Lalandia,

Dags att skriva lite om vistelsen i Rødby, på lalandia!

Runt lunchtid på fredagen så stack jag, Johan och Lucasen iväg till Helsingborg för att hänta upp Jolle & Mathilda, vi träffade även Ale en snabbis innan vi begav oss mot färjorna.
Väl ombord på färjan så kalasade vi till det med pölse & bröd, Danmark tradition for real, dessutom var vi lite hungriga med ;)
20 minuter senare var vi på danskmark och vi påbörjade vår ca 2 timmar långa bilfärd mot Rødby. Lucas var snäll och sov mestadels i bilen, men vaknade självklart när vi stod still i trafiken utanför köpenhamn i flera mil! Så det var bara att slänga fram patten och böja sig över honom så han blev nöjd, haha :)
Några timmar senare så var vi incheckade och framme i vår mysiga lilla stuga!
Vi hade tagit med oss mat i kylväska eftersom vi inte visste hur pass sent vi skulle vara framme, ifall affärerna skulle hunnit stänga och så vidare (men det hade dom inte, så grabbarna hann köpa en back med gröna tuborg & capten morgan). Vi hade iallafall köpt med oss sån färdiga pizzadeg med tomatsås och sen tillbehör till det (rekomenderar andra som ska dit att ta med er det, skit smidigt) och sen var det bara för männen att fixa kvällsmaten :) Efter maten var Jolle i fullfärd med att försöka lära Lucas att krypa, så det är inte långt kvar nu, bara lite mer armstyrka som behövs!
Timmarna gick och ölen slank ner en och en och vi hade det jättemysigt! Roligast var dock när Jolle skulle gå och lägga sig på loftet, även när han stod på alla fyra så var han förstor, haha!
Ska väl tilläggas att Lucas inte ville sova i resesängen som fanns i stugan, utan valde att sova mellan mamma och pappa i 1,20 - sängen :)

Vi behövde inte ställa klockan på lördagen för Lucas var så taggad på att bada så han väckte oss alla vid åtta tiden, så det var bara till att gå upp. J & J åkte iväg till affären och köpte med sig frukost typ pålägg, nybakta frallor och winerbröd (är man i danmark så är man). Efter en god och lång frukost så bar det iväg till Lalandia, för mig som aldrig har vart där innan så var förväntan stor!
Och herregud vad stort det var! (Omklädningsrummen kan ju diskuteras, män & kvinnor byter om i småbås tillsammans och sen skiljer bara en dörr från männen & kvinnornas duschar. Dessutom var duschutrymmet typ som en skoldusch, 8 duschar och sen en bänk i mitten av utrymmet som man kunde slänga handduken på. Dom kunde ju gjort lite fler duschar medtanke på hur många besökare som är där.)
Men men..  Vi gick iallafall upp på övreplan och badade i den barnbassängen som fanns där och jösses vad kul Lucas tyckte det var att bada där! Han pratade på som aldrig förr och plaskade som bara den, studerade dom andra badande barnen gjorde han med :) Efter typ en halvtimme i vattnet tyckte jag att det räckte för honom, eftersom bebisar kyls ner rätt så fort, dessutom förlorar dom mycket energi på att bada.
Dom hade ett jättebra dusch/badutrymme för dom allra minsta barnen där man kunde duscha av dom och få på dom ren blöja osv. Så efter ett dusch, lite inoljning, ny blöja och på med badrocken så var lucas som ny! Vi körde på ett stort mellanmål och tog lite paus och då kunde dom andra passa på att bada lite. Eller ja, dom beställde in varsin jätteöl innan dom tog sig ett dopp! ;) När Lucas tog sig en tupplur passade jag på att bada lite, åkte en livsfarlig men askul ström/rutschkana som gick både inne och utomhus. Den var så rolig att jag åkte det flera gånger på raken, som ett litet vilt barn! Timmarna rullade på inne i badhuset och jag tror vi var där inne mellan 11-16 innan vi tackade för oss, Lucas hann att bada två gånger och tyckte det var lika kul båda gångerna.
När vi väl var hemma i stugan så fikade vi lite innan jag och lilleman gick och sov i några timmar, vi var verkligen helt slutkörda på energi! Sen fortsatte kvällen med bus med Lucky, massa mys, mat, snacks, öl och tv-tittande (dom hade svenska kanaler).
Förövrigt var det apkallt i stugorna, fast vi hade på alla elementen så frös jag som fasen. Så Lucas min varma underbara bebis var mitt personliga element på nätterna :)

söndag morgon så packade vi ihop rätt snabbt och checkade ut. Vi kollade runt på alla småbutiker som fanns på lalandia och spelade lite på maskiner osv.Vi skippade badet för vi ville inte bli allt för sena hem, dessutom tänkte vi åka på safari i Knuthenborg istället (men de var stängt).

Så ja det var den helgen i korthet det..

Ni som åker med barn, det finns några saker att tänka på;
- En allmän grej först, man får bara en toarulle och en avfallspåse och INGEN tvål till toan (inte ens en såndär fattig liten hotelltvål). Så ta med någon extra toarulle, några påsar till blöjorna och sen tvål att kunna tvätta händerna med. Glöm inte kaffefilter heller!
- Det finns resesängar till dom mindre barnen i stugan, men inte kudde & täcke som det finns i dom stora sängarna. Så ta med det! (Till er vuxna räcker det bara med sängkläder).
- Vanlig IKEA matstol finns i stugan, så det slipper ni ta med.
- Ta med olja att smörja in bebben i, för kloret torkar ut huden som bara den.
- Badrock eller badcape är perfekt att ta med och linda in barnet i, även om det är varmt i luften så blir dom nerkylda rätt snabbt ändå.
- Man får inte ta med egen fika el. mat till vattenlandet, men jag tog med några pureér på burk till Lucas för det finns ingen barnmat för mindre barn där. Fanns typ pölse, pommes eller pizza.


Powernap i mammasfamn efter en massa bad och mellanmål.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Åh, va bra att du skrev om matstolarna. Vi har diskuterat det här, men inte kommit fram till ngt. Tom mailat.. men inget svar.. Täcke & kudde hade vi nog inte heller tänkt på! Men du skrev att han sov inne i badhuset; hade ni med vagn in då lr?!



Kram

2011-11-11 @ 07:15:00
URL: http://ninnirunemyr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0