UUUuullared,

Snart ska jag och bästa Malin bege oss mot ullared för att göra Ge-kås osäkert!
Jag ska köra på allas hälsenor med min kundvagn och Malin får väl knuffa undan alla med sin bamse mage :)

Hoppas på att jag ska hitta mycket saker till MIG, men ska även leta efter lite grejor till sonen, djuren, mannen och lite till lyan såklart ;)

Lucas ska vara hemma och driva sin moster till vansinne :)
Skönt att slippa ta med honom bland allt folk och slippa bryta på alla mat & sovrutiner.

Vi får väl se om det blir några fynd iallafall - see ya later!

22 år och hängbröst,

Hipp hipp HURRAAAaaaAA!
Idag fyller jag hela 22 år, jämn och fin ålder!7

Om jag tänker tillbaka på min 20 års dag som firades på krogen, inte fan trodde jag då, att jag två år senare skulle sitta i min soffa hemma i Halmstad helt föråldrad med hängpattar och mörka ringar under ögonen! Hahah! :)
Fast då visste jag inte heller att jag skulle ha världens underbarste son som skulle ge mig sovmorgon dagen till ära, och det var verkligen uppskattat såhär på hans mamis födelsedag och allt! :)

Har haft en mysig dag med min storasyster på stan (som kom igår och stannar tills på torsdag) samt haft min Farmor & hennes man på lite fika besök här hemma och fått mina auktionsfynd hemlevererade :)
Lucas har vart världens goaste unge NÄSTAN hela dagen och ikväll ska lilla familjen plus Carro då, ut och äta på restaurangen Pio. Så min födelsedag kommer jag nog kunna sumera som en riktigt mysig dag.
Förutom att Helmer "Adolf den II" fick cpryck och rev fan sönder mina armar och händer totalt, så jag ser fan ut som en självmordsbenägen 13 åring.

Det som gör dagen lite extra bra är presenten jag fick av Carro kommer jag kunna ha på mig ikväll och dessutom fick jag lite extra födelsedagsrabatt på en tisha som jag handlade hos Kodjo. AWESOME! :D

Nu måste jag dock ta och sätta på lite kaffi, börjar bli seg efter att ha vart uppe sent i natt eftersom jag och syrran låg och fnittrade åt allt pinsamt folk säljer och köper på sådana dära fb loppisar. (Missförstå mig inte nu, loppisar är skitbra, men ibland kan folk och deras sälj och köpbehov vara lite too much!)



5 årig jag och min lillasyster :)


Full 20 årig jag med min fulla storasyster :)


Rock and roll,

It's been a long time since I rock-and-rolled
It's been a long time since I did the Stroll
Ooh, let me get it back, let me get it back, let me get it back
mm-baby, where I come from
It's been a long time, been a long time
Been a long lonely, lonely, lonely, lonely, lonely time
Yes, it has!




Bangbangbang - vamanos,

Ge mig en riktigt varm vårdag, en uteservering, trevligt sällskap, en kall öl
och denna låten i högtalarna.

 


Give it to me baby!

always spring,

Hallahej!
Kom precis in från en promenix med Harrylotta i det sköna vårvädret. Sitter och lyssnar på I'm from Barcelona's fantastiska Always spring och känner hur vårkänslorna riktigt börjar bubbla inom mig.
Har sagt det innan men säger det igen - JAG ÄLSKAR VÅREN!

Annars idag så har jag dragit med mig Johan & Lucas igenom de flesta affärer i jakt efter något fint till MIG.
Ville så gärna ha något nytt att ha på mig på min födelsedag nästa vecka. Inte varje dag man fyller det jämna och fina 22, klart man vill vara fin då.Om jag hittade något?
Svar : Nej såklart inte.
De flesta plaggen satt som en påse nötter på min oproportionerliga kropp (långa smala spagettiarmar,orangutangtuttar, plutmage, stora höfter och en ladugårdsvägg till röv. Jobbig kombo, faktiskt.) och hittade jag något jag ville ha så kostade det mer än fem paket easy up blöjor och det är jag för snål för;)
Slutade med att jag började bli tjurig över inte-hitta-kläder-situationen och innan det skulle gå överstyr bestämde jag mig för att vi skulle gå förbi Hello för att köpa med oss goda mackor hem istället. Funkade bra.

