Underbara vår,

Tooodelooo!
Sitter just nu och har riktig quality-mama-time!
Dricker kaffe, äter kaka och vindruvor och känner mig allmänt duktig!
Har tvättstugan idag, dessutom har jag diskat upp världens diskberg, bytt kattsand i lådan, dammsugat och skurat golven! Skulle egenlitgen behöva skura av vårt förbannade köksbord (VARFÖR EMMA, VARFÖR KÖPTE DU ETT GLASBORD NÄR DU VISSTE ATT DU SKULLE HA ETT BARN!? Jo, för att jag tyckte det var snyggt och tänkte inte ett dugg på det praktiska....) meen, det känns så jävla olönt.
Så jag tar och leker man för en sekund och låtsas att jag inte ser allt damm och fingeravtryck som dansar likt djävlar på glasskivan och njuter av lugnet och kaffet istället ^^
Har inget mer planerat än att vara effektiv idag, ska väl gå ut och gunga med lilleman sen när han har vaknat så att han får ha lite skoj åtminstånde :)

Igår hade han dock riktigt skoj, jag med för den delen!
Jag och Lucas skulle ju som sagt möta upp Annie & Selma i Pippiparken för lite fika och lek.
Det var verkligen helt underbart väder igår, verkligen varmt, så jag hade bara på mig leggins och skinnjackan, jaa, en tunika såklart också. Men ändå så svettades jag liksom.
Såatte, ni förstår hur underbart väder det va, va!?

Annie bjöd på kaffe och en riktigt god och kladdig kladdkaka, och barnen fick äta barnfika dvs kex, majskrokar, smoothie och vindruvor typ. När barnen hade tröttnat på att sitta still och fika så fick dom gå ner och busa på marken. Dom ägnade väl mest tiden åt att stoppa saker i munnen och vi fick jaga dom likt hökar för att pilla ut allt skit dom hade i munnen. Men ändå så hann vi med en massa prat om allt mellan solresor och spöken, haha! :)
Såklart skulle Lucas vara värst och stoppa in stora pinnar och stenar som knappt fick plats i munnen, dessutom skulle han riktigt gräva i jorden och sanden så han blev helt svart under naglarna (kräks så sånt!!!) Och det var då det slog mig;" Jaha, det är så det är att vara pojkmamma! Det är nu det börjar alltså, kampen mot smutsen på kläderna, skorna och händerna!"
Det kommer vara smuts och skit hela tiden från och med nu! För killar brukar ju faktiskt skita ner sig mer än tjejer. Det minns man ju själv när man gick på dagis och i skolan, killarna smutsade ju alltid ner sig VARJE rast. PUH!
Och vad jag har hört så var Johan en liten skitgris när han var liten medans jag var världens pedantunge som skrek såfort jag fick ett sandkorn på handen, dock så skulle jag stoppa allt i munnen.
Så ja, Lucas har ju ärvt båda våra egenskaper.
Nu låter jag som världens pedant, men det är jag inte, inte helt iallafall ;)
Och förövrigt så tycker jag att barn ska få upptäcka världen med sina händer och klabba och gojsa så mycket dom vill, för annars lär dom sig inget.
Lucas äter nästan alltid själv, och ute får han pilla och gräva i marken. SÅ jag hindrar honom inte mer än att han inte får stoppa olämpliga saker i munnen.

Det jag fasar mest över är väl tvätten egentligen, jag hatar att tvätta, hahah! ;)
Hoppas nästa barn blir pedantiskt och inte stoppar saker i munnen ;)

Jaja, nog tjatat om detta.
Efter två härliga timmar med Annie & Selma så begav vi oss hemmåt.
Jennie kom med Aramis (hennes Somalikisse) en sväng på kvällen för att vi ska försöka vänja honom vid Helmer tills dom ska ses när vi ska till Johans föräldrar nästa gång.
Det gick väl ok. Dom slogs  inte. Men dom lekte inte heller om vi säger så. Dom bara låg där och morrade på varandra ^^
HArry och Aramis har väl redan accepterat varandra egentligen, dom låter varandra vara helt enkelt.
Medans djuren vande sig vid varandra så käkade vi vuxna lite tapas.. MHM, i love it!

