The lion's roar,

Hejpårej!

Sitter och lyssnar på First aid kit medan Lucas sitter och leker i sin hörna.
Vi väntar på att Johan ska komma hem så vi kan fika (ska käka första semlan för i år, namnnam!) innan vi ska bege oss mot Höganäs.

Johan ska lämna in bilen för kamremsbyte där och då passar jag och resten av lilla familjen på att sova över hos Lucas Farmor & Farfar, vi skulle ändå dit på fredag. Johan åker tillbaka till h-stad ikväll för att jobba, men han kommer på fredag igen :)

På lördag ska nämligen jag och Johan ha quality time utan Lucas!
Vi ska först på parmassage i Helsingborg, efter det blir det middag med Johans vänner, ja dom är väl mina vänner nu också ;) Och efter detta blir det att gå ut för att ta några öl.
Så det ska bli så himla mysigt och trevligt, ser verkligen fram emot detta!

Förövrigt så har lilleman börjat med både glädje & aggrotjut. Alltså han verkligen skriker, av antingen glädje eller frustration. Haha, det är lite kul..I bland.. ;)


Här kan man stå..


Och här kan man sitta..:)

mööööeeehe,

Just nu är jag riktigt nära på att knäcka Lucas babypiano som han fick i julklapp av sin moster Erica.
Han kommer åt kossan som brölar och spelar en jobbig låt - HELA TIDEN!
TACK FÖR DEN ERICA! (Lucas älskar det dock, man får inte röra det utan att är där på 10 röda).

Idag har Lucas vart världens jobbigaste och mammigaste unge. Jag har liksom inte ens fått gå på toa utan att han har blivit helt förstörd..Så mitt huvud är lite mosigt av allt tjut just nu.
Dock var han snäll när vi gick ut på stan för att träffa åsa, hon skulle vakta honom medan jag var hos sjukgymnasten och tränade. Men innan jag gick dit tog vi en snabb fika på roberts, vilket Lucas tyckte var mycket kul och mysigt! :) Sen när jag var och tränade, så hade dom promenixat och vart i djuraffären och kollat på fiskarna, och Lucas hade vart snäll hela tiden så åsa trodde inte att han hade vart jobbig idag :P

Förövrigt rensade jag min garderob idag - vilket veeeerkligen behövdes! Såg ut som ett bombnedslag där inne rent ut sagt. Och dom kläderna jag inte ville ha längre, gick jag och skänkte till en såndäringa rödakorset klädinsamlare. Duktigt emma!
Satte Johan i precis samma arbete just nu, hans sida av garderoben såg nästan värre ut än min. Så nu hoppas vi på att det blir lika fint som på min sida ;)

Nu i eftermiddag har jag inte gjort mer än att lagat mat och kvällspromerat med Harry.
Gjorde en thaigryta med risnudlar till. Gott var det allt, men starkt!
Btw, så tycker jag att om man ska göra thaimat så ska man använda färska eller iallafall frysta grönsaker. Såna där sladdriga grönsaker på burk är fan ingen hitt. Eller bambuskott och vattenkastanjer funkar helt ok, men annars smakar sådana grönsaker inte ett piss. Dessutom är dom färglösa, har inget tuggmotstånd och gör hela rätten så mycket sämre helt enkelt. Eller vad säger ni alla mästerkockar där ute?

Nu - nu blir det kvällsmys med familjen!




Söndagsdopp,

Idag åkte vi till badhuset för vårt vanliga söndagsdopp.
Uppskattat som vanligt :)




plask!






sweet sweet hanging when its fikadax!

Happy mama,

Igår när Johan kom hem från jobbet så skulle lilla familjen gå och fika ihop, något vi brukar göra på fredagar eftersom Johan slutar tidigt då. Dessutom tycker vi alla att det är mysigt:) Det var typ fullt på alla kafér, så Johan bestämde sig för att gå och klippa sig istället (vilket verkligen var på tiden).
Och han fick typ en klipptid direkt, och sen stod jag där, mitt på stora torg med en sovande Lucky i vagnen.
Hade ingenaning om vad jag skulle göra då...

Gick iallafall in på Tinzimara först eftersom dom hade rea på det mesta i butiken. Dock fick jag som vanligt beslutsångest, så det slutade med att jag gick därifrån utan någonting.
Gick vidare till Gina och hittade flera saker, och bara reagrejer var det med!

