sitt vackra jesusbarn om man säger så! :)

Lägger upp några bilder från i lördagskväll.

Jossan, Issa, emma


Ellie sminkar mamma innan hon ska ut på galej :)


Fina Jossan & Lucas :)


Issa and the kids


Såhär såg det ut när vi lämnade hemmet. Lite kvällsmat innan det var
dags för lejonkungen, godis och mys :)



Tjejorna på Harrys!


Vi var bara tvugna! Denna man satt och flörtade i baren, men fick inget napp.
HOW COME?!


På James rockbar


Why so serious?


Jossikossi!


Me and my precious Whiskey sour!

ny vecka,

Hej!

Har haft fullt upp i helgen med finbesök ifrån Mullsjö/Jönköpingoch sen blev Lucas sjuk mellan lördag/söndagsnatten också.
Så har inte haft tid att blogga som ni förstår.
Kan inte blogga nu heller egentligen sitter med en sovande Lucas i famnen och han börjar gråta så fort jag lägger ner honom, han är lite febrig och snorig så det är nog därför han vill ha massa närhet.

Skriver mer sen!

Tjing


peace out!

For the birds,

Jag vet att bebisar inte får se på tv eller film förrens dom är två år.
Men Lucas älskar verkligen det här klippet (jag med iofs) så det går på repeat när han är gnällig och sur, för då blir han tyst och glad. Haha!


friday,

Skrev ett jätte långt inlägg om gårdagen och om vad som ska hända idag.
Men ALLT försvann, så med mitt tålamod blev jag förbannad och skriver därför bara det här.

TREVLIG HELG! :D


Trött kille :)

höstrusk,

Usch, vilken grå och ruggig höstmorgon vi har idag.
Sitter med en kopp thé & lyssnar på jazz (hahah) och strax ska jag hoppa in i duschen :)
Skönt att ha en lugn stund innan den lillemannen vaknar och vill ha all uppmärksamhet!

Första morgonen sedan Johan började jobba som vi har kunnat prata lite med varanadra innan han  har åkt iväg. Han börjar vanligtvis senast 6 och då är inte jag uppe! :D
Men idag ska han iväg och göra en massa jobbiga tester någon annanstans, som vi får hålla tummarna för att han klarar!

Idag står en fika med lite nya bekantskaper dvs 3 trevliga mammor & deras söta små kids på schemat och sen i eftermiddag har jag tvättstugan. Seen har jag inte planerat något mer!

Ne, nu kallar duschen känner jag!


wednesday,

Helluu!

Sitter här framför datorn och letar present till Johans fasters man som fyller år snart. Vi är bjudna dit på kalas nästa helg och då vill jag gärna hitta på nått kul. MEN, vad köper man till någon som redan har allt!? Jag tänkte genast göra något slags arangemang i en korg eller dylikt med lite sötsaker, öl och någon pryl. Men sånt tycker han inte om fick jag reda på, så det var bara att glömma den idén! :P
Måste säga att detta verkligen är världens svåraste människa att handla till.. Men jag tror mig nu ha hittat något skoj. Ska ringa till Johan och höra vad han tror, isf kan jag köpa det i eftermiddag eftersom jag ändå ska förbi stan :)

Igår efter att jag hade städat och fixat här hemma samt fixat till mig lite också, så gick jag och åsa ut på promenix med dogsen och Lucas i det sköna vädret. Försökte se om hundarna ville leka i en rasthage med varandra, men de gick inte så bra, hah :)
Väl hemma så tog jag en kaffe med mannen innan vi for iväg till ö&b för att inhandla lite våtservetter till lilleman och även lite mer saker som behövdes. Och eftersom spenderbyxorna ändå satt på åkte vi vidare till rusta och handlade lite saker där och sen även till blooms och köpte lite där. När vi väl kom hem så blev det lite mat i magen innan det var dags för lite kvällshäng i soffan.
Så jag hann ändå med en heldel igår, fast harry förstörde min morgon ;)

Idag blir det ett besök till babycafét iallafall - mysigt! :)

Underbara höst,

Fick lite fina bilder grabbhalvan häromdagen när mannen och jag var ute och promenerade :)
Dock fick vi kämpa för att han skulle kolla in i kameran, han ville stoppa allt som fanns på marken i munnen!
Men fina höstbilder bidde det :)


Rida på pappasaxlar :)


Tjena polarn!