Nu ska jag putsa bordet ändå, tror jag.
TJING!


Sötnosarna! Selma gör sitt madface, haha! :)


Utforskar pinnar och löv :)


:)


Såhär såg Lucas ut efter gårdagens middag :)
Förövrigt har han börjat försöka äta med gaffel eller sked, men när det inte går som han vill så skiter han i det och kastar skeden/gaffeln åt helvete. Haha, hans tålamod! :)

piggyface,

Hahaha!
Lurre har börjat med nån ny min helt plötsligt.
Han rynkar ihop ansiktet som en liten gris och typ andas högt med näsan.
As gulligt! Han gör det varje gång när man sätter på hans älskade gummybear song (hatar den, vad har jag gjort för fel egentligen).


Svårt att få minen att fastna på bild dock, men såhär ser den typ ut.


Förövrigt så säger han nästan Äpple nu, tack vare en av hans bilderböcker som vi brukar peka i.
Han säger typ äppe/ätte.
Sen i morse när han hade vaknat så tog han en bok från mitt nattduksbord och tryckte den i mitt knä och började blarra. Han ville alltså att jag skulle läsa bok för honom, dock är väl inte "El choco" den mest barnvänliga boken så vi satte oss i soffan och kollade i hans bilderböcker istället. Älskade sötnos!<3

Nu ska jag väcka honom för lite lunch innan vi ska gå och leka och fika lite i pippi parken med Selma & Annie!

in pictures,

En supermysig helg var över för denna gången och nu är det ny vecka igen.
Men jag hänger inte läpp för det. Veckan börjar ju med fint väder, dessutom somnade Lucas i sin säng nu inför hans fmvila (ska få in det som rutin nu, så kanske det även kommer att funka på kvällarna. För det gör det INTE nu!) och som grädden på moset så ska jag och Malin fikadejta lite senare.
Bra start på veckan! :)

I fredags skulle ju Johan som sagt byta däck på bilen i sin kompis garage och eftersom det var så fint väder så hängde resten av oss med också.
Killarna slet med däcken, Harry satt fastklistrad i Missys rumpa (Polkis otroligt snälla, stora och fina hun) och jag och Lucas satt och fikade i solen.

Fikatime! Mindre vacker utsikt kanske, men mysigt vare ändå!

I lördags körde vi på en spontanbesök på Tropikhuset i Helsingborg. Vi var uttråkade och ville göra nått, men tack vare det fula vädret ville man ju inte vara ute, så vi åkte iallafall dit.
Johans föräldrar skulle vara Harry vakt, men sen när vi väl kom till Höganäs så ville dom också gärna hänga med eftersom dom inte vart där. Så så fick det bli! Så Harry blev vaktat av sina favoriter Laila och Ulf istället, så han klagade inte!
Jag och Johan hade vår första dejt på tropikhuset (undra vem som bestämde det, hehe), så man blev ju lite nostalgisk när man gick runt där. Inte trodde jag när jag var där första gången att jag två år senare skulle komma dit med Johan och hans familj och vår son! Unbeliveble! :)
Men men.. Lucas tyckte mest om akvariet med alla fiskarna och försökte fånga dom.
Och fåglarna i "madagaskar avdelningen". Annars tyckte han aporna var rätt roliga, så länge dom var inlåsta, när dom hoppade runt fritt över hans huvud var dom mest läskiga.
Annars tyckte han det var rätt läskigt med alla djuren, särskilt i regnskogsavdlningen eftersom det var mörkt, hade massa konstiga ljud och dessutom tyckte han djuren som bodde var obehagliga speciellt uggleapan, haha! :)
När vi hade gått på alla avdelningar var det dags för en liten glasspaus innan vi åkte tillbaka till höganäs för lite vila, middag och fika innan vi begav oss hem igen.
Kan iallafall rekomendera alla att åka till tropikariet, det är supermysigt! Blir nog ännu roligare när Lucas blir lite större och kommer att uppskatta det :)