Hittade en tröja,en topp,en tunika, ett nattlinne, samt två par örhängen, ett halsband och ett armband för endast 240 kronor! Fan vad lycklig jag kände mig efter det köpet! Hade verkligen inte planerat att shoppa något och så hittade jag allt det! Bestämde mig för att gå vidare till h&m, men hittade inget där.. Och sen efter det gick jag vidare till triumf och hittade 4 par trosor av triumf för bara 102 spänn! Ett par trosor skulle kostat 89:- egentligen men det var rea på reapriset så jag fick dom för ynka 26 kr st!
Fatta vad glad jag var efter att ha gjort så många bra klipp på en och samma dag :) Mötte upp min nyklippta och otroligt snygga man när jag var färdigshoppad och han var nöjd över att jag hade shoppat så billigt ;)

Nu blir det lite lördagsmys här hemma med film & golle!


Nyshoppad mama med sin bebbe :)


8 månader,

Idag blir världens finaste grabb hela 8 månader!
Fan vad tiden går snabbt! Börjar få lite ångest för att han börjar bli stor nu!
När vi flyttade hit var han bara lite mer över 2 månader gammal, och nu är han redan 8 månader!
Jaja..

Hans 8 månaders dag har firats ute i snön.
Det första han skulle göra var att smaka på den, och när han insåg att den var kall och inte smakade något var det genast as tråkigt att leka i snön. Så jag och han stod och tryckte i en hörn medan Johan kastade snöbollar med Harry :)


Innan han hade smakat på snön och den fortfarande var rolig ;)


klätterapa,



mama-papa,

Lucas har ju sagt mamma sedan i julas ungefär. Och jag tror att han vet att mamma = mig. Eftersom så fort han säger det, så kommer han till mig. Speciellt om jag står och pillar med något annat.
Då kryper han i räserfart mot mig och klättrar likt en apa i mina ben och skriker:
- Mama, mamma, mamamamamamma!
Och varje gång han är ledsen, arg eller frustrerad så ropar han efter mig.
Han är väldigt mammig av sig och det är väl gulligt i sig, men jag har börjat tröttna på att han bara ropar efter mig. Och aldrig efter Johan.

Så igår kväll satt jag och Johan och sa pappa hela tiden till honom. För nu tyckte vi att det var på tiden att han ska ropa efter oss båda ;) Meeeen han kunde inte säga det helt enkelt. "Baba" var väl det närmsta han kom :)

Men sen i morse klockan halv fem när han vaknade och tyckte det var dags att gå upp så sa han det, hah!
Efter att jag hade gett honom en flaska välling i hopp om att han skulle somna om, samt vart lite sträng mot honom så låg jag bara tillslut och ignorerade honom, för jag ville verkligen inte gå upp och leka då.
Så då låg han där i sängen och tjabbade på som bara den och pillade med sin nalle eller sin tutte.
När han hade tröttnat på det så skrek han på mig:
- Mamamam, mama, mamma!
Jag ignorerade och låtsades sova och då satte han sig upp och kollade efter JOhan och sa:
- Papa?!

Hahha, jag höll verkligen på att smälla av för att det var så gulligt!
Så då kunde jag inte annat än börja gosa och leka lite med honom. Som tack la han av en bajsblöja, så det var bara att gå upp och ta den och sen var det lagom att vinka av Johan innan han skulle iväg till jobbet. Direkt när jag la ner Lucas i sängen så somnade han igen och sen låg jag där, pigg utav bara fasen!


Papa och Lucas ligger i soffan och kollar på favoriten Babblarna <3

mammas lilla bebis,


Lunchtime!

Idga har vi inte gjort något mer spännande än att bara ha vart här hemma.
Jag har diskat och dammsugit och vikt lite ren tvätt när lilleman har vilat. Annars har vi dansat och lekt och ätit när han har vart vaken. När vi var ute och gick med Harry andra gången idag så fick han och Lucas bekanta sig med världens sötaste boxervalp ( i waaaaant it so bad!!)
I eftermiddag har jag tvättstugan och till middag blir det soppa och pannkakor.
Yeap, that's it!

djungel,

Puuuuuh!
Har suttit och kollat på försäkringskassans hemsida för att kolla om jag kunde förlänga min föräldrapenning lite. Och vilken jävla djungel det är!
Fattar fan ingenting - blir bara så sjukt jävla förvirrad! Är det bara jag som ser ut som ett frågetecken när jag sitter och ugglar framför den hemsidan? Om någon är bra på allt det där med föräldrapenning och hur man tar ut den osv och kan förklara det med lätta ord. SÅ HÖR AV ER TACK!
Blir nog aldrig klok på den skiten annars!