Annars så blir det lugna gatan här hemma ikväll. Imorgon blir det däremot lite mer hektiskt, först ska jag åka på min livs första auktion (vuxen-poäng) och därefter ska vi till Ängelholm och fira Johans Mormor som fyller 85!

Hmm.. Kommer inte på nått mer att skriva nu.
Så tjing!


9 months,

Idag blir Lucky hela 9 månader gammal - stora killen!
Det ska vi fira med en fika och lite lek på Brooktorpsgården med Jennie lite senare idag :)

Helt galet vad tiden går fort och jag börjar verkligen få ångest över det där med jobb och dagis.
Jag vill börja jobba till sommaren men grejen är den att den sämsta tiden för inskolning på dagis är ju under sommaren då det inte är ordinare personal eller barn på ställena. Dessutom brukar dom inte ta in fler barn förens efter sommaren då dom har nya platser efter dom stora barnen som har börjat i skolan.
Skulle så gärna vilja stå i en butik eller djuraffär några dar i veckan och bara få jobba lite, hade vart alla tiders..
Men men...Vi får väl se hur det blir.

Nu vid nio månader har lilleman utvecklats ännu mer och han växer så det knakar, han väger strax över 9 kg och är 74 cm lång. Han älskar att leta efter lampan och att pilla på allt som han inte får pilla på.
Han har börjat sova bättre på nätterna och så har han två tänder på g. Han älskar nästan all mat ( men den ska helst vara hemma lagad) och han vill gärna äta själv så mycket som möjligt . Han kryper oftast som en babian numera och kan stå någon sekund utan att hålla i sig, dessutom kan han säga några fler ord:
Mamma - mamma (jag)
Papa/babba - Pappa (johan)
E de - Vad är det
Dää - Där
Tuttte/titta - Tutte/ titta ( han säger olika men något av det menar han iallafall, tror jag, haha:)
Ladda - Lampa


Lucas tog egobild på sig själv och katten häromdagen ;)

baking mama,

Som sagt, när jag är upprörd då bakar jag.
Och ikväll har jag bakat både lemon bars & choklad & mandelmassemuffins.
Dom dära jävla lemonbarsen får jag aldrig till att bli fluffiga och stora, utan dom blir bara fula, platta & fattiga.
Men dom är satans så goda ändå. Kommer vara fina som snus i sommar som fika på stranden med sin friska smak.
Muffinsen vet jag inte alls hur dom kommer att smaka eftersom jag bara blandade ihop det jag hade här hemma, så vi får väl se sen om det blir flipp eller flopp! Söta vart dom iallafall :)


Nu blir det kvällspromenix med lilla familjen!


Madonnan och barnet i eftermiddags :)

jävla system,

Hej!

Har haft en fullspäckad och rolig helg därav blogguppehåll, men nu är det måndag så då kör vi på det igen!
Orkar inte skriva om allt som gjordes i helgen men vi har gjort allt från att myst med Malin & Hampus på loppis till att ha haft johans familj här på besök, har även haft olyckan framme så lilleman fick rejält med näseblod (kommer man från mullsjö säger man så jaaa!) men annars så har vi bara tagit det lugnt.

I fredags upptäckte jag även något som har gett mig förståelse för lillemans otroligt jobbiga beteende.
Han har äntligen fått två tänder! Eller ja, dom är på väg upp genom tandköttet, men dom små vita riskornen är på g iallafall!! Dock är jag lite osäker på om all denna väntan är värd denna klängighet, dessa hemska bajsblöjor och det onda dom orsakar i lillemans mun, men förhoppingsvis är dom de ;)