Kul med fiskar! :)


En av alla lemurerna, som faktiskt får skutta runt helt fritt på sin avdelning.
Ååh, jag älskar dom! Vill ha en sån. Eller nä, hellre en dvärgsilkesapa, men dom rackarna ville aldrig fasta på bild :)

I söndags körde vi på städdag istället eftersom det drog ut på däckbytet i fredags.
Så direkt efter frukost drog Johan igång med städningen så gick jag ut med Lucas och Harry på en längre promenix. BRA uppdelning, ehe!
Därefter skulle Johan ut och träna och efter det stack vi alla iväg och hade lite picknic ute på Strandängarna.
Harry fick springa runt, medans vi andra satt i solen och fikade. Passade även på att träna lite inkallning med Harryboy, vilket gick hyffsat bra innan han tröttnade vill säga ^^
När vi kom hem kirrade jag ugnsbakad falukorv med mos till middag och sen gick vi ner till Nissan och käkade glass.


Lucas och hans pappi!


KÄRLEK!

10 månader,

I onsdags blev Lucas hela 10 månader!
Inte klokt vad tiden rusar iväg, han är ju typ ingen bebis längre!
(Lite ångest där jaaa, även om jag tycker det är fruktansvärt kul nu när han börjar förstå)


Orkar inte rabbla upp allt han kan utan lägger bara till det nya som han har lärt sig.
* Att gå ner från vår säng på RÄTT sätt, dvs med benen neråt.
(igår när jag skulle natta honom så låtsas sov jag för att han också skulle slappna av och lägga sig till rätta för att sova. Tror ni inte den lille jäkeln är snabb som en vessla och skyndar ner från sängen och skyndar ut till vardagsrummet och pappa. Dessutom ställde han sig framför tvn och verkade vara sååååå intresserad av hockeyn.)
* Stå själv i längre stunder
* Igår gick han tre steg och häromdagen gick han ett. Så nu är det på g!
* Har börjat härma mig när jag säger "Ajaajaj"

Tja, det var nog allt :)



finally,

ÄNTLIGEN!
Så kan jag också säga att "Ååååh vad fint väder vi har!".
För nu kom det minsann efter ett par dagars frånvaro..

Planer för dagen är att följa med Johan att byta däck och under tiden han gör det ska vi andra fika och Harry ska få springa av sig lite, dessutom ska jag ge mig på att fixa hans päls.
Harrys päls måste få tid att "afro-klumpa-ihop-sig" innan det ens är någon idé att börja borsta ut den och få bort all död vinterpäls. Och nu har den blivit sådär tovig så nu är det dags!

Sen i eftermiddag är det tid för storstädning här hemma! Nackdelen med att solen lyser in i genom fönstrena gör ju att man ser minsta dammkorn i luften och allt ser genast så jävla lortigt ut här hemma.
Får lite smått panik, nästan lite kväljningar, hahaha!

(Mamma, om jag hade haft fönster på mitt rum där hemma så kanske jag hade städat bättre när jag bodde hemma. Man såg liksom inte skiten på samma sätt som man gör i ett rum med fönster i ;)
Haha, nedå, skämtosido. Kallas väl helt enkelt tonårslathet, men jag bad faktiskt om ursäkt i helgen till min mamma för att jag var så slarvig och dålig på att hjälpa till när jag bodde hemma.
Kan inte fatta att hon inte har fått mer spel på oss än vad hon har haft!? Vilken klippa du är!