Jaja... Idag har jag vart invalido. Ryggen har värkt som bara den, har vart en ren pina att bara sitta upp. Gör liksom ont i ryggraden. Pratade med min sjukgymnast, men hon kunde väl inte säga så mycket mer än att jag ska ta det lugnt. Ska dit på torsdag och då ska hon allt få ta och kolla lite närmare på min rygg.
Pallar inte med min rygg mer!
Har alltså inte orkat göra ett piss idag. Men jag blir så uttråkad av att bara gå här hemma och inte ens kunna städa eller diska utan att det gör ont. Så nu ikväll gjorde jag iallafall en liten kraftansträngning och gjorde hemmalagade våfflor till kvällsmat. Första gången Lucas åt det och det var väääldigt uppskattat ska jag säga er :) Men istället för sylt och grädde som fyllning, så tog jag mango & päronpuré på istället. Och som sagt, det var ett uppskattat kvällsmål!
Nu sover iallafall fisen sedan en timme tillbaka efter att ha svept en stor flarra med vällning och jag hoppas på att han sover till ca 01 innan han vill komma över till vår säng för lite närhet.
Har inte nattammat honom sedan i torsdagskväll iallafall! * stolt!*
Såhär har våra senaste nätter sett ut i korthet:

Fredagsnatten var värst - han skrek som en galning halva natten och det gick åt 2 småflaskor välling för att få honom hyffsat lugn ett tag.
Lördagen gick bättre - mycket skrik men endast 1 liten flaska gick åt. Han somnade dock sent och hade lekt med Hampus & Malin endel.
Söndagsnatten har funkat bäst hittills - han somnade redan halv åtta för natten. Sen var det lite skrik tills han fick komma över till vår säng, sen lite gnäll när han tappade tutten annars sov han igenom hela natten.
Tror han var trött pga att vi var i badhuset och att han fick träffa Viggo lite också :)
Igår natt - Somnade åtta för natten, men sov lite oroligt sen på natten och det gick åt en flaska välling för att få han lugn.Sen efter att han fick flaskan gick det ganska bra. Tror han somnade så tidigt för att han hade lekt och fått massa nya intryck på öppna förskolan.

Så nu har ni en liten update om hur det går på nätterna iallafall :)
Får se hur det blir i natt, tror den kommer bli ganska jobbig eftersom han inte har blivit så "aktiverad" så att säga. Men vi får se hur det går :)

Lucas uppskattade iallafall besöket på ÖF igår. Han var lite blyg först och satt mest och kollade in alla barn och leksaker, men det släppte undan för undan och tillslut började han krypa runt för att kolla in alla saker.  Han var rätt självständig och ville mest leka själv, men han pratade lite med sina nya tjejkompisar Selma & Ester iallafall :)

Jag hittar inte min kamera någonstans, därför det är så dåligt med bilder på Lucas.
Dessutom är musplattan på min dator sönder och nu är även extra musen till den också sönder, så nu kommer jag inte in på min dator alls (och det är på den alla bilder på Lurre ligger). DET mina vänner, är dagens i-landsproblem.

3 år av saknad,



Igår var det 3 år sedan min älskade Balder fick somna in.
Kommer aldrig glömma den hunden! Min första egna hund, mitt första riktiga ansvar och min allra bästa vän & bebis. Han var så mycket mer än en hund för mig. Han var mitt liv!

Kan fortfarande komma ihåg hur den kändes att klappa dina mjuka öron eller att pussa på din nos, kan fortfarande se det där leendet som bara du kunde ge mig när du var glad!

Jag kommer alltid ha en speciell plats för dig i mitt hjärta. Jag kommer alltid älska dig! ♥

Zombie boy,

Ni som inte har sett denna videon - KOLLA IN!


Alltså det är ju helt sjukt!

Visst att jag gillar tatuerade killar, men det här... Det är lite för bananas för mig!
Grejen är ju den att han ser ju hur bra som helst ut. En riktigt snygg kille helt enkelt!
Och så har han förstört sitt ansikte så. Och ja, jag tycker han har förstört sitt ansikte.
Tatueringar i allt ära, men när det kommer till ansiktet är jag skeptisk..  Kalla det dubbelmoral om ni vill, medtanke på hur min kropp ser ut. Men jag har inte i ansiktet iaf.
Och sen tänker jag lite som såhär, varför ägna massa pengar och tid på att se ut som ett skelett när man ändå kommer sluta upp som ett i all evighet?
Jaja, han är snygg men har överdrivit en aning anser jag. Dock passar han som modell med sitt utseende, det kan jag inte sticka under stolen med. Och han har väl uppnått det han ville med detta, att bli känd.