Förövrigt har jag suttit i telefon halva dagen känns det som utan något positivt resultat..
Lite privat kanske, men jag käkar ju cerazette mini-piller och dom har fuckat upp min kropp totalt!
Dom första månaderna gick det hur bra som helst, men sen har jag börjat få mer och mer ont i mina äggstockar ju längre tiden har gått och det har bara eskalerat och blivit värre. Sen nu har jag börjat få blödningar varannan vecka och när jag har det har jag jordens mensvärk varje jävla dag. Det är normalt med blödningar ibland, särskilt i början, men nu har jag ju ätit dom i ett halvår och det har blivit värre med tiden. Så ringde först till ungdomsmottagningen för att boka tid där (här i halmstad tillhör man det tills man fyller 24, sjukt!) men dom kunde inte hjälpa mig eftersom dom inte har ultraljudsutrustning där eller gynekologer, så dom hänvisade mig till MVC så jag ringde dit, men dom ville inte alls hjälpa mig eftersom dom bara hjälper gravida. Dom hänvisade mig sedan vidare till kvinnokliniken, men dom har flera veckors väntetid ev flera månader och för att få gå dit måste jag först få en remiss från unm som tar 2 veckor och därefter tar det en månad innan jag får komma till kvinnokliniken.
FATTAR NI VILKET JÄVLA SJUKT SYSTEM VI HAR!
Alltså jag kan ju bara sluta med pillerna, men grejen är den att man tydligen kan få cystor på äggstockarna av dessa piller, det är därför jag vill kolla upp och se så att allt ser ok ut.
Ska tilläggas att alla sa att jag kunde sluta med mina piller och börja med andra istället och då fick jag ju påpeka att jag är APC-resistent och inte får äta några andra och då rörde detta till ännu mer i denna dåliga grytan. Jag kan ju ha kopparspiral men det vill jag inte ha eftersom jag nästan aldrig ha hört positiva saker ifrån folk som har haft det, känns som man blir lika lätt gravid när man har en sån ändå.

SÅ imorgon ska jag börja dagen med att ringa till en privatgynekolog för att se om dom kan ge mig en tid. 

Nu ska jag gå ut och gå med Lucas och Harry så jag kanske kommer på bättre tankar.
Annars får jag ta till lite bakning, det är det ända jag gör bra när jag är upprörd.


feeder,


Häromdagen när jag stod och vek tvätt så hörde jag hur tyst det blev här hemma helt plötsligt.
När Lucas är vaken för han alltid massa oljud här hemma. Så när det blir tyst brukar det betyda att han har hittat något som han egentligen inte får pilla med.

Och mycket riktigt..Visst hade han hittat något att pilla med!
Detta är nya favoritsysslan som är förbjuden enligt mig, eftersom jag vill lära Lucas att man aldrig ska pilla i en hundsmatskål oavsett om man känner den eller inte. Matskålen ska vara något privat även om det är bra att öva hunden då och då så han inte blir mataggresiv.
Eftersom Harry gärna vill ha sin mat stående ett tag så blir det lätt att Lucas hittar dit och då ska han plocka ur varenda pylla som ligger i skålen. Och när det är klart, ja, då styr han kosan mot kattens skålar :)
Dock ska jag väl inte sticka under stolen med att det är bra aktivering för alla parter, Lucas fick öva på pincettgreppet och djuren fick lära sig att dela med sig av maten ;)



Så här såg det ut iallafall!

Min stora kärlek,


En litenliten Lucas, 2 dygn gammal.
Världens finaste bebis! <3


bad day,

Blööö, jävla dag jävel!
Idag har mitt tålamod vart som bortblåst och allt har verkligen vart bajs.

Det började redan igår kväll, började tjaffsa med johan om det dära vanliga som tjejer brukar tjata om; hjälpa till mer hemma och yadayadayada. Och då tjaffsade han tillbaka som killar brukar göra;
att vi tjejer bara gnäller som samma sak jämt och ständigt. Ja ni vet hur det är?! Så innan läggdags utbröt (det egentligen väldigt obetydliga, men som känns som världens viktigaste just då) tjaffset, vilket resulterade i att vi gick och la oss osams - inte bra!
Jag kan inte sova när vi surar, så det slutade med att jag la mig i soffan och läste en bok och eftersom den faktiskt var lite bra, så kunde jag inte lägga ifrån mig den fören jag hade läst ut den( "I en annan del av Bromma" av Martina Haag, finns att låna här hemma om någon vill). När jag väl skulle sova var katten på bushumör och smög in under täcket och bet mig i tårna, så då kunde jag inte heller sova. MEN, jag somnade till slut iallafall.