Igår prövade jag att göra nått nytt till middag, eller nytt och nytt, men jag köpte det färdigt.
Köpte nån bulgurblandning på påse i frysdisken på maxi och så hade jag kyckling och en kall vitlöksyoghurtsås till det. Och den bulgurblandningen var fan skit smidig att laga OCH god!
Till och med Johan som inte ens gillar bulgur åt det, inte med entusiasm kanske, men han åt och tyckte den var god. Men den som gillade det allra mest var Lucas, ahah!?
Han ville ha 3 portioner med det!! Helt sinnes vad han åt. Så det kan jag rekomendera om ni vill laga något nyttigt och snabbt, tog max 20 minuter att få det på bordet och det bästa var ju att lucky älskade det.


Tredje portionen.
Måste dock varna er, att plocka upp alla miljoner små bulgur bitar var mindre kul.

förmiddags mys,

Tjingeling!

Nu sover lilleman som en stock (andra dagen som det har gått som en dans att lägga honom inför hans förmiddagsvila) och jag passar på att slappa framför tha computaaaaah!

Vinkade av coolingarna Tora & Viggo för en stund sedan som har vart här och förmiddagsfikat en sväng, jättemysigt!
Förövrigt är det så komiskt att jag och Tora tycker om samma saker (vi är båda döskalle och leopardkåta samt gillar lite sådär gamla saker som man kan hitta på loppis & dylikt) det visade sig iallafall den här gången att vi har likadana kistor, örhängen och att våra söner har likadana skor och mössor ^^

Killarna lekte väl inte direkt, utan envisades mest om att dom skulle ha exakt samma saker hela tiden, och det där med att dela med sig har dom aldrig hört talas om ;)
Lek blev det i mellan Helmer och Viggo istället, Viggo skulle minsan jaga katten runt halva lägenheten och jag uppskattade det lika mycket som hitler den andre (en trött kisse är det bästa, då slipper jag oroa mig för mina gardiner och blommor).
Jag och Tora sörplade istället kaffe och tjötade på som vanligt och jag njöt av att få höra om hennes och hennes mans semester UTAN barn. Drömde mig bort och längtade efter en liknande resa.
Jag tror att man behöver vara "bara ett par" ibland och inte alltid mamma och pappa :)

Planer för resten av dagen är öppna, hade hoppats på bättre väder så man hade kunnat vara ute.
Meeen, vi får väl se vad som händer!

Nu ska jag diska en sväng iallafall!
Tjing

yeeeey,

Hallooooj!

Deklarerade precis och fick se till min stora förvåning att jag kommer att få pengar tillbaka!
Yey fucking yey! Dom pengarna kommer att komma lägligt till min och Johans semester :)

Jaja.. Igår fixade jag och Johan barnvakt och unnade oss lite tisdagslyx dvs BIO!
Första gången vi har gått på bio sedan Lucas kom till världen. Innan han kom sprang vi på bio var och varannan helg eftersom det var typ det ända jag kunde göra när jag var preggo alltså att sitta på mitt jätte arsle och käka gotte framför en stor bildskärm :)
Men men.. Vi såg iallafall Kvarteret Skatan åker till Laholm. Jag älskar ju både Johan Glans och David Batra, så jag tyckte filmen var jätterolig! Ibland var den lite cheezy såklart men i det stora hela väldigt rolig och jag rekommenderar den varmt!
Utan att avslöja för mycket så var sexscenen och spyscenen det allra roligaste enligt mig och jag skrattade faktiskt rakt ut (vid ett tillfälle kunde inte jag och johan  sluta skratta, så vi satt och skrattade så tyst att vi bara skakade).

Idag har jag annars bara dammsugit och diskat en sväng, har även sålt av lite gröt( hade massa oöppnade paket som bara låg här hemma och skräpade eftersom lilleman inte äter gröt längre) och sen när Lucas har vaknat från sin fmvila så ska gå och fika på Roberts med Malin och en kompis till henne :)
Ja, här imellan blir det ju harrypromenixar och lunch såklart!