Jag vill ha den där täckkrämen - fatta vilket under den skulle göra mot min trötta hud! :D



satana,

Satana vad ont jag har i min jävla rygg idag!Har haft ganska ont sen i torsdags då jag var hos sjukgymnasten, men idag. Ja idag gör det jävligt ont! Alltså det maler heeeela tiden, spelar ingenroll om jag sitter eller står. För ont gör det hela tiden ändå.
Tänkte ta två alvedon och se om det hjälper, ska ju faktiskt till Öppna förskolan idag och se om plutte uppskattar det. Och då orkar jag inte sitta och ha ont hela tiden.
Men men... That's life. Snacka om att jag åldras i förtid typ. Låter som min mamma med sitt ryggont, och hon är ändå 23 år äldre än mig ^^
Men ni ska veta att jag är ingen hypokondriker, för säger jag att jag har ont, så har jag ont. Så det så.

NU har Lucas sett att jag pillar med datorn och då är det lika bra att sluta skriva, för annars blir jag aldrig klar eftersom han ska va och pilla sönder alla tangenterna. Eller han försöker iallafall.
Tänkte skriva om vår trevliga lördag som bjöd på middag med fina vänner och massa prat & skratt, och om vår mysiga söndag som spenderades i badhuset.
Aja, får skriva om det en annan dag helt enkelt! För nu blir det jobbigt att hålla Lucas med ena handen och skriva med den andra!



Britax multi-tech,

Idag tog vi tag i det där med bilbarnsstol. Antar att vi har dratt ut på det eftersom vi bor precis jämte babyproffsen, har väl tänkt att "jajaja, vi hinner gå dit i morgon..".

Men idag gick vi dit för att prova ut en. Jag hade redan kollat in två sedan tidigare som jag tyckte verkade bra, men tyckte att den ena var för dyr. Hade tänkt att vi skulle prova ut en stol som både Lucas gillade och som fick plats i bilen, och sen skulle vi beställa från nätet då det är mycket billigare på vissa sidor om man jämnför med babyproffsen.

Men iallafall. Vi hittade en, och det var den ena som jag redan hade kollat på.
Lucas gillade den och vi gillade den och dess funktioner och den fick plats i bilen.
Och bäst av allt så var det tusen kronor rea på den, så vi fick den för samma pris som vi hade fått för den på nätet. Kändes som att vi hade vunnit på lotto nästan! :D
Dock så ville jag ha den som var plommonlila/svart, men Johan ansåg att en kille inte kan ha lila (vilket dom visst kan, sålänge det är mörklila. Anser jag.) utan valde den grön/svarta istället. Så vi stod en bra stund och tjaffsa om vilken färg vi skulle ha på stolen. Hon som jobbade där föreslog att vi kunde ta den grå/svarta istället, så blev det mer neutralt, haha!

Men Johan vann tillslut, jag gav upp. Så grön/svart fick det bli!
Och den är jättefin dessutom är det special edition på just den färgen, men tycker ändå inte den slår den lila;)
Men jag är jättenöjd iallafall! En säker stol, med bra funktioner som Lucas kan ha tills han ska börja med kudde.



Såhär ser den ut iallafall och den var perfekt för huvudet när Lucas somnade.
Hans huvud föll bakåt och inte frammåt som det gör i babyskyddet. Dessutom kunde han luta sig mot puffarna på sidan :)


Sju svåra år,

Jag och Lucas dansar och sjunger ikapp med Peggy Lejonhjärta här hemma.
Längesedan man hörde något ifrån dom. Bra band!

Har flera favvolåtar med dom, men denna är nog min absoluta favorit.
Den är så fiin!


Hinsehäxan,

Ni som inte hann se miniserien Hinsehäxan som är baserad på Lillemors Östlins bok med samma namn, så se den på svtplay!!
Har hunnit se första delen idag och herrejävlar vad bra den är!
Alltså verkligen sjukt bra!
Kolla kolla!