Så efter lite sömn, och lite tjaffs med mannen så har tålamodet blivit lite sämre idag.
Lägg sen på en extremt mammig unge, som bara ska sitta på din höft, (helst krypa in i muffen igen om han hade kunnat), en katt som hänger i och äter upp dina fina blommor samt hänger i gardinerna så att hela stången släpper i fästena och trillar ner på golvet. Plus extremt jobbiga hundpromenader med en vagn som väger ca 20 kg, som man ska dra i snön och modden så man blir helt genomsvett (samtidigt som barnet skriker). Och så ska man samtidigt hålla humöret uppe och vara sådär gosig och extra kärleksfull eftersom det trots allt är Alla hjärtans dag!
Nej fy fan - jävla pissdag.

Nu har jag iallafall fått i mig min lunch som jag skulle ätit vid ett, så det kanske blir lite bättre när man får lite ny energi? Hoppas!
Jag har trots allt vart lite cheezy och förberett något litet till mannen :)

Och nu måste jag välja, sminka mig och göra mig lite snygg och oemotståndlig inför min man ELLER diska gårdagens smutisiga kastruller som jag inte hunnit diska förens nu då. Hmm....


Happy valentines!

schwim,

Puh vad trött jag är!
Kom hem från badhuset för en liten stund sedan, har vart där och badat med mina grabbar i eftermiddag :)
Hur mysigt som helst var det idag eftersom dom hade släckt ner hela anläggningen och sen höjt tempen i alla poolerna.

Vi bestämde oss för att åka dit idag eftersom vi har missat så många söndagar på rad nu pga sjukdom osv, så vi skippade öppna förskolan eftersom det ändå inte var några jag kände som skulle dit.
Så innan Johan kom hem från jobbet tog jag en sväng på stan med Lucas i bärryggsäcken, orkade inte ta vagnen eftersom det är så jobbigt att köra den i allt modd, dessutom är det jobbigt att shoppa med barnvagn. Men han var nöjd över att få sitta i ryggan och blicka ut över mina axlar. Shoppade hemlis till johan och eftersom jag inte hittade något först, så slutade det med att jag gick på stan i ca 1½ timme! Fy fan vad mina axlar värkte när jag kom hem. Väl hemma så kirrade jag korvstroganoff till middag, smidigt, gott och alla i familjen kan ju äta det numera. När johan kom hem från jobbet åt vi allihop och sen åkte vi som sagt till sannarpsbadet.
Mycket uppskattat av lilleman! Man märkte att han hade saknat att bada, för han skrattade i stort sett hela tiden och plaskade med händerna som bara den! Nu sover han iallafall som en klubbad säl, han har bara fmvilat idag så han kanske sover för natten - hoppas! :)

Nu ska jag mysa med min sambo och våra små håriga vänner (haha, det lät lite fel) :)



monday morning,

Då vart det vardag och ny vecka igen.
Denna måndagen började som den brukar, med ett gallskrik vid fem på morgonen. Så det var bara att masa sig upp och göra en flarra välling och sen gå tillbaka till sängen. Vi lyckades somna om till halv nio och sen var det bara att gå upp för att gå ut med Harry en sväng innan frukost. Och nu står jag här framför datorn, har ställt upp den på kattpedistalen så att inte Lucas ska nå ;)
Idag sa han förövrigt Mamba och tittade på lampan i vardagsrumstaket, så nu är det inte långt kvar tills han kan säga lampa också! :)

Idag blir det förmodligen en tripp till Öppna förskolan om allt går som det ska med förmiddagsvila, lunch och andra små rutiner som krävs för att allt ska funka här hemma..

Igår hade vi förövrigt lite fikabesök av Johans Mormor & Morbror. Dom har aldrig vart i vår lägenhet innan, så det var på tiden att dom fick se hur det ser ut här, dessutom ville dom ju hälsa på Lucas också. Och han njöt av all uppmärksamhet och spelade verkligen apa för dom, haha!:)
Har aldrig sett honom göra till sig så innan faktiskt, men det var kul att få se att han har en sån sida också :)

Nepp nu blir det att ränsa lite kattlåda hör jag.. blä!!

