Lucas,

Jag skrev ju att jag skulle skriva lite om Lucas för ett litet tag sedan och det händer verkligen mycket nu i hans lilla kropp & huvud och han utvecklas för fullt.
Eftersom jag inte är så jättebra att skriva i hans bok är det lika bra att skriva här i, så är det bara att blicka tillbaka.

Lucas är 16 månader (i runda slängor) och är fortfarande lika vild som innan, (kanske lite mer t.o.m) men jag tror att han alltid kommer att vara en liten huligan. Han vill gärna ha all uppmärksamhet han kan få, och får han den inte så ser han till att han får den helt enkelt.

Lucas tycker fortfarande att det är sådär att gå på dagis, kanske för att han bara går 15h/veckan, eller så är det bara så. Vissa dagar tycker han att det är skoj, andra dagar är mindre skoj och då vill han hellre stanna hemma med mig. Idag var en bra dag, han ställde sig t.o.m och vinkade och skrattade åt mig i fönstret när jag gick :) (andra dagar hänger han sig i grinden och skriker "mammmaaaa" helt hjärtskärande). Han är förövrigt lika vild på dagis som han är hemma ^^

Han förstår mer än vad han kan säga. Det märker man extra mycket när vi läser bok (vilket han fortfarande älskar att göra). För om jag frågar vart eller vad något är så kan han peka på det mesta jag frågar efter.

Han är en väldigt pratglad kille annars, han kan tjata på helt otroligt mycket i bland, fast på bebisspråk då. Men han tror nog att han pratar som oss. Han kan liksom sitta och tjabba på och det är precis som han vill berätta något för oss och han ändrar tonlänge precis som vi om han är glad,arg eller ledsen.

De ord han använder ofta är:
Mamma
Baba/papa- pappa
Kaaa/Atttt- Katt
Kocka/Ogga - Klocka
Ladda- Lampa
Äta
Ätte/ Äpple
Nääää/ - Nej / Vill inte
Ata - Apa
Abodde - Bamse
Mmmm - ( säger han när han tycker nått är gott)
Brrrruuum - Bil/Lastbil

Hans nya intresse som har uppslukat honom totalt är fordon i alla dess former, bilar,lastbilar, motorcyklar..Ja, allt som har hjul typ. Han fick en bok som heter "Min första fordonsbok" av sin gammelfarmor och den är han besatt av. Vi måste kolla i den flera gånger per dag/ varje dag :) Annars så vill han gärna leka med sina bilar, kolla på fordon ute eller kolla på bilfilmer/serier på tv :)
När han fick sitta i pappas lastbil och "köra" den så var ju lyckan helt total, även när han får köra bilen på kundvagnen på maxi.
Annars så älskar han att bada, han blir helt galen när han kommer i närhet av vatten. När vi åker till badhuset så springer han rätt ut i bassängen och doppar huvudet, hundsimmar & plaskar på som bara den. Ingen vattenrädsla där inte (så man behöver inte gå på babysim för att de ska bli bekväma med vatten). Men det duger lika bra att bada hemma i baljan, gärna med lite skum och leksaker i :)

Han tycker om att kolla på film också, innan gjorde han inte det, men det är något jag har tvingar på honom. För när han kollar film så är det den ända gången på dagen han kan varva ner lite (han har väldigt svårt för det annars). Helst ser han på Emil i lönneberga, Lotta på bråkmakargatan, Rasmus på luffen, Nicke nyfiken, Mumin eller Bamse.
Han är inte så glad i vanliga barnprogram, så om jag sätter på barnkanalen så tittar han helst på Nalle har ett stort blått hus, fem myror är fler än fyra elefanter,Kalles klätterträd, Bumbibjörnarna, Alfons Åberg, de flesta Astrid Lindgren filmerna. Ja, han gillar de flesta gamla barnprogrammen helt enkelt.

Han älskar mat, det ska vara mer kött än potatis & pasta. Han är svag för sötsaker precis som sina föräldrar, så fika är det bästa han vet. Och att komma hem till pappas jobbarkompis som alltid har en stor godisskål på bordet är himmelriket. Även om han vet att han inte får ta utan att vi säger till så smyger han alltid dit och stjäl lite i smyg, haha :) Men ibland duger ett äpple lika bra, särskilt om han har turen att få plocka det själv i någons trädgård.
 
Han hatar att sitta still, byta blöja, inte få som han vill och att handla. När morsan håller i ett annat barn då är undergången nära och att behöva gå och lägga sig är heller ingen hitt (han vill helst somna i pappas famn efter lite välling i soffan. Men jag vill att han ska somna i sin säng istället).
Han har blivit lite blyg för främmande människor sedan han började på dagis. Och tycker det är läskigt att komma tilll helt nya ställen. Men det brukar släppa efter ett tag.

Han har förövrigt blivit liiiite gosig nu också! Så om man har tur så vill han kramas lite och sitta i knät på kvällarna, mornarna eller när han kommer hem från dagis. Så då gäller det att passa på och mysa :)

Att dansa är kul också. Han har dessvärre fått sin pappas musiksmak dvs dunkadunka musik, så när det spelas så ställer han sig och dansar. Han står och diggar, gungar och vevar med handen som en liten brat. Haha!

Hans favvodjur är apor, fåglar, katter och kaniner speciellt hans snuttekanin som betyder mest i hela vida världen fast den luktar kadaver :)
Annars så är Morfar och Farfar hans förebilder!

Kan skriva hur mycket mer som helst, men nu orkar jag inte mer. Så nu har ni en liten aning om hur han funkar. Vår lille grabbhalva! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0