"Hinsehäxan är baserad på en verklig historia och huvudpersonen Lillemor Östlin är den kvinna som suttit längst sammanlagd tid i fängelse i Sverige. Vi följer hennes kamp för att få ihop sin ekonomi och samtidigt hålla samman sin familj. Men till slut förlorar hon vårdnaden om sina barn och kommer allt djupare in i en tillvaro kantad av droger, kriminalitet och prostitution."

De berömdas aveny,

Efter lite kamp från båda sidor så sover äntligen Lucas. Han ville ju absolut inte sova, han var som vanligt rädd att han skulle missa något, eller nått! Men det var dags för hans fmlur, så det var bara att kämpa några gånger tills han gav sig och somnade.
Har även bestämt mig att imorgon natt ska operation sluta nattamma börja!
Kommer bli tufft som fan, men ska försöka! Blev lite peppad av att dom andra bebisarna på min föräldra grupp inte nattåt och sov ganska bra förutom lite mardrömmar och sånt då som är vanligt vid denna åldern.

Jag har liksom sovit ut 1 natt sedan mitten av min graviditet. Så jag börjar bli rätt schleten i huvudet och längtar nått så in i jorden efter typ 6 timmars sammanhängande sömn, 4 timmar hade också räckt men 6 timmar är drömmen än så länge. Eller målet iallafall :)

Lilleman har annars gått upp 200gr och växt ytterligare 1 cm på en månad och han följer kurvan helt perfekt!
Han tyckte även att det var jätteintressant att träffa alla andra bebisar på träffen igår. Först blev han lite blyg, men efter ett tag så släppte det och sen skulle han som vanligt vara överallt & ingenstans :)
Han var lätt den mest aktiva av alla bebisar, det kunde dom andra mammorna bara instämma i! Han är även störst av alla och bäst på att krypa och resa sig upp också. Men typ alla andra hade ju fått små tänder, och det har ju inte han.. Och så är det ju, man utvecklas olika :)
Några av oss mammor & barn bestämde att vi ska ses på öppna förskolan nästa måndag så barnen kan få bekanta sig lite mer med varandra och så ska vi mammor kunna hinna ta oss en ordentlig fika och snacka lite mamasnack :)

Idag ska jag till sjukgymnasten..Blöööö.. Inte sugen för fem öre vill jag lova.
Dels för att jag inte alls har gjort mina hemövningar och sen så har jag ju inte vart där på 2½ vecka heller.  Men min rygg behöver detta, så det är bara att släpa dit mitt platta arsle och träna en halvtimme typ.

Nu ska jag göra en kopp kaffe och kolla på en serie i lugn och ro!

P.s Eldkvarns senaste platta är super!

mittiveckan,

Håller på och gör lite lunch till lilleman medan han sover och nu medan maten kokar passar jag på att blogga eftersom det inte blev något inlägg igår.

Igår så klippte jag mig, typ första gången på 6 månader. SÅ det var inte en dag för sent!
Jennie fick passa Lucas under tiden hans mami fick bli lite ompysslad i burret.
Gjorde ingen speciell frilla direkt, har kvar längden men klippte upp den en del och tunnade ut det massa med. Frisören tyckte jag hade för mycket hår, och nu har jag ändå hur tunt som helst eftersom jag har tappat så mycket pga amningen :P
Blev helt okej iallafall. Nu ska jag bara orka färga håret någon dag också. Måste ha tillbaka mitt mörka hår igen, pallar inte med detta röd/bruna. Tycker inte jag passar i såhär ljust hår, är för varma toner liksom.
När jag var färdig hos frissan, så fikade jag & Jennie lite, ja Lucas också såklart :)
Sen satt vi och snacka om allt mellan himmel & jord innan vi bestämde oss för att gå ut och gå en sväng.
Tror ni inte min hund sätter sig och skiter löst mitt inne i stan då, så han fick massa baj i pälsen.
Måttligt pinsamt! Som tur var så höll jennie i kopplet, så då fick folk tro att det var hon som ägde den misskötta hunden ;)
Sen på eftermiddagen när hon hade gått hem till sig gjorde jag inte mer än att tvätta och laga mat, gjorde kotlett med potatis och trattkantarellsås och kokta grönsaker till. GOTT!

Idag blir det besök ner till BVC. Först ska lilleman vägas & mätas och sen blir det föräldragrupp.
Och efter det ska vi gå och prova ut en nu bilbarnsstol på babyproffsen.
Så ja, det är dagens bestyr det!