Effektiv lördag,

Idag kör vi på en effektiv lördag här hemma.
Vi har vart på Ö&B och köpt en kattpedistal till Helmer samt lite annat smått och gott till hemmet.
Efter det åkte vi för bi Emmaus för att leta efter en gammal byrå, dock hittade vi ingen.
Här hemma har vi kört på grovstäd, Johan tog hand om badrummet medan jag tog hand om köket.
Vi städade det som man oftast skiter i vanligtvis eftersom det är så jävla tråkigt och jobbigt! Men nu skiner dusch, ugn och allt annat här hemma och man känner verkligen hur rent det är här hemma!
Underbart! (Sedan jag flyttade hemifrån har pedanten i mig vaknat, mår verkligen dåligt när det är stökigt omkring mig i mitt hem och kan inte slappna av förns det ser ok ut. Känner hur jag börjar bli mer och mer som en blandning av min mamma & pappa).

Vi har nu precis ätit lunch och fikat lite, unnade mig även en öl till maten efter allt detta skrubbande :)
Nu blir det en promenix med Harry och efter det ska vi tvätta på som aldrig förr!
En riktig städlördag här hemma med andra ord!
Ser fram emot ikväll när jag kan lägga mig framför tv:n och pusta ut och ändå känna mig duktig. Det kommer nog vara det bästa, älskar att känna att man har gjort lite nytta med dagen som har gått :)

tjingeling!

kattajäkel,

Gissa vad söta lilla Helmer har gjort?!
Jo han välte ner båda mina krukor med nyvattnade fredsliljor, rakt ner i soffan när jag satt och skypa med familjen. Så det är 70 liter vatten och 50 kg jord i min soffa nu, och soffan måste torka innan jag kan dammsuga upp jorden annars blir det bara lervälling av allt ihop.

Men jag är inte så bitter på katten egentligen, för vi alla gör misstag. Speciellt barn.
Men jag ska väl inte sticka under stolen med att hornen och svansen höll på att växa ut precis när han gjorde det. Haha :)
Tur att man är stresstålig, skypade som sagt med familjen samtidigt som katten välte ner allt, Lucas stod samtidigt på golvet och skrek för han blev rädd när allt trillade ner i soffan och i samma sekund ringde min farmor & hennes man på dörren, så allt hände verkligen i samma sekund! Meeen, med en lugn mami så löser sig allt, hahaa ;)

Som sagt så kom min Farmor & Goa förbi, dom hade med sig fina tulpaner och en häftig klocka till mig - man tackar!:) Dessutom var dom otroligt brunt fräscha och snygga efter 3 veckor i Thailand. Kände mig som det vitaste liket i jämnförelse med dom, särskilt med tanke på att jag inte ens hade hunnit få på mig lite smink, hah!
Vi fikade iallafall och så fick Lucas gosa med sin gamlafarmor en sväng, mysigt!

Dagens planer är annars lugna, blir bara till att vara hemma med undantag för promenixer med Harry då..


Grabbarna bus just nu!

Emmylou,

Tjo!

Har precis städat lite här hemma. Fattar inte hur man kan dra in så jäkla mycket skit, visst bidrar harry och hans päls men ändå! Dammsög och dammade av lite iallafall. Hade Lucas på ryggen i hans "ryggsäck" och han måste antingen tyckt det var avslappnande eller bara jävligt tråkigt, för han somnade som en stock där bak! Haha :)
Tänkte ta och göra lite egen fruktpuré till Lucas strax, har fryst ner massa blandad frukt som jag har tänkt mixa med lite naturellyoghurt. Man tjänar nog på att göra egen än att köpa dom där förbaskade burkarna hela tiden, men om han gillar det blir en annan femma..
Sen efter det blir det en liten fikadejt med Malin på roberts, vi ska planera en liten tripp till ge-kås. Vi båda måste dit snart, hon & Hampus ska ju ha bebis snart och behöver ju saker till den och jag behöver massa grejer till min lilla bäser helt enkelt :) Jaja, mysigt ska det bli iallafall, det fina vädret gör det ju inte sämre!