Älskar denna bilden på mina små killar:)


Sötnos!


TÄNK POSITIVT,

Min morgon började så dåligt man bara kan tänka sig!

Hade ställt klockan så jag skulle hinna städa och duscha innan lillfisen vaknade, så kan man ägna sig åt honom halva förmiddagen innan han somnar om. Äta frukost och sen promenera i fina vädret utan att behöva ha ångest över städningen. Jag hade planerat min dag, så bra det skulle bli och så mycket jag skulle hinna med på morgonen! Men så fel jag hade :)

När jag går upp möts jag av en bajslukt utan dess like - kollar mig omkring och det är bajs överallt!
Lös hundskit på hela min ryamatta och på köksmattan, samt droppar av bajs på halva golvet.
Jag förvandlas till en älg och ska gå och leta reda på hundfan som gjort det och nacka honom.
Hittar honom i sängen under ena täcket med bajs i halva pälsen som han har klenat í sängen. Hornen växer sig större!
Kastar in honom i duschen och tänker hela tiden att han inte kan hjälpa att han är magsjuk för att jag inte ska dränka honom. Efter det får jag sätta igång med att skrubba mattor - men hur fan får man bort diarreé från en ryamatta med långa fransar!?
Medans jag skrubbar vaknar självklart Lucas och skriker som en besatt, vilket jag försöker ignorera, då börjar självklart mina pattar läcka mjölk på överallt!
FAN VAD JAG ÄLSKAR ATT PLANERA MIN DAG!

Har hittills hunnit gå med hunden och lucas, matat lucas, bytt sängkläder och börjat skrubba mattorna.
Nu ska jag fortsätta skrubba mattorna, dammsuga  dom och skura golven..



Försöker tänka på att han har vart såhär söt och att han har haft det jobbigt med sina operationer och sin rehab and so on för att jag inte ska kutta honom!

Måndag,

Hej!
några dagar senare..

Har precis matat Lucas, så nu sover han som en stock. Förhoppningsvis för kvällen, men han lär väl vakna en sväng igen och vilja ha sig ett mål mat och lite gos innan han kastar in handduken för kvällen :)

Idag har jag vart på BVC på föräldragrupp och även vägt och mätt lilleman.
Vi pratade mest om kost till våra bebbar och det känns som det bara är jag som göder mig grabb ordentligt! De flesta gav en tesked puré eller gröt till sina bebisar och verkade dessutom vara lite försiktiga med att våga ge mer eller variera. Medan jag ger mycket mer än så! Men har man en matglad grabb så har man, som tur är har han inte haft några problem hittills :)
Idag har han fått sig en portion med morotspuré och fått smaka på banan förförsta gången - uppskattat!

Påvägen hem gick jag förbi glitter och köpte lite nya örhängen av åsa, samt en ny näspiercing ring eftersom Lucas älskar att dra ut min plutt. Men nu kan han dra bäst han vill, för den lär sitta kvar!
När jag gick förbi stora torg så såg jag till min förtjusning att en av torgförsäljarna sålde pippitröjor i både svart & vitt!Lucas har redan en klassisk vit som hans gammelfarmor har gjort till honom, och jag har också velat ha en jättelänge! Så jag slog till och köpte en vit till mig och en svart till Johan för endast 300 pix för båda:)

Väl hemma blev det en koppkaffe innan det var dags att kirra käk, kyckling & bacongryta med jasminris. Riktigt smarrigt faktiskt!

Nu ska jag och johan mysa lite, passa på medan grabbhalvan sover :)

Hejs!


Familjen Pippitröja!


RSS 2.0