En vän på facebook la upp denna på sin sida och nu är jag helt beroende av denna covern av Gotye's  fantastiska "Somebody I used to know."

Hur duktiga är dom inte!? :D

Bathtime in clerkenwell,



Igår var lilla familjen på Sannarpsbadet förförsta gången sen vi flytta hit.
Vi fick nämligen inträde till 5 gånger sammanlagt för hela familjen där i julklapp av Johans syrra.
Helt perfekt julklapp som passade alla i familjen! :)
Så vi bestämde oss för att åka dit igår för att trötta ut lilleman.

Först tyckte han nog att det var lite läskigt med alla skrikande & plaskande stora barn som sprang runt honom.
Och sen tyckte han nog det var lite kallt i bassängen med de futtiga 28 graderna. Men sen efter en stund så släppte allt och han plaskade och kröp på i vattnet som bara den.
När han sen började bli lite kall, så gick vi och värmde oss i bubbelpoolen en stund innan vi fikade lite.
Sen gick jag i med Lucky en sväng i barnpoolen igen innan vi skulle åka hem. Andra gången i bassängen var han mycket modigare och sket i mig totalt och skulle krypa ut till den djupare delen helt själv. Haha, gick ju sådär med mig i hasorna och tillslut fick han sig en liten kallsup också.
Men kul hade vi allihop iallafall och en väldigt mysig familjestund tillsammans :)
Förutom kallsupen då och att Lucas sket i sina badbyxor utan att vi märkte det och att Johan fick det på sig när han skulle ta av badbyxorna på honom i duschen (hahhahahaha fan vad jag mös inombords när han berättade det, elak är jag ;) )
Lucas var helt slut efter 2 timmar i badhuset och somnade efter ca 1 minut i bilen påväg hem. Han vaknade inte ens när jag tog av honom ytterkläderna! Sen på kvällen så somnade han runt 19 tiden, som en klubbad säl, gick inte att få liv i honom. Trodde nästan att han hade somnat för kvällen, men tji fick jag då han vaknade någon timme senare pigg som en lärka.

Men nästa söndag kör vi på det igen! Klockan 11 kommer vi att stå redo vid portarna! :)


febertopp,

Kan inte sova, så passar på att sitta vid datorn nu när jag ändå har litta tid över.
Johan är på jobbet sen en timme tillbaka och Lucas sover sen en timme tillbaka.
Hade gärna velat att alla mina grabbarskulle ligga jämte mig i sängen just nu så, så jag hade kunnat ligga och mysa med dom till ljudet av regnet som slår på rutan. Men men, snart är det helg iallafall :)

Lucas går in på sitt andra dygn med feber idag. Hög sådan. Pendlar mellan 39,5 - 38,6 utan alvedon och när jag ger honom alvedonen lyckas jag få ner den till 37,5 iallafall. Jobbigt att se mitt älskade lilla jesubarn så sjukt. Eller visserligen så är han sig själv, bara lite gnälligare och en massa klängigare. Igår fick jag inget gjort här hemma, han skulle bara sitta på min höft heeeela dagen. Även när han skulle sova. Fick inget gjort här hemma förrens vid halv fem tiden då Johan kom hem från jobb, först då kunde jag plocka, diska och laga mat. Men men, det spelar egentligen inte så stor roll, så länge Lucas vill ha mig vid sin sida så ska jag vara där :) Min uppgift som morsa att han ska känna sig trygg. Så vad gör lite skit i hörnen och en massa disk i köket då?
Nu när han är sjuk så har han ingen större aptit på mat direkt, lite gröt går ner och mosad banan med. Vällning funkar annars bäst. Igår så prövade vi med lite biffstroganoff till middag, men det dög ju verkligen inte.. Så istället la jag lite kokade makaroner, majs och små bitar av banan i en liten skål som han kunde pilla med medans vi andra åt. Och jovisst, det funkade kanon! Dels fick han sysselsätta sig med lite pyssel och sen tyckte han att det var kul att få äta själv med, även om det gick sådär att träffa munnen ;)

Idag ska jag väl bara spendera dagen här hemma med sjuklingen.

Nu ska jag iallafall dricka upp mitt thé och kolla på Agenetas nyårs karameller. Missade det på tv, eftersom Johan ville se Filip & Fredrik. Men tacka vet jag tv4play (alla playkanaler för den delen)!


cash flow,

Har precis beställt nya linser, det var på tiden.
Tycker lenson är den bästa sidan att beställa ifrån, även om det svider lite i plånboken varje gång man ska beställa därifrån.