Igår hade jag Åsa, Alice och deras lilla Basse ( en am. cocker valp) här på besök. Vi fikade på gofika och så fick Harry & Basse leka lite. Första gången dom träffades var dom inte så förtjusta i varandra, men nu är dom helt plötsligt bästis och bundis nästan, sötnosarna! Lucas gillar Basse och hans pussar också :)
Helmer och Basse blev väl inte bästisar direkt, båda var extremt nyfikna på varandra men lika rädda för varandra. Dom nosade varandra i baken och så fort basse skällde så började helmer fräsa i ren rädsla och vice versa, och så höll det på. Men Helmer var fortfarande väldigt nyfiken på honom, så om ett par gånger så är dom säkert kompisar också, dom är ju nästan lika gamla liksom! :)
Fick förövrigt en jättesnygg present av åsa, en döskallesjal som jag suktat efter i hennes butik. Skitsnygg verkligen och den kommer att användas flitigt! Tack igen! :)
Efter fikat var det dags för BVC med lilleman. Nu väger han 9015 gr och är 74 cm lång, så han har ju gått upp 400 gram och växt 1,5 cm på en månad. Var rädd att han fick för lite mat eftersom han vaknar på nätterna och vill äta, men nänä! Han får ju verkligen tillräckligt med mat, så det är nog bara en fix idé plus lite sug efter nattamat antar jag :)
Han kissade även ner hela mig och charmade Anki som vanligt!

Ne, nu ska jag kirra purée innan lilleman vaknar!
Ciao!


Så får Lucas sitta när jag städar, blir lite mer gjort än om han är på golvet.
En väldigt uppskattad present som vi fick av Lucas Farmor&Farfar.



Snarrrrkkkkkk...zzzZZZzzz


Min present, älskar kombon med rosorna och skallarna :)

The animals,

Harry föddes den 12 maj 2009 och har bott hos mig sedan han var 9 veckor gammal.
Han var ett impulsköp eftersom jag egentligen skulle köpa en miniatyr bullterrier, men den tiken fick missfall och då var jag så desperat så då gick jag in på blocket och ringde på första söta hunden.
Och det blev Harry, en liten (trodde jag då) Pomeranian kille.
Först var han ett riktigt jävla monster, världens sötaste verkligen, men världens elakaste.
Han bet oss alla i familjen, han vägrade att bli rumsren (tog 6 månader innan han ville) och han var otroligt osocial. Men efter lite socialträning (eller okej, en massa) så blev han världens snällaste lilla björn!
Han är snäll mot allt och alla och är bara full av kärlek, även om han inte ger all denna kärlek till Lucas i alla lägen ;)
Hade tänkt ha honom till agility, men när han hade fyllt precis ett år så drabbades han av patella luxation på båda bakbenen samtidigt. Så det blev inget med det, utan han fick bara bli en sällskapshund eftersom han fortfarande känner av sina skador.
En pomme ska typ väga 2,5 - 3 kg, Harry väger 6! Han är alltså dubbelt så stor. Vet inte varför han har blivit så stor, men en bamse är han! Skäms över att säga att han är en pomme om jag träffar andra som har pommar, då säger jag att han är en dvärg spets, så slipper jag alla frågor ;)


En bebis Harry hos sin mormor :)


Stor Harry hos sin mami!

Helmer har ju bara bott hos oss i en knapp vecka, så jag känner ju inte honom helt än.
Han är blandras, hans pappa är siames och hans mamma en norskskogsskatt, och båda raserna har slagit igenom på honom, men mest siamesen tycker jag. Han har världens största öron och världens längsta svans, ett pyttelitet huvud och liiite lurivg i pälsen. Han pratar väldigt mycket, är renlig av sig och ja, är precis som en kattunge ska vara.
Spinner lite extra högt bara. Låter som en jävla traktor när han kommer och lägger sig jämte än i sängen!
Men han är väldigt snäll och kelen och NYFIKEN! Lite mindre snäll mot Harry dock, men det kommer snart!


klätterkisse!