Så nu blir det lite lunch!
CIAO!


wrecking ball,

För er som gillar The Boss så måste jag bara tipsa er om han senaste platta Wrecking Ball.

Jag var skeptisk till den och har väl känt att jag inte tror att han ska ha lyckats med den och har ddärför dröjt med att lyssna på den tills idag.
Men jag hade fel.
För den är bra!

Några låtar är mindre bra medans andra är riktigt bra!
Gillar verkligen Death to my hometown !
Gillar även This depression, wrecking ball, land of hope & dreams och We are alive.

Man märker ju tydligt vad hans låtar handlar om och även om jag inte är amerikan och har förlorat någon i krig och inte är så insatt i amerikanernas politik osv så tycker jag att hans budskap är bra och man kan känna hans frustration och ilska i vissa låtar.
DOCK är inte soundet det bästa måste jag medge, men men....

Tummen upp för plattan iallafall även om inte jag har hittat någon låt som kommer att bli en sån där typisk bruce-kult-låt som typ The river eller Streets of philadephia ;)

LÄNGTAR TILLS JAG STÅR I ULLEVI OCH SKA SE MIN IDOL SPELA!


smäälter,

Helt seriöst, jag tror jag dör lite varje gång Lucas springer omkring i sin jumpsuit med sin gåvagn här hemma.
Han är så jävla söööt då!
Han springer skitfort med världens leende på läpparna och kör in i allt han kommer åt och om det tar stopp blir han skitförbannad och kastar vagnen åt helvete (det där tålamodet har han inte ärvt ifrån mig iallafall).

Jag är så jävla stolt över min mini me (även om han mest är Johans dubbel gångare).
Tänk att jag och Johan kunde lyckas skapa något så fint och perfekt!
Det är helt sjukt verkligen! När ska man sluta tänka så om sitt barn? Eller kommer man alltid känna och tänka så, så fort han ler mot mig? Jag måste verkligen ha gjort något bra i mitt liv för att förtjäna ett sånt litet underverk.

Jajajaja, nog med smöret. Idag rev han sönder sin nya bok som han fick igår bara för att han kunde typ.
Då var jag inte lika glad på honom, haha.

I eftermiddag ska lilla familjen bege sig hem till Mullet igen.
Ska på begravning och ta farväl av min gammelfarmor imorgon och när vi ändå är där uppe så stannar vi kvar hela helgen. Vad som kommer att hända resten av helgen, det vet jag inte.
Jag är sugen på öl ifrån Bongo och är sugen på mysa med fina vänner, men även på bio men också bara att få ligga raklång i päronens soffa.
Så attee, ja, vi får se vad som kommer att hända :)

Nu ska jag dricka kaffi och invänta mannen innan vi beger oss to mah hometown!


Han rör sig så fort, så kan inte ta några bra bilder på detta söta ögonblick.
Men här skulle han släppa vagnen och stå själv tänkte han :)


Slutade med att han nästan gick ner i spagat innan han fick tag i vagnen och lyckades dra sig upp igen :)

onsdak,

Är världens segaste kvinna just nu.
Hade lätt kunnat ta mig en lur nu, men sitter här för att hejda mig.
Kommer aldrig kunna somna i natt annars!

Idag har jag haft tvättstugan - tråkigt.
Sen var min faster här och lånade med sig Harry så han fick ut och springa av sig en sväng med deras lille Basse bus, mycket uppskattat från både mig och Harry!
Sen kom hon och Palle upp och fikade en snabbis innan jag och Lucas tvättade upp det sista.
Efter det gick vi ut och gungade och därefter gick vi på stan. Eftersom att det härliga vädret gjorde mig på så bra humör så fick Lucas present av sin mami :) Han fick en bok (det är halva rea priset på böcker på Åhléns dessutom är det 20% på barnkläder just nu, just so you know ;)) och sen så fick han en jumpsuit från kappahl.
Och eftersom det var så fint väder så satte vi oss på stora torg och åt glass och kollade på alla pippi's och bara mös i solskenet (precis som resten av halmstads lediga befolkning gjorde) :)

Väl hemma har lilleman vart på ett extremt dåligt humör, helt otröstlig och tjurig har han vart!
Nu sover han iallafall, jag tvivlar att det är för natten, men vi får se.

Nu ska jag vika tvätt och sen är det tv dax, mästerkockarna och sen mitt älskade greys!

gnäll,

Snorig och hängig unge är lika med tjurig unge. Som inte kan göra något utan mamma.

Trots allt snor så sov han bra i natt. Han somnade strax efter sju men vaknade vid halv tio eftersom han inte kunde andas, men efter en jävla kamp som inkluderade nässpray och nässug så somnade han och jag en timme senare. Sen sov han fram till halv åtta.
Dock vaknade han på fel sida. Han är arg som ett bi idag, han har absolut noll tålamod.

Håller på att ladda ner mumindalen, så får vi se om det gör honom något gladare (hans favvo Rasmus Nalle hittar jag inte någonstans :().
Om han piggar på sig sen efter mumin och lite förmiddagsvila så får det bli en långpromenad i det sköna vädret. Helt underbart väder ute idag!

Jaja, nu ska jag ta hand om min surpelle!


Här var han liten och glad iallafall!<3 (strunta i mitt horseface)

home again,


En Lucas påväg till Mommo & Moffe.

Då var vi hemma i H-stad efter en mysig helg hemma hos las peras
Har bara tagit det lugnt men hann iallafall träffa Jonna och hennes mage en snabbis, Johan fick håret klippt, vi har promenixat i det sköna vårvädret, Lucas blev jätte förkyld och åkte på feber, hosta och snor, kollade på mello och har även vart och hälsat på syrran & hennes sambo en snabbis :)
En mysig helg med andra ord :)

Nu väntar vi på pizza, för lata för att laga något ^^


Latjolajban hos Mormor & Morfar när man är sjukling :)

Kommentarer,

Johan klämde ur sig två kommentarer som jag sent kommer att glömma.

Den första var när han stod i köket. Jag tvingade nämligen honom batt laga mat igår eftersom jag fick ett sånt migrän anfall efter att jag & Lucas hade vart hemma hos Annie & Selma. Vilket förövrigt var jättemysigt, och barnen var såå himla söta ihop, för dom lekte och kommunicerade med varandra som bara den! Sötnosar!
Men iallafall, så när vi kom hem var jag tvungen att ställa mig i duschen och duscha med släckt lampa för att huvudvärken skulle avta.
När jag väl kom ur duschen kände jag att det luktade lite bränt och sen när jag kom ut till köket kläckte Johan ut sig:
- Jaha Johan, vad har vi lärt oss idag?
Att prommes kan brinna!

Hahahah! :D
Det var faktiskt väldigt roligt, för det var kaos i köket med flera saker på spisen och en skrikande Lucas som drog i hans ben och dessutom låg det några stackars kremerade pommes i en form.

SEN, den andra kommentaren kläckte han i slutet av första avsnittet på Grey's.
Jag satt och lipade som en gris när hon från adoptionsbyrån kom med Zola hem till Meredith och Derek och Meredith sa:
- Derek, that's our child!
Åååh, jag tyckte det var sååå rörande (blivit  väldigt känslig med barn sedan jag fick barn själv), men iallafall, jag grät och snyftade och så säger Johan (han är inte rasist):
- Nej men oj, fick dom en liten schimpans!
Han förstörde verkligen hela mitt grey's moment,allt för att retas med mig, pucko! :D

Jaja...
Nu eftermiddagsvilar Lucas, så ska passa på att laga mat.
Och sen ska jag dammsuga.
Just so you know.
Tjing!


Dagen som följer,

Jahapp, då var det redan onsdag idag - snart har halva veckan gått!
Läntar till fredag, så jag kan få åka hem till Mullsjö och min familj, saknar dom!
Typ första gången jag verkligen längtar efter att få åka hem till Mullsjö,haha! :)

Jaja, idag började vi dagen med en promenad i det fina men kalla vädret innan frukost. Passade även på att släppa Harry i hagen och under tiden han sprang där inne så fick Lucas gunga :)

Just nu är det lunch på schemat för lillemans del, dock har han vägrat äta både wallenbergare och lax med potatismos, så det fick bli en smoothie som slank ner istället.

I eftermiddag ska vi till BVC för att mäta & väga och därefter ska vi hem till Annie & Selma för att fika och leka lite :)

Idag så har Lucas förövrigt ropat en massa efter "HEDDE", tror han menar katten eftersom han kollar efter honom när han skriker det.
Om det är så, så har han döpt Harry till Hadde och Helmer till Hedde, haha!

Nu ska jag diska av grabben efter en klibbig "lunch".
Tjing!



paniiik,

I bland får jag bara sån panik på vissa saker och personer!
CPALLANRYCK!!!!!

mätttt,

Just nu är jag jävligt mätt och trött.
Käkade precis ugnspannkaka med kassler & broccoli i, samt klämde en muffins på det med :)
Känns som jag har hållt igång hela dagen, men nu är det lite lugnt här hemma iaf!

Hade morgonpasset i tvättstugan idag, hade inte så mycket tvätt så passade på att tvätta andra saker som man lätt glömmer annars. Typ footsacken till vagnen som ganska fort får lerfläckar på sig efter regning dag.
I mellan alla maskiner så har jag självklart underhållt grabben, samt bakat lite pepparkaksmuffins (blev så sugen på det) och promenixat med Harry. Tog en långpromenad på nästan en timme, jätteskönt i det fina vädret!
Har även haft en tjej här som har köpt bebbekläder.
Känns som jag har gjort så himla mycket mer idag, men är väl bara för att man har kutat upp och ner för trapporna som det känns hektiskt.

Ikväll är inget mer inplanerat än en längre promenix med harry. Om jag orkar ska jag nog laga morgondagens middag, så slipper jag göra det imorgon eftermiddag efter besöket på bvc. Men men, vi får se hur det blir med det helt enkelt! :)

Nu låter det som att lucas är på g till att vakna, så ska börja värma upp lite käk till honom.

See ya laterss


Till minne av,

Min fina gammelfarmor Anna- Lisa som somnade in i fredags förmiddag.
Är så glad över att hon fick träffa Lucas två gånger innan hon gick bort.
Sista besöket hos henne kommer jag alltid bära med som en vackert minne i mitt hjärta.
Ögonblicket när Lucas tog tag i hennes gamla händer och inspekterade dom och hon gjorde likadant fast med hans små bebishänder var så fint!

Vila i frid älskade gammelfarmor eller som jag skulle sagt om jag var liten "Tanten med lövet" :)


Första nationaldagen för Lucas del firades hos hans gammelgammelfarmor när han var 14 dagar gammal.
Fem generationer fick vi på bild också, gammelfarmor, farfar,pappa, jag och Lucas <3 (samt erica och Johan)



New week,

O'HOJ SAILORS!

Passar på att skriva en snabbis nu medan lilleman sover, men han är på tjurhumör så han kan vakna närsom..

Förra veckan var hur mysig som helst med storasyrran på besök, en tripp till ge-kås med Mallan och dessutom fyllde jag år och allt!
Och helgen den var inte sämre den vill jag lova!

I fredags hade vi storstädning här hemma, jävlar vad vi städade!
Jag satte Lurre i ryggan bak på ryggen och så fick johan uppdrag skrubba toa och sen städade vi så jävla nogrant i varenda rum! Blev såå rent och fräscht!
Dessvärre blir det ju inte ett långvarigt resultat med husdjur och en liten unge (samt en slarver till man), men men.. Sen på kvällen gjorde jag supersmarrig kvällsmat!
Fläskfilé med ugnsgratinerade rödbetor med chevre, honung, rostade solrosfrön samt balsamico.
Pröva detta mina vänner och bli inte avskräckta av osten som luktar fårkadaver, för det var rusktigt gott! :)

I lördags väckte Lucas oss vid tjugo över sju, så det var bara att gå upp!
Johan stack iväg och handlade färska frallor på östras (älskar att jag bor granne med två bageri) och sen hade vi en mysig fruskost innan vi stack iväg till östra stranden för en härlig vårpromenix vid havet. Lucas fick sitta i ryggan och Harry fick jaga pinnar, jag njöt av solen som värmde mig i nacken :)
Dagen passerade i snabbt tempo efter promenixen. Jag & johan hittade på en ny maträtt till lunch, tror vi, haha!
Vi kokade pasta, strimlade och stekte fläskytterfilé samt gjorde en röra på keso,avokado och rödlök och sen blandade vi ihop allt. Smidigt, enkelt och jävligt gott! Såg väl mindre aptitligt ut kanske, men vi är inte så knyssliga här inte! :)
Lite senare på kvällen kom Jennie för lite barnpassning av Lucas. Jag och Johan skulle nämligen vara barnlediga :) Jag och Johan blev upphämtade av Hampus & Malin för att vi sedan skulle åka vidare och hämta upp Polki och Lina, och därefter begav vi oss alla till Wild West Steakhouse!
Jag och johan hade aldrig varit där innan, så det var kul att se något nytt! :)
Vi drack gott, åt gott (var riktigt god mat, dock bubblade det lite extra i magen på oss alla dagen efter så det var ju ett minus), fick se lite linedance, lyssna till lite live musik, rida mekanisk tjur (jag sög på det - BIG TIME, haha) sen fick johan även en gaydejt :) Efter ett par timmar där så åkte vi vidare hem till Polki och Lina för lite efterhäng så att säga, mysigt var det!

Igår var Johan bara bakis hela dagen, så det blev inte många knop gjorda från hans sida. Förutom klockan tio på morgonen när han bestämde sig för att gå till mcdonalds för att äta hamburgare till frukost - då jävlar fick han spring i benen!
Annars så tillbringade JAG dagen med att göra två storkok till Lucas, en currygryta med skinka, grönsaker & pasta och sen en köttfärslåda med pasta sen så sorterade jag alla Lucas kläder som han inte kan ha längre i fyra högar, Spara - Sälja- Ge bort och Skänka. Tog fan flera timmar, men det kändes bra att ha det gjort när det var klart!

Förövrigt så kunde inte Lucas komma till ro för att sova igår, så han och jag hade quality time!
Alla sov förutom vi två som låg ihop kurrade och kollade på massa barnprogram ihop, favoriterna är helt klart Rasmus Nalle, Alfons Åberg, Lilla Anna & Långa Farbrorn (han skrämmer mig), I Mumindalen och så Teletubbies såklart :)
Längtar tills han blir större och kommer komma självmant och fråga om vi kan mysa och kolla på film eller läsa bok ihop <3


Litta bilder bjuder jag på idag:



Moster Carro & Lucas läser bok :)
"E deeee!?" undrar Lucas


Jag och min älskling på min 22 års dag. Älskar hans min (han skulle se ut som en brat), hahah!


10 ge-kås kassar får plats i en volvo utan problem ;)


Födelsedagsmiddag på Pio
Dock måste jag vara lite bitter och säga att den plankan inte var så mycket att hurra för..



Fredagsmiddag


Hampus drar in das schnabel


Johan in action


Och vinnaren POLKI!


Enkel och fräsch söndagskvällsmat (det är örtbiffar med en insalata caprese)


RSS 2.0