Idag har jag planerat att gå och mata ankorna med Lucas & Harry när dom har vaknat från sin fmlur efter det ska jag laga fläsk med löksås & potatis till middag. Hoppas på bättre tur i köket idag!
För igår slutatade allt jag lagade i katastrof... Mina muffins blev missbildade och inte så värst goda heller och så brände jag ostsåsen till min gratäng. Så nä, igår gick det inget vidare men hoppas som sagt på bättre tur idag!

Ska nog passa på att dammsuga lite nu, då Lucas inte uppskattar det när han är vaken.
Städade ju ut julen igår, så nu hänger nya gardiner på plats och alla julblommor har bytts ut mot nya fräscha växter som inhandlades på blomsterlandet igår. Köpte dessutom en ny lampa att ha i vardagsrummet, var trött på den fula rislampan vi hade i hörnet ;) Måste dock köpa en ny att ha i taket, men hittar ju ingen som passsaaaar...

Jaja, dammsuga var det ja!
Tjing!


årets lista,

Året 2011.
Alla ska svara på 2011's frågor för att få ett bra år 2012.

(gör alltid samma lista varje år)

ÅRET.
Hur har året 2011 varit för dig? - Underbart!
Bättre än förra året? - Japp!
Har du träffat några nya vänner? - Ja, flera helt underbara :)
Någonting du aldrig kommer glömma 2011? - Min sons födelse <3
Vilka länder har du besökt? Danmark, haha ^^
Har du flyttat under år 2011? - Yes, från rönngatan till tunnelgatan i Mullsjö då. Och sen vidare till fina fredsgatan i Halmstad.
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Hmm..kommer inte på någon på rak arm.
Isåfall vilken? - ..
Har du druckit alkohol? - Ja.
Har du rökt? - Nej,
Har du snusat? - Nej,
Har du kysst en främling? - Nej.


KÄRLEK.
Hur har din kärlek varit 2011? - Underbar!
Har du varit kär? - Yea!
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ja!
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Japp <3
Har du haft ett hemligt förhållande? - Nej.

SORG&HÄMD.
Har någon i din närhet tagit självmord? -Ja.
Har någon i din släkt avlidit? - Nej.
Har någon i din närhet dött? - Ja.
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? - Nej.
Har du varit i slagsmål? - Nej ^^

PERSONLIGT.
Har du gjort? - Ingenting!? Kroppensförfall börjar när man får bebis! ;)
Har du skämt ut dig? - Inte vad jag kommer på nu :P
Har du ljugit för en vän? - Inte vad jag vet.
Gjorde du något som du aldrig gjort förut? - Föda barn! <3
Har du varit ute en hel natt? - Nej.
Har du blivit tagen av polisen? - Nej,
Vad spenderade du mest pengar på? - Lucas I guess.
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? -Ja.
Har du sovit i samma säng med någon i samma kön? -Ja.

JOBB&FRITIDEN.
Vart jobbar du? - Hemma. Är mamaledig you know..
Har någon varit elak mot dig på ditt jobb? - Ja, dumma lucas ;(
Hatar du någon på ditt jobb? - Nej.
Har du gjort något framsteg? - Vetetusan ^^
Har du gjort bra ifrån dig på ditt jobb? - Ja självklart!
Vad har du gjort på din fritid? - Har ingen fritid sedan jag fick Lucas.

V
ÄNSKAP.

Har du träffat nya vänner? - Yes, flera stycken! :)
Har du förlorat en vän? - Ja.
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? - Nej.
Har du gått bakom ryggen på en vän? - Nej.
Har du ljugit för en bästavän? - Nepp.
Har du haft en relation med en vän? - Nej.
Har du många killkompisar? - Njae, dom flesta försvann när jag fick bebis:/
Har du någon vän som fått barn? - Nej.

Ser du fram emot 2011 ? - Come on!


Påskafton 2011 och 4 veckor kvar till bf :)


old year - new year,

Hejhej hallå bloggen!

Nu är jag och Lucas tillbaka i Halmstad igen efter en fullspäckad vecka i Mullsjö.
Har inte bloggat för att jag har haft något att göra varje dag, och när jag väl har haft en lugnstund så har jag myst med min familj.
Orkar inte skriva allt som vi har gjort i detalj, så kör en kort sammanfattning.

23 dec - Efter att Johan hade slutat jobbet, så åkte vi och hämtade upp hans syster för att sen åka vidare till deras Mormor i Ängelholm. Vi fikade lite och så fick hon gosa lite med Lucas och sen fick han även öppna sin julklapp ifrån henne. Därefter åkte vi vidare till Höganäs för lite lillejulsfirande. Vi bakade pepparkakor, pysslade, åt smarrigt italienskt julbord, drack glögg & öl och sen bytte vi klappar med familjen Ling innan det var dags för sängen :)
Julafton - ( vaknade på natten av att det luktade skit, Harry hade bajjat ner hela sovrummet. TACK TOMTEN!)
Efter frukost och lite fix så var det dags för lunch hos Johans Faster & hennes man. Lunch, fika och paketöppning hans det med innan lilla familjen packade in sig i bilen för att åka upp till min familj i Mullsjö.
Vi missade kalle, men hann lagom till mammas goda julbord och "kan du vissla johanna". Vi frossade mat, drack gott och väntade på jultomten som tillsist kom med massa klappar till osss alla. (bra att fira jul med två familjer, har aldrig fått så mycket fina paket innan;))
Juldagen - Johan åkte hem till H-stad för att jobba medan resten av lilla familjen stannade kvar i Mullet. Skulle egentligen gått ut, men orkade verkligen inte. Dessutom kom min morbror Peter på besök. Så det vart la familia mys på hög nivå!
Annandan' - Quality time med lillsis. Åkte själva in på mellandagsrean uppe på a6, asjobbigt med allt folk! Men lyckades ändå få med mig 2 toppar, 1 skjorta till Linns begravning och bh + trosa samt ett par byxor till lilleman.
27dec - Jag, lillsyrran och Lucas blev hämtade av farfar och sedan begav vi oss vidare till vår gammelfarmor Anna-Lisa, dvs Lucas gammelgammelfarmor! Hon hade en bra dag och pratade på som bara den och gosade så gott det gick med Lucas. Ett mycket uppskattat besök från båda sidor :) Efter vi hade vart där åkte vi hem till farfar och tog en skinkmacka & ett glas julmust innan han skjutsade hem oss igen.
Därefter åkte jag och Lucky upp till Isabelle & Ellie och drack thé, Jonna gjorde oss även sällskap. Muchos trevligt att träffa mina fina vännor igen <3

28 dec - Pappa fyllde 45 och det firade vi! Lucas gjorde frukost på sängen till honom och sen gjorde jag en stark wok till middag, därefter så fikade vi på kakor & paj :) Sen så skjutsade mamma in oss till min storasyster för vi skulle sova över där eftersom hon skulle vakta Lucas följade dag.
29 dec - Riktigt tung dag. Linns begravning uppe i Trosa. Oerhört vacker cermoni, men riktigt jobbig! Kändes bra att få ta ett sista farväl va henne även om det var tungt. Är glad & tacksam över att jag hade Johanna & Naimi vid min sida, vi stöttade och tröstade varandra så gott det gick i den tunga stunden.
30 dec - Pappa kom och hämtade mig & Lucky hos Carro och sen åkte vi hem och väntade på Johan skulle komma.
När han väl kom så käkade vi massa tacos och mös hela kvällen!

Nyårsafton - Vi firade nyår med mamma & pappa och det var riktigt mysigt! Vi åt as god tre rätters middag som jag och mamma hade komponerat, drack en massa gott och spelade dart bla. Lucas somnade vid 23 och missade tolvslaget men vi andra firade det! Vi kollade på Janne när han räknade ner sekunderna, sen drack vi skumpa tills vi sprang ut för att kolla på alla raketer. Johan & pappa sköt lite raketer också medans jag och mamma skickade upp varsin khom loy lykta till våra saknade änglar uppe i himlen <3
1 jan 2012 - Åkte hem till H-stad. Beställde hem pizza (i love onlinepizza.se) , plockade ihop alla julklappar och sen kollade vi på ett avsnitt av American Horror Story innan vi gick och la oss!

Tror förövrigt att Lucas tänder är påväg. Han har skitit löst i en vecka och det stinker verkligen aaas. Han vill inte äta något förutom väldigt rinniga saker, typ vällning. Och han är väldigt grining.
Ska det nya året börja med ett par små riskorn för lillemans del? Hoppas dom kommer snart isf! :)



Jag och lillfisen på julafton :)

RSS 2.0