Älskar hans små hitler fläckar, haha! :)




Fikadejt,

Igår hade jag och Lucas en fikadejt med sötaste Selma & hennes mamma Annie på Roberts Coffee inne i stan. Selma är bara 4 dagar yngre än Lucas, så det skiljer inte mycket på dom i vare sig ålder eller utveckling.
Så det är verkligen en fröjd för ögonen att se dom tillsammans :)

Barnen underhöll varandra en bra stund genom att pilla på varandra, prata, härmas och stjäla varandras kex eller skedar. Efter lite bus och en massa mellis i magen så blev Lucas trött och tjurig så det var det bara att packa ner honom i vagnen och bege sig hemmåt. Han somnade efter ca 30 sekunder i vagnen kanske :P

En mysig stund som vi båda uppskattade iallafall :)




Selma & Lucas :)




full rulle,

Har en sovande hund i fönsret, en bebis som sitter och pillar på allt han kommer åt och en katt som är överallt och ingenstans! Det är verkligen full rulle med alla dessa småkillar i hemmet!

Fick hem Helmer, vår lilla siames/norskskogskatts kille i söndags och allt har gått bra, eller hyffsat bra iallafall. Han är väldigt kelig, nyfiken, busig och snäll mot oss människor, mot Harry är han däremot världens tjurhuvvud. Fräser och spottar så fort Harry har tittat på honom, dessutom har han försökt stjäla Harrys fönsterplats. Dom går inte riktigt hand i hand än om man säger så, men vi jobbar på det och det börjar gå allt bättre för varje dag som går iallafall. Så det dröjer förhoppningsvis inte allt för länge tills dom börjar leka med varandra lite smått! Helmer verkar ändå trivas hos oss och äter bra och gör alla sina behov på lådan samt tvättar sig en gång i kvarten typ. Han har även valt Johan till sin favvo i familjen, men jag är inte bitter ;)

Kommer nog ta ett tag att vänja sig vid att ha katt känner jag. Jag är en hundmänniska och har alltid vart det.
Hundar sover på nätterna, dom klöser inte på möblerna eller gardinerna och sen luktar hund godare än en katt tycker jag (med undantag för blöt hund). Fy fan vad katter luktar äckligt jämnfört med den hund! Johan tycker tvärtom dock, men han är ju en kattmänniska också ;) Fast det är väl inte så konstigt att katter luktar mer, dom slickar ju sig själva. Pröva att slicka dig själv på armen och lukta sen, hur gott luktar det på en skala liksom, haha! ;)

Jaja, känns roligt att ha en liten kisse iallafall :)
Lucas gillar honom också och det är nog lite ömsesidigt så det känns toppen!



Dom leker kurragömma ;)



matbestyr,

Så, nu var min lilla snorunge utfodrad och nybadad. Så nu står han nöjd och glad i gåstolen och tjabbar på som bara den. Passar därför på att skriva här, för hans humör han skifta på 3 röda.

Eftersom Lucas är så snorig och hostig och jag misstänker att han har haft ont i halsen också (har åkt på samma skit själv) så har matlusten inte vart på topp.
Några skedar hemmalagad mat har slunkit ner, annars så har vi fått muta med macka eller Marie-kex (varken nyttigt eller bra, men jag tror han gillar dom eftersom dom blir mycket mjukare i munnen & slinker ner lättare i halsen än vad tex rån gör), och så välling såklart.
Men men..

Idag fick jag iallafall till det bästa mellanmålet på länge - satan vad han åt (och klabbade)!!
Gjorde quaccamole till honom och så fick han doppa rånbitar i det.  Han älskar att äta själv så det var verkligen uppskattat! Uteslöt bara saltet i quaccan, annars gjorde jag den precis som jag brukar göra till oss vuxna. Så ikväll kommer någon stinka vitlök här hemma om jag säger så ;)
Eftersom han var så lycklig över att få äta det mesta själv så kunde jag njuta av min kopp kaffe och dricka den i lugn och ro - perfekt!
Sen när han väl hade ätit upp HELA portionen, så fick han tvätta av sig i vasken,även det var uppskattat :)

Nu väntar jag bara på att han ska bli trött och somna, så jag kan börja på middagen.
Idag blir det ugnspannkaka här hemma, dock byter jag ut kasslern i Lucas och har i kokt skinka istället :)



quacca qucca hey hey!


diskas efter maten!

En liten kille,


Från och med söndag är detta Harrys nya lekkompis :)

STÄNGT,

Pga av sjukdom.
Återkommer när jag slipper torka 100kg snor varje dag.

RSS